![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
oracle veri tabanı kullanıyorum. br jsp sayfasından veri tabanına bağlanmak istiyorum bağlantı kodum burda: <% Connection connection = null;%> <% Class.forName("oracle.jdbc.driver.OracleDriver"); connection = DriverManager.getConnection("jdbc racle:thin:@cfwdb:1521:FRACTAL", "FRACTAL_DP", "FRACTAL_DP"); %>kodda hata olmaması lazım çünkü eski bilgisayarımda çalışıyordu. compile hatası da bu: java.lang.ClassNotFoundException: oracle.jdbc.driver.OracleDriver araştırınca class path ile alakalı bir problem olabilir diye öğrendim. bu classları bulamıyor kod galiba fakat nası bunu çözeceğim tam bir cevap bulamadım. ayrıntılı bi açıklama makbule geçer. teşekkürler... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
class path e koymak ne demek yani ben şu dizine : Java\jdk1.5.0_05\lib classes12.jar ı koydum bu mudur yada CLASSPATH diye bi ortam değişkeni mi tanımlayacağım ve yani tam olarak nedir bu işlem ya da: C:\oracle\product\10.2.0\db_3\jdbc\lib bu dizinde de classes12.zip ve .jar var bunla mı bi şey yapacağım anlayamadığım için biraz ayrıntılı istedim. teşekkürler |
| | |
| | #4 (permalink) |
| En Çetin Cevizci :) Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Y:212314 Z:92415489
|
odbc driveri eklemen lazım projene... ornegin ben mysql veri tabanı kullandigim için MysqlConvector v3.xxxx projemi sağ tıklayıp ekliyorum driver olmadan veri tabanına bağlanmazsın dıye biliyorum Sevgi saygıile kolaygele...
__________________ Tohum saç,bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın, Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın, imazmmodified eden moderator utansın! Enson 21/04/2007 15:06 tarihinde ApexLoader tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: ekleme aynı durum oraclede varmı bilmiyorum java direk o hizmeti veriyor olabilir... yada kullandigin editor |
| | |
| | #5 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
| Selamlar...;-------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Önce oracle ın sitesinden gerekli driverı download etmelisin...sanırım .jar dosyası zaten var sende... - Eğer Eclipse kullanıyorsan ; Sol tarafta NAVIGATOR bolumunde, projene(dizin) sağ tıkla, PROPERTIES e tıkla... Çıkan pencerenin SOL tarafından, "Java Build Path" e tıkla... Sonra sağ taraftan "Add External JARS" a tıklayıp, driver dosyanı(JAR) bağlat... Save et... - Eğer Netbeans kullanıyorsan ; Sol tarafta PROJECTS bolumunde, projene(dizin) sağ tıkla, PROPERTIES e tıkla... Çıkan pencerenin SOL tarafından, "Libraries" e tıkla... Sonra sağ taraftan "Add JAR/FOLDER" a tıklayıp, driver dosyanı(JAR) bağlat... Kaydet... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |