Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 18/04/2007, 03:17   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan EffeTech Sniffer hakkında

EffeTech Msn Sniffer kullanan varmı ben bilgisayarıma kurdum kendi bilgisayarımdaki konuşmaları gösteriyor ama ağdaki diğer bilgisayarımdan yağtığım konuşmayı göremiyorum...
burada bişeyler anlatmış ama anlayamadım ne yapacağımı...
http://www.msnsniffer.com/help/captureothers.htm
bu ayar ne işe yapıyor? ben kendi modemimde bumaladım bu ayarı. modemim usrobotics 9110
http://www.msnsniffer.com/help/switch.htm
cyilmaz hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/04/2007, 05:43   #2 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

bilgisayarlari arasinda hub kullaniyorsan konusmalari dinliyebilirsin
arada switch kullaniyorsan dinliyemezsin.
Eski 18/04/2007, 10:01   #3 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
kara_lahana, mesajından alıntı: Mesajı Gör
bilgisayarlari arasinda hub kullaniyorsan konusmalari dinliyebilirsin
arada switch kullaniyorsan dinliyemezsin.
Aslında çok basit yazılımlarla 3 tık sonunda, network üzerinde gereken önlemler alınmadıysa switchlerdede rahat bir şekilde dinleme yapılabiliniyor.

Arp poisoning ve mitm hakkında konular daha önce forumda geçmişti sanırım. Denemeyen arkadaşlar varsa tavsiye ederimki hus ile 10 gün kadar aralıksız bununla oynamıştık

@Cyilmaz
Verdiğin bağlantıların ilkinde routerın ile switchin arasında hub olması gerektiğini gösteren bir şema var, Böyle bir yapın yoksa sadece snifferı kullanarak paket yakalama şansın yok.

Diğer bağlantıda da modem değil, managed bir switche sahipsen yapman gereken ayarları söylemekte.

Yani managed switchinin olup olmadığını yazmamışsın ancak çok büyük bir ihtimalle yoktur. Yapmak istediğin şey için anahtar kelimelerin "arp poisoning", "mitm". Bunlar hakkında arama yaparsan cevaplarına ulaşırsın.
Eski 18/04/2007, 13:23   #4 (permalink)
Üye

Alıntı:
Predator, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Aslında çok basit yazılımlarla 3 tık sonunda, network üzerinde gereken önlemler alınmadıysa switchlerdede rahat bir şekilde dinleme yapılabiliniyor.

Arp poisoning ve mitm hakkında konular daha önce forumda geçmişti sanırım. Denemeyen arkadaşlar varsa tavsiye ederimki hus ile 10 gün kadar aralıksız bununla oynamıştık

@Cyilmaz
Verdiğin bağlantıların ilkinde routerın ile switchin arasında hub olması gerektiğini gösteren bir şema var, Böyle bir yapın yoksa sadece snifferı kullanarak paket yakalama şansın yok.

Diğer bağlantıda da modem değil, managed bir switche sahipsen yapman gereken ayarları söylemekte.

Yani managed switchinin olup olmadığını yazmamışsın ancak çok büyük bir ihtimalle yoktur. Yapmak istediğin şey için anahtar kelimelerin "arp poisoning", "mitm". Bunlar hakkında arama yaparsan cevaplarına ulaşırsın.
bu konuda çok fazla bir bir bilgim ev kullanıcısıyım usrubotics9110 wireless modem kullanıyorum. bu modem ile bu ayarlardan hangisin yapmam gerekli
Eski 18/04/2007, 17:08   #5 (permalink)
Aşık Üye

ersin ölmez Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Istanbul

bu arkadaşımız modemini verdiği üzere evindeki wirelessden girenlerin msnlerini incelemek istiyor,

biraz lamer kokusu alıyorum sanki.

sniffer kullanmak heleki "özel" görüşme sağlanan im programlarını izlemek hiçte etik kurallarına uygun değildir.
ersin ölmez hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/04/2007, 18:36   #6 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

olabilir olmayada bilir. teknik olarak o kisim bizi ilgilendirmez. burda yapilan karsilikli bilgi alis verisidir. bagzen güvenlik sistemlerini tam olarak ögrenebilmek icin bunlari denemen gerekir. Burda edinilen bilgilerin nasil ve ne amacli kullanildigi ilgili sahsi baglar forum'u degil
Eski 18/04/2007, 20:16   #7 (permalink)
Üye

Alıntı:
Sam Orpheus, mesajından alıntı: Mesajı Gör
bu arkadaşımız modemini verdiği üzere evindeki wirelessden girenlerin msnlerini incelemek istiyor,

biraz lamer kokusu alıyorum sanki.

sniffer kullanmak heleki "özel" görüşme sağlanan im programlarını izlemek hiçte etik kurallarına uygun değildir.
şuan ağdaki konuşmaları msn checker sniffer isimli programla alabiliyorum. ama o kadar çok merak ettiysen effetech programının çalışma mantığını daha detaylı anlamak istememin sebebi belki bilgisayar mühendisliği öğrencisi olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca bu tür programları merak eden herkesi özel hayata müdahale edecekmiş gibi düşünmek yanlış olur bence korunmak içinde bilmek gerekli. zaten niyeti kötü olanlar bu bilgiyi bir şekilde bulur olan konuyu bilmeyene olur...
Eski 18/04/2007, 22:46   #8 (permalink)
Aşık Üye

ersin ölmez Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Istanbul

sayın @cyılmaz,

şu mesajınızı okuyup

Alıntı:
cyilmaz, mesajından alıntı: Mesajı Gör
EffeTech Msn Sniffer kullanan varmı ben bilgisayarıma kurdum kendi bilgisayarımdaki konuşmaları gösteriyor ama ağdaki diğer bilgisayarımdan yağtığım konuşmayı göremiyorum...
burada bişeyler anlatmış ama anlayamadım ne yapacağımı...
http://www.msnsniffer.com/help/captureothers.htm
bu ayar ne işe yapıyor? ben kendi modemimde bumaladım bu ayarı. modemim usrobotics 9110
http://www.msnsniffer.com/help/switch.htm

-----------------------------------------------------------------------------
verdiğim cevaba böyle bir cevap verdiniz
Alıntı:
cyilmaz, mesajından alıntı: Mesajı Gör
çok merak ettiysen effetech programının çalışma mantığını daha detaylı anlamak istememin sebebi belki bilgisayar mühendisliği öğrencisi olmamdan kaynaklanıyor olabilir.
başında msn sniffer kullanmasını bilen varmı diyeceğinize mantığı nasıl deseydiniz,
belki size bu kadar acımasız davranmaz, konuda yardımcı olabilirdim,
araştırmalarınıza devam etmenizi ve sonuca er yada geç ulaşacağınızı ümit ediyor,
sizlere iyi çalışmalar diliyorum.
ersin ölmez hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı