![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
merhabalar aranızda bana bilgisayardan evimin elektrikli cihazlarını kullanmak için yardım etmek isteyeniniz varmı?Bu işe heves sardım bazı şeyleri araştırdım okudum PIC hakkında biraz bilgim var ama Visual da yazılan program bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Alıntı:
Paralel port üzerinden 256 kadar cihazı kontrol edebilirsiniz. Hiç bir şey yapmasanız bir 3-5 makineyi bir kaç transistör ile sürebilirsiniz. Daha fazla çıkış veya girişli bir şeyler yapacaksanız 8052 entegresi var ama onun içinde ISA kart yapmanız gerekiyor. Web'de biraz araştırırsanız paralel port üzerinde led kontrolu diye bulacağınız örnekler başlangıç için yeterli olabilir. Seviye kontrolu veya ölçüm yapmak isterseniz(ısı ölçmek gibi) yine 8052 ve basit bir DAC/ADC kullanabilirsiniz. Bunun için bir aralar hazır ISA kartlar bile satılıyordu. Bakın sonuç alamazsanız elimde ISA DAC/ADC kontrollu kendim tasarladığım kontrol kartının baskılı devre örneğini verebilirim. Baskı devre çıkaran bir yerden çıkarır , parçaları yerleştirirseniz kullanabilirsiniz.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
16 * 16 = 256 evet ama , mesela belli portlara elektrik verildiğinde 1 ana devreyi açacak şekilde bir kart düzenlersek yeni 255 tane daha olur .. yani devreye takılacak elemanların sayısı ile ilgili.
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Alıntı:
pic in kendisi bir ufak çapta bilgisayar
__________________ ||||Revlis||||| | |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
bağladın da bildiğim kadarı ile direnç kullanman gerekiyor led ine göre. yoksa cayır cayır yakarsın.. www.elektronikhobi.com u incele kodlar için
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 09/2004
|
pic kullanmak çok gerekli bu sayede mantısal işlemleri yaparak geri dönüşleri rahatlıkla kontrol eder bilgisayarın bu konudaki yükünü de azaltmış olursun. Pic konusunda çok fazla tecrüben yok ise artık piyasa olmuş 16F84'ü tavsiye ederim başlangıç için ideal ve pic ile 256'dan daha fazla birimi kontrolün altında tutabilirsin. Sadece lambalar değil. tüm elektronik cihazları birbirleri ile haberleşir hale getirebilirsin. Örnek vermem gerekirse. Evinde bulunan tüm aletleri hazırladığın cihaza bağlıyorsun. amacın en düşük güç tüketimi ile en yüksek verimi almak. Diyelim ki ütü yapmaya başladın, sen ütü yaptığın süre içerisinde senin hazırladığın sistem çekilen toplam akımı hesaplıyor. elde adilen sonuç içerisinde verimi arttırmak için evde sürekli çalışması gereken gereçlere müdahale ediyor yani sen ütü yaparken buzdolabı uyku moduna geçiyor, evin odalarındaki lambalar (akkorlular veya florasanlar fark etmez) (dimmer) düşürücü ile çektikleri akım düşürülüyor. fişe takılı ancak kullanılmayan cihazların elektrikleri kesiliyor. gibi tabi bu anlattığım hadise tüm donanımların senin hazırladığın sisteme uyumlu olması ile alakalı birazda. Ancak yapılmayacak şey yok. ve yine pic'in temelinde yatan parçalanabilir (modüler) yapı sayesinde de uzaktan kumanda sesle kontrol gibi diğer birimleri de ekleyerek uzay çağında bir eve sahip oluyorsun. Okul yıllarımda pic ile tanışmaya başladığım zamanlarda google bile bu kadar duyulmamıştı daha işte o zamanlar bir devre görmüştüm pic ile yapılan devrenin yaptığı işlem şu : Devreye bağlı iletkene dokunduğunuzda üzerinizdeki statik elektrikten sizin o anki sinir durumunuzu anlıyor. yani dokunuyorsunuz size sinirlisin mutlusun üzgünsün diyor. O zaman aklıma bir proje takılmıştı. Evin kapısının koluna bu devreyi yerleştirerek evin sizi rahatlatmasını sağlamak. Düşünün yorgun ve yorucu bir gün geçirdiniz. eve geldiniz kapı konulu tuttunuz anahtarı soktunuz ve eve girdiniz. kapı kolu sizin statik seviyenizi ölçerek asabiyet durumunuzu buldu bilgisayara "ev sahibi sinirli hafif bir müzik ve alttan dedi" evde müzik hafifleşti. Işıkların yoğunluğu dikkat çekmeyecek bir duruma indirildi. Ardından tablolar (LCD) ruh halinizi düzene koyacak resimlerle değiştirildi. gibi uçuk ama mantıksız değil. hey eski günler.
__________________ Deneyim ; kişinin başına gelenler değil , kişinin onlara ne yaptığıdır. DeviantART Vuska Deneme Alanı |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
@CeaSeR tabiki haklısın, dönüş işlemlerini rahatlacak vs. ben sadece devre açıp kapatmak için gereksiz olduğunu vurguladım. Sonuçta lambadan geriye bir veri dönmüyor. Dönüş işlemlerinde 256 sorunuda önemli. Ama pic kullanmadan 256 nın çok üzerinde devre açılıp kapatılabilir. O sinir aletini duymamıştım ve merak ettim, çin den o şekilde küre müzik kutuları seri üretimine geçsek, kişi dokununca ona göre müzik çalsa iyi satar ..ya da durrrr. o devremouse a entegre edilecek, sistem teması direk sinir durumuna göre değişecek. aahahah çok güzel olur ![]()
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |