![]() | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Ankara
|
Çok basit, tokenizer ile kelimeler bölersin, devamında da her bir kelime için try catch bloğu içerisinde new Integer() şeklinde kelimeleri int lere çevirmeye çalışırsın. Normal kelimeler için catch {}içerisine düşerken sayı için normal işletim devam eder.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
- format belirli ise, yani sayı herzaman 3. sırada ise: "kemalettin dursun 25678".split(" ")[2] - format belli değil ise , java.util.regex paketini biraz araştır. Kod: String giris = "kemalettin dursun 25678";
Matcher m = Pattern.compile("(^|\\s)[0-9]+($|\\s)").matcher(giris);
m.find(); // bu fonksiyonu birden cok cagirabilirsin.
String sonuc = m.group().trim(); // istenen rakam dondu.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| from Chaos Theory Üyelik Tarihi: 04/2007
|
FileReader okuyucuNesne = new FileReader("C:\\personel.txt"); BufferedReader tamponNesne = new BufferedReader((okuyucuNesne)); String satir = tamponNesne.readLine(); while(satir!=null) { satir = tamponNesne.readLine(); String deger = satir; Matcher m = Pattern.compile("(^|\\s)[0-9]+($|\\s)").matcher(deger); m.find(); String sonuc = m.group().trim(); out.print("sayı "+sonuc); satir = tamponNesne.readLine(); } şöyle birşey denedim fakat sonsuz döngüye giriyor ya birde bu kriterlere göre sıralanabilinirmi mesela textbxtan 10 dan küçük diye stringin içerisndeki verilere (satır row şekilde) querry olayı gerçekleşebilirmyi?
|
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
bu kod, tek sayıda kayıt okuyorsan hataya yol açıyor. ( satır null oluyor ) satırları çift çift okuyacaksan, bu kodu sona ekle. burada sonsuz döngü olmaması lazım, kodun devamı ile ilgili birşey olabilir. diğer sorunu anlayamadım. | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| from Chaos Theory Üyelik Tarihi: 04/2007
|
evet çalıştırabildim peki while(satir!=null) { /* String deger = satir; satir = tamponNesne.readLine(); Matcher m = Pattern.compile("(^|\\s)[0-9]+($|\\s)").matcher(deger); m.find(); String sonuc = m.group().trim(); out.print("<br> sayı "+sonuc); */ String adi = satir.split(" ")[0]; out.print(" Adi "+adi); String soy = satir.split(" ")[1]; out.print(" Soyadi "+soy); String is = satir.split(" ")[2]; out.print(" Gorevi "+is); String maas = satir.split(" ")[3]; out.print(" Maaşı "+maas); out.println("<br>"); } peki maaşları büyükten küçüğe nasıl sıralatabilinir ki? ![]() bu arada üstadım yardımlar için çok teşekkür ederim |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
öncelikle bu verileri nasıl tutacaksın, bunlar bir sınıf içerisinde tutulabilir. class Eleman{ ... String adi; String soyadi; double maas; ... // get set methodlar } gibi... her elemanı yarattıktan sonra bunları bir dizide tut. daha sonra bubble sort kullanarak bu diziyi sıralıyabilirsin. http://www.codecodex.com/wiki/index....bble_sort#Java sıralama işini yapmanın çok daha şık yolları var ama zaman açısından sınırlı olduğunu söylüyorsun , yukarıdaki anlattığım en basiti. ( Arrays ve Collections sınıflarının sort metodu var. sıralama işini otomatik yapar. ama Eleman sınıfının Comparable'ı kullanması lazım. ) |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |