![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Öncelikle ceviz foruma yeni üye oldum,içerik ve konular çok yararlı site adminlerine teşekkür ediyorum. Benim bi problemim var; 8 pc lik bir local network var,G-Shdsl ile internete bağlı çalışmaktalar,şöyle bi sıkıntı var,modem buluşuyor,Telekom da modemi çalışır şekilde görüyor fakat internete bağlanılamıyor. Geçenlerde yine aynı sıkıntı yaşanmıştı,networkteki 1 pc de virüs tespit edildi,bundan dolayı sistemin çaışmadığı tespit edildi. Eğer aynı sıkıntı var ise hangi pc de virüs olduğunu bulmanın kolay ve pratik bir yöntemi varmıdır? Başka bir problem varsa ne olabilir? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Anladığım kadarıyla workgroup yapısı mevcut. Trafiği bir şekilde bloke eden yada çok meşkul eden virus yada ethernet kartı sorunu olabilir. Switchinizde de problem olabilir. Yerinizde olsam sistemleri tek tek açarak deneme yapardım. Yada modemden başlayıp makinaları teker teker pingleyip gecikme ve ulaşılabilirliklerine bakıp sorunlu makinayı tespit etmeye çalışırdım. Bu varsayımlar modemin ve switchin düzgün çalıştığı varsayıldığında geçerli tabiki.
__________________ Yedekleme yap! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Evet haklısınız en güzeli pcleri teker teker ele alarak incelemek,fakat bütün pclerden karşı interfaceye çekilen ping süreleri aynı ve çok düşük,(sistem tam çalıpşmıyor değilde aşırı şekilde yavaş),o yüzden hangi pc de sıkıntı olduğunu bulmak sorun oluyor,bazen öle virüsler oluyorki bulunamıyor,bundan dolayı makinaları teker teker incelemek çok zaman alıyor. bu işlemleri yaparken Modem ve swich değişilerek sağlamlığından kesinlikle emin olunuyor. Acaba local networkte herhangş bir makinaya kurulupta,networkün çalışmasını isleyen localde herhengi bir pc de olağan üstü bidurum gördüğünde bildiren bir program varmıdır?Biçeşit virüz programı da olabilir |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |