![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Merhaba Unixde calisan bazi scrtiptlerim var bu sciptleri root sifresini bilen kisinin dahi okumasini istemiyorum. Dosya sadece calistirilabilsin ama okunamasin . Ornegin bir daha ki sefer actigimda ben dahi okumasam da olur sadece calisssin yeter . Bir sifreleme vs.. gerekmiyor sadece calissin ama okunamasin. Simdiden tesekkurler |
| | |
| | #3 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
degisik rootkitler bu söylediklerini yapmak mümkün ancak neden böyle bisey yapmak istiyorsun onu anlamadim.
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sebebimi kisaca ozetleyeyim. Yurt disinda bir proje icin bir cok yabanci insanla birlikte calisiyorum. Beraber calistigim adamlarin is ahlakini pek tasvip etmiyorum , bazi vakalar yasadim o yuzden tedbirli olmak istiyorum. sadece isini yapsin kimse goremesin istiyorum bu yuzden . Eger daha cok ayrinti istersen mesaj atabilirsin |
| | |
| | #5 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
bir zamanlar okudugum kitapda bunula ilgili bisey vardi ama ihtiyac duymayacagimi dusundugum icinn incelemedim.. birak bakindim ve sunu buldum.. Kernel Intrusion System bu terimi arastir biseyler bulamazsan ilgili kitabi (almanca kitap) yeniden kurcala sana fikir veririm onun disinda processleri saklamayida düsünüyorsa.. Adore diye bir icar varmis kernel 2.4. icin olan versiyonu var 2.6. icin varmi arastirinca ögrenirsin vurgulamak istedigim su. kernelin versiyonu önemli sumarim verdigim bilgiler sistemini riske sokmaz.. alternatif cözüm olarak sunu yapabilirsin sisteminin üzerine cvs kurup beli basli özelikli /etc/ icerigini versiyonliyabilirsin bir degisiklik oldugunda budan direk haberin olur yada sunuda deniyebilirsin... degisikliklerin sürekli toplamini alabilirsin ilgili yazi http://www.fatihgenc.com/birisi-sunucuya-mi-hackledi/
__________________ www.fatihgenc.com |
| | |
| | #8 (permalink) |
| /0x80/ Üyelik Tarihi: 08/2006
|
windows makineyi uzaktan kullanmak icin trojan kurma gibi oldu bu iş ![]() adore 2002 de public oldu 2.6 kernele kurdumu kernel panic hatasi verir ve legal bi rootkit de deil rootkitin legali varmi acaba.. rootkit kendi dizinini belirlediği yada lkm ise kendi gizledigi bir dosyayi kendi görür baskasi görmez e baskalari bu dosyalari nasil calisitacak ? bsd de chflags dan yola cikabilirsin.. yada chattr ile ama daha mantiklisi perl dosyalarini şifrelemek icin kullanabileceğin bi yazilim aramak garnati sanal pos apisi kullaniyorum bana gelen api şifreli perl de yazilmis ici okunmuyor http://www.perlguardian.com/features.html
__________________ kaşe/mühür/imza |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Oncelikle cevaplar icin tesekkurler . Anladigim kadariyla default bir unix ozelligi bulamaycagim. sanirim c de oldugu gibi dosayalari executable hale getirip .exe gibi yapip hemen okunamayacak formata getirmek seklinde bir cozum arayacagim. Tekrar teşekkürler
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |