Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 13/04/2007, 16:56   #1 (permalink)
Üye

WolfGang Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara-Eryaman
Varsayılan Pardus Yükledim ama "P" sini bile bilmiyorum

Evdeki külüstür makinama pardus u yükledim...En kücük sürümüydü sanıyorum...Yaklaşık 1 bucuk saaat sürdü yüklemesi..Ben sadece photoshop,dreamweaver vb. programları kullanmak için kurmuştum,yeri gelmişken söyleyim..Herşey güzel güzel yüklendi ama bu .exe uzantılı dosyaları açmak için wine diye bi yardımcı uygulama varmış sanıyorum. Nereden nası yüklicez bi bilen varsa yardımcı olsun. ayrıca evde internet yok onu da belirteyim
WolfGang hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/04/2007, 18:36   #2 (permalink)
Üye

mrcplus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Alıntı:
photoshop,dreamweaver vb.
Özelliklerinde linux desteği olduğu söyleniyorsa bu tür programları kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir destekten söz edilmiyorsa bu tür programları kullanamassınız.

Wine için Paket Yöneticisini açıp Yeni Paketleri Göster bölümüne gelip arama kısmında "wine" yazarsanız gerekli paketler listelenecektir. Onları kurduktan sonra .exe programlarını çalıştırabilirsiniz. Tabi bazı sorunlar çıkabilir bazı programlarda.

Ayrıca bakınız.
Not:İnternet yoksa bir internet kafeden paketi bir cd ye yazdırabilirsiniz. Ancak bağımlılıkları filan olacaktır muhtemelen. Bu sizi uğraştırabilir.
mrcplus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13/04/2007, 18:39   #3 (permalink)
Üye

dkoksal Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Külüstür makinede photoshop ı nasıl çalıştıracaksın, merakımdan soruyorum
dkoksal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14/04/2007, 00:13   #4 (permalink)
Üye

bycalculus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ya da virtualbox'ı da kullanabilirsin.

Link
bycalculus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17/04/2007, 17:46   #5 (permalink)
önder durmuş

lestioni Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: istanbul/sefaköy

dreamweaver tam randımanlı çalışmıyor.. photoshop ise 6cs2 çalışıyordu sanırım.. ayrıca makineni külüstür diye nitelendiriyorsan wine ile bu programları kullanmayı hiç deneme bence..

photoshop için gimp var.. çok yeterli değil ama işini görebilir.. dreamweaver ise gereksiz abi.. iki satır kod yazacaksın zaten :P ama nvu da işini görebilir.. pisi'de var nvu.. ya da konsol açarak (pardus > programlar > sistem > konsole) sudo pisi it nvu yazman da yeter..
lestioni hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/04/2007, 11:13   #6 (permalink)
Üye

dkoksal Adlı Üyenin Profil Grafiği

gimp kullanmanı bence şiddetle tavsiye ediyorum, photoshop kadar komplex bir uygulama değil zaten.
dkoksal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18/04/2007, 16:40   #7 (permalink)
Üye

CeaSeR Adlı Üyenin Profil Grafiği

Aslında NVU da ihtiyaçlarıma tam karşılık vermedi sadece html dosyalarını desteklemesi php veya asp dosyalarını görmemesi sorun çıkartıyor. Onun dışında pardus ile çalışabilinecek bir program var mı bildiğiniz. Yada tasarım açısından illa windows ile mi çalışmak gerekiyor.
Eski 18/04/2007, 18:35   #8 (permalink)
Üye

mrcplus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Php, asp için kate/kwrite metin düzenleyicisini kullanabilirsiniz. Bunlar bildiğim kadarı ile öntanımlı olarak geliyor. Programlar>Yardımcı Programlar>Düzenleyiciler yolunda.
mrcplus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/04/2007, 10:28   #9 (permalink)
Üye

Geyik o yüklü

Abi sadece oradaki 4 kareli programları açım yazı yazma yerine wine yaz o kadar.
cenobili hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/04/2007, 12:10   #10 (permalink)
Üye

stratejist Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: bürosit

bluefish kullanabilirsin .çoğu dreamweaver kullanıcıları gibi tablolarla site tasarlamadan kaçın bence css kullan bu konuda çok daha iyi olduğunu göreceksin. Grafik için gimp kullan site tasarımı için fazlası var.

http://bluefish.openoffice.nl/
pardur da varmı bilmem ama kaynak kodundan kuramk icin eklentiler istiyor. ben kubuntuda automatix2 sayesinde otomatik kurdum bir sorun çıkarmadı.
stratejist hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık