![]() | |
| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Kocaeli
|
command butonunun % 50 den sonrasına tıklandıgında bir işlem % 50 den öncesine tıklandıgında bir işlem yapmasını istiyorum. yani bir buton iki butonun yaptıgı işi yapcak. bir türlü yapamadım 3 günden beri uğraşıyom yardımcı olursanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler..
|
| | |
| | #2 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
| Alıntı:
ama 2 button kullanımı ile yapabilirsin... bir diğer yöntem ise , buttonun yarısını ve diğer yarısını resim olarak kaydet ; basınca filan normal button gibi davransın (mousedown olayı diye bişey var) , böylece yarısına tıklanınca yarısını , diğer yarısına tıklayınca öbür yarısını tamamlar , bu arada 1 işi 2 buttonla nasıl yaparım diyorsan , değişken tut elinde... örneğin 1. butonddan sonra 2. butona tıklayınca forum kapanmasını istiyorsun (varsayalım) dim i as integer button1_click() i=50 button2_click() i= val(i+50) if i = 100 then end bunun gibi... | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Denizli
|
Private Sub Command1_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single) If Button = 1 Then If X < Command1.Width / 2 Then MsgBox "sol taraf tıklandı" Else MsgBox "sağ taraf tıklandı" End If End If End Sub ------------------------ buton olaylarında böyle bir şey olmaması yapılamıyacağı manasına gelmezki bu şekilde çalışıyor denedim sol ve sağ yarı şeklinde eğer üst alt yarı şeklinde çalışmasını istiyorsan x yazan yerlere y yazarsın Width yazan yerede Height yazdığında o şekilde çalışır yazacağın kodlarıda msgboxların yerlerine yaz olay bitti kolay gelsin |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
| Alıntı:
| |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007 Yer: Denizli
|
tabiki olabilir, kulanıma görede değişir kodu yazarken mouse_down kullanmışım nedense bilmiyorum. mouseup; clik olayının karşılığı gibi olabilir ama onunda sakıncaları var, biraz koruma koymak gerekiyor... butona tıklayıp mouse basılı iken buton genişliğinin dışına doğru sürüklenip bırakılsa bile yazdığımız kodlar çalışacaktır. buda pek istenmeyen bir durum olsa gerek. onuda çözüme kavuşturacak kodu veriyorum... Kod: Private Sub Command1_MouseUp(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single) If Button = 1 And X > 0 And Y > 0 And X < Command1.Width And Y < Command1.Height Then If X < Command1.Width / 2 Then MsgBox "sol taraf tıklandı" Else MsgBox "sağ taraf tıklandı" End If End If End Sub |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Iki Ters Bir Düz... Üyelik Tarihi: 11/2005
| Kod: Dim Konum as Integer
Private Sub Command1_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Konum=X
End Sub
Private Sub Command1_Click()
If x>Konum/2 then
'Sag Taraf
Elseif x>Konum/2 then
'Sol Taraf
End if
End Sub
|
| | |
![]() |