Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 11/04/2007, 19:21   #1 (permalink)
Üye

Soru Bilgisayarım Üstünden Web Yayını

Merhaba arkadaşlar benim büyük bir sorunum var.
Gelir yetersizliği nedeni ile web sitem kapanmış bulunuyor bende düşündüm ki bilgisayarımda kurulu olan server sayesinde vede ADSL modem ile bilgisayarım üstünden internete web yayını yapabilrim diye.

İlk olarak www.dyndns.org ye gittim site değişmiş artık www.dyndns.com a yöneliyor neyse oradan kendime bir hesap açtım vede bir alan adı aldım. Sonra modemim markası DATRON diye piyasaya sürülen gerçek markası DYNALINK RTA 770W olan bir modem bu modemde 4 eternet portu + Wireless + USB bağlantı noktası + Virtual server + firewall ve pek çok yeni modemde olan özellikleri var.

Yaptığım işlemler :
1- dyndns.com sitesinden açtığım hesaba giriyor ve açtığım alan adının IP Adresini güncelliyorum ( o anki IP mi yazıyorum zaten kendi otomatikmen bunu yapıyor)

2- Modemimin PORT FORWARDING kısmına girip port 80 olacak şekilde server adresi olan 127.0.0.1 i internal host adresi olarak belirtiyorum ve external IP adresi kısmına ise ALL seçeneğini seçerek tüm gelebilcek IP leri kabul etmiş oluyorum ( tabii ben öyle olduğunu sanıyorum)

3- Modemim içerisinde Virtual server bölümünde yer alan Dynamik DNS kısmına www.dyndns.com bilgilerimi giriyorum. (enteresan ama modemimde www.dyndns.rog için özel bir ayar alanı var)

4- Sonraki adımda bilgisayarımda kurulu olan SERVER ı açıyorum. 127.0.0.1 şeklinde server içerisinde bulunan siteye giriyor.

Ama ne enteresandır ki bir türlü dyndns den açtığım alan adına kimse giremiyor birisi girmek istediğnde SAYFA BULUNAMIYOR mesajı çıkıyor.
Ben girmek istediğimde ise modemin kulalnıcı adı ve şifresi karşıma çıkıyor yazarsam modemin içine giriyor yazmazsam ise UNATHORİZED gibisinden bir uyarı veriyor.

SONRASINDA ...
www.dyndns.com sitesinde dynamik dns dışında statik dns olduğunu gördüm, aynı şekilde modemim ieçrisinde de statik DNS ayarı var bu bölümleri doldurduğumda modemi buna göre ayarladığımda ise bu defa www.alandim.dyndsn.com isimli siteme bilgisayrım üstünden girebiliyorum hemde hiç bri sorun olmadan ama GEL GÖR Kİ yine dışarıdan giriş yapılamıyor sonuç dışarıdan biri girmek isterse SAYFA BULUNAMIYOR.

Şimcik arkadaşlar ben nerede hata yapıyorum hemen hemen herlşeyi araşltırdım hatta modemin bios unu bile güncelledim yani Firmware Version unu ama ne yaptıysam sonuç aynı bu arada en son olarak SERVER ımın APACHE Config dosyasına şunları yazdım

<VirtualHost 10.1.1.1:80>
ServerAdmin webmaster@1.tzo.com
DocumentRoot "/home/webs/Apache/1"
ServerName 1.tzo.com
ErrorLog logs/1.tzo.com-error_log
CustomLog logs/1.tzo.com-access_log common
</VirtualHost>

tabii oradaki bilgileri kendi alan adıma göre düzenledim ama ama ama
NAFİŞ ÜL MAFİŞ
Bütçem kötü durumda bilgisayrımdanda sitemi yayınlayamazsam internet benim için anlamsız olucak HELP ME
NEFRiT hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11/04/2007, 22:21   #2 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

mantik dogru ama ufak bir hata var 127.0.0.1 senin local ipin
yani bu ip ile sadece o bilgisayar üzerinde o bilgisayara ulasabilirsin
ve 127.0.0.1 her bilgisayarda aynidir.. ve local yani kendi kendine ulasmkak icin kullanirsin
disardan ulasabilmek icin externipni kullanmalazim. sen router kullandigin icin LAN ipin tipik olarak 192.168.0.* seklinde olur kullandigin isletim sistemine göre (linux ifconfig windows'da ipconfig ile) ipni görebilirsin. sonra router port forwardingde 80 portu sana yani senin www kurulu olan bilgisayarinin LAN ipsine yönlendir

yazdigin metnin tamamini okumadim. bu sekilde bir dene
sorun cikarsa bakariz... ki cikicaktir isim cözümü ve apache ayarlari yapmanlazim
Eski 12/04/2007, 00:21   #3 (permalink)
Üye

Sayın üye cevabınız için teşekkür ederim fakat yine kafam karıştı benim bilgisayarım üzerinde olan apache + php Server ın adresi aynı zamanda 127.0.0.1 yani ben localhost yada 127.0.0.1 i internet explorer a yazdığım zamn siteye giriyorç
O zaman ben ilk önce SERVER ın adresini mi değiştirmem gerekmektedir örneğin 127.3.3.3 gibi kafadan bir adres atsam sonra yukarıda anlattığım şeleri yeniden yapsam Hımmm ve evet haklısınız modem adresi 192.168.1.1 şekilnde ...
OK doğru olarak anladığımı onaylarsanız bu dediğinizi hemen yapayım
Eski 12/04/2007, 00:45   #4 (permalink)
iptal dumuru

sayin üye yazdiklarimi dikkatli olursan anlarsin. 127.0.0.1 sadece server kurdugun bilgisayardan ulasabilirsin disaridan degil
extern yani LAN ipni ögren (nasil ögrenecegin yukarda yazili) ve o sekilde ulas ve routerinada o sekilde ulasmasini ögret..

hadi üye göreyim seni
Eski 12/04/2007, 01:32   #5 (permalink)
Üye

Varsayılan Halla halla

Halla halla iyice kafam karıştı şimdi :
Lan Ip Adres : 192.168.1.1 e bu adres aynı zamanda modeme giriş IP si

Şimdi şöle bir durum var benim www.dyndns.com da Bizden istenilen IP o an kullandığımız geçici IP adresi sizinde belirttiğiniz gibi ipconfig yada çeşitli şekillerde öğrenilebilir zaten dyndns.com sen üye girişi yaptığın zaman bunu otomatik olarak görüyor ve 2 tıklama ile yeniliyorsun IP ni demek istediğim şu :

192.168.1.1 nereye yazıcam yazcak yer yok yani dyndnsy o anki IP nin ayzıldığını varsayarsak modemde zaten içinde 192.168.1.1 yazılı olduğunu düşünürsek o zaman acaba demek istiyorsunuz ki port açarkene 127.0.0.1 değilde 192.168.1.1 yaz ?
Eski 12/04/2007, 01:59   #6 (permalink)
iptal dumuru

bak modem dedigin icat bir router mi yoksa modem mi..
bilgisayarinin ipconfig ciktisini bana yolla

söyle yap baslat calistira gir
cmd yaz acilan pencereye sunu yaz.

ipcontig > ipconfig_bilgilerim.txt
enter bas
ve ipconfig_bilgilerim.txt dosyasini foruma at.
Eski 12/04/2007, 02:59   #7 (permalink)
Üye

Bağlantıya özgü son eki : home
IP Adres : 192.168.1.2
alt ağ maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi : 192.168.1.1

Yazmakta elimde bulunan modem hakkında detaylı teknik bilgi :
Integrated WLAN for internet sharing•ADSL Modem/Router/Firewall/Switch•10/100 Mbps 4 port switch built in•Packet filter Firewall with NAT•VPN passthrough•Online all the time - no waiting for dialup•Browse the Internet and talk on the phone at the same time•Highspeed online gaming•Streaming Video•Wireless Access Point•Includes FREE ADSL Microfilter•ACA and NZ approvedThe RTA770W is a new generation, secure, dual interface ADSL Modem and Router. It enables the use of a telephone line for both regular voice calls and highspeed Internet or corporate LAN access at the same time. Sharing high speed Internet access is made easy by connecting the modem/router via the built in 4 port switch.

(hem rooter hem modem miş sanırım ama açıkçası rooter ın tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum)
Eski 12/04/2007, 03:02   #8 (permalink)
iptal dumuru

senin ipin bu 192.168.1.2 simdi port forwarding seysine git

80 porta gelen tüm isteikleri 192.168.1.2 nolu ipnin 80 portuna yönlendirt
127.0.0.1 yazdigin yere 192.168.1.2

hatta senin IE yada Firefoxuna http://192.168.1.2 yaz yine websayfan cikar
Eski 12/04/2007, 10:28   #9 (permalink)
Üye

dkoksal Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Bence bu konuda henüz yeterli bilgi sahibi olmadan sakın makineni açma web e. Daha büyük sorunlarla karşılaşacağın kesin. Hosting firmalarından ürün almalısın. Zamanın sana kalsın.
dkoksal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12/04/2007, 13:31   #10 (permalink)
Üye

Açıklamlar için teşekkürler kara lahana dediğin olayı yaptım ancak http://192.168.1.2/ girildiği zaman sayfa bulunamıyor. Şunu belirtmek isterimki web bilgim yüksektir DNS ayarlarından da iyi anlarım ama teoride gerçekleşmesi gereken olay gerçekleşmediği için burada yardım talebinde bulunmak zorunda kaldım.

Yaptığım ayarın resmi :
http://www.loadtr.com/2/4/33bb5ff909...796b7c7c7e.jpg

Dkoksal sanada tşkler internete PORT açmanın çok tehlikeli ve riskli bir iş oldğunu bu olaya girişmeden önce öğrendim bilgisayar bu sayede hemen hemen her türlü saldırı ve heke açılıyor ama napalım kahretsin elimiz mahkum

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık