![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
|
buyrun , size bir konu işte , orda burda bir sürü yazı gördüm ; bu vb de yapılamaz , şu vb de yapılamaz...vs siz de şimdi Visual Basic'te yapılamayanları ve dezavantajlarını buraya yazabilirsiniz , bana çok soru geldi ,şu vb de yapılabilir mi? diye... siz neler yapılamaz ve nedenini yazarsanız , insanlarımızın öğrenme amacını da belirlemiş olursunuz... katkıda bulunanlara ve bulunmayanlara teşk. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Ryu Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Kullandığı programlama dilini iyi bilen bir programcı için yapılamaz diye birşey pek yoktur. Ama Visual Basic ile diğerleri arasında ne fark var diye merak ediyorsanız, buraya bir bakın.
__________________ Bu suya yazılan bir yazıdır... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
| Alıntı:
vb ile yapılamayan bir çok şey var ; mesela bir web tarayıcısı yapılamaz , 3d modelleme programı yapılamaz (yapanın alnından öperim) , photoshop gibi grafik editörleri; asla!!! , kim yapmış? | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
| Alıntı:
ama ben bunu yaptıktan sonra neden VB kullanayım ki ??? zaten bunu yapınca vb avantaj değil çok büyük bir dezavantaj haline gelir... o kadar kodu sokacağıma gider asm'de yazarım... | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Denizli
|
abi web tarayıcısı yapılamaz diyosun ama yapılır çok da güzel olur 3d modelleme desen dünya kadar örneği var bende adamlar neler neler çizdiriyolar vbasic kullanarak oyun bile yapmışlar 3 boyutlu bende vb de yapılabilceklerini sınırlı olduğunu düşünüyorum ama öyle değilmiş işte kısacası bir programlama dili ile yapılabileceklerin sınırı yoktur, bu dil vb bile olsa... |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: M86
| Alıntı:
sakın o browser'lar IE olmasın ??? | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
| vb de webbrowser mantığı şöyle olur: 1- HTML kodlarını download edersin 2- Koddaki scriptleri çalıştırırsın (yorumlayıcı yazarak) 3- HTML kodlarındaki objeleri (örn kodda geçen textoxları tanımlayarak) gibi tanımlayıp koordinatlarıyla yerelştirirsin 4- Linelar, yazılar fln çok kolay artk koy yerine... Çizim teknikleriyle fln da yapabilirsin. Al sana motor ama piyasadakiler c++, asm gibi dillerde yazılı ki performans iyi olsnama VB'de işlemciye hakim olamazsın RAMe hakim olamazsın belki uzun algoritmalarla olabilir... ama çok verimsiz olur Hamurdan şekil yapıp o şekilleri hamura benzetmeye benzer |
| | |
| | #8 (permalink) |
| 01000011 00111001 1101110 Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: 59500
|
ÇOK BASİT VE NET KONUŞAYIM. vb de yapilamaz dediğiniz herşey yapilir. sonuçta vb güçlü bir programlama dili. he yapıldıktan sonra asm c c# c++ dillerinde ayni konuda yazilmis programlar kadar hizli olurmu o konuda birsey soyleyemem. ama temiz yazilmis dll ler ve kodlarla gayet hizli uygulamalar gelistirilebilir vb de.
__________________ Bir programcının parmaklarının ucunda imkansız diye bir şey yoktur! |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Read Only Üyelik Tarihi: 11/2005
|
Mesela: VB de tanımlanan Classların(Class Modules icindekilerden her biri) hepsi Object turunden herhangi bir degiskene atanabilirken benim tanımladıgım bir MyObject turunden bir degişkene atanamaz... Bu benim VB kullanmamama yetiyorda artıyor... Ama VB nin Database fonksiyonları oldukça gelişmiş... Genellikle Database fonksiyonlarımı VB de DLL haline getirip... C++ icinden bunları rahatça kullanıyorum.. Bu arada hatırlıyorum da Baglı Listeleri Dizillerle yapmak zorunda kalmıştım. Referans mantıgı icin mutlaka Class Module kullanmam gerektigini bilmiyordum.. Off offf eski gunler... ![]() ![]() ![]() Kolay Gelsin |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |