![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
Merhaba; Uygulamamın bir evresinde; 15 adet 590X830 ebatında buffredImage nesnesi olusturup kullanıyorum. Fakat bu nesneler bellekte cok büyük yer kaplıyorlar. 15 adet nesne yaklaşık 45 MB alan kaplıyor. BufferedImage ları Image haline getirip saklamayı denedim. Bir şey değişmedi. Kod: BufferedImage bufferGecici=(BufferedImage)createImage(590, 830);
Graphics2D grapGecici=bufferGecici.createGraphics();
grapGecici.drawString("Veri Tabanından gelenler", xx, yy);
....
....
Bu büyüklükte bellek kullanımı normalmidir? Azaltmak için ne yapmalıyım? Teşekkür Ederim. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Uygulama Applet oldugu için istemcide calısıyor. 100 kullanıcıda calıştırsa herkes kendi makinesinden mesul. Zaman konusunda; Düşük donanımlı makinelerde gözle görülür bi fark vardır tabi ama kurumdaki makinelerimizde anlaşılmıyor bile. Tabi daha az sistem kaynağı kullanması istenilen hedef. Ugraslarımda o yönde. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Merhaba; mr1yh1 öneriside göz ardı edilmez ama kifayetsiz kalmadığım sürece basvurmıyacagım bi yol. Yani 590X830 boyutunda olusturdugum bir BufferedImage'nin 4-5 MB alan kaplıyor olması kabul edilir gelmiyor bana. Bunu küçültmenin bir yolu olmalı. Aynı ebatta görüntü GIF olsa 100 KB bile tutmaz. Bunun dönüşümü mevcutmudur acaba?? Saygılar. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
belki resimleri oluşturan byte ları, bellekte sıkıştırılmış halde tutabilirsin. ZipOutputStream üzerinden ByteArrayOutputStream e yazabilirsin ( normal OutputStreamden farklı olarak toByteArray() ile okunabilir. ) bir tür sıkıştırılmış bellek dosyası gibi. sonuç ne olur kestiremiyorum. ![]() biliyorsun javanın bellek kullanımı kendi keyfine kalmış. sen resimleri birkez oluşturduktan sonra , resmi kullanmasan bile, belleğin geri dönmesi garbage collector e kalmış. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |