![]() | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
|
İlk açtığında Standart yerine VB Application Wizard ı seç next next finish diye devam et(tabi özelliklerini sen seç) açılan projede aradığından daha fazlası var , mantık olarak kavrayabieceğin bir sürü komut ve nesne var!! Kolay Gelsin... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
yine acilmioo. case IDM_OPEN: OnOpenFile(hWnd); break; case IDM_SAVE_AS: OnSaveAsFile(hWnd); break; default: return DefWindowProc(hWnd, message, wParam, lParam); } break; void OnOpenFile(HWND hWnd){ OPENFILENAME ofn; char szFilter[]="All\0*.*\0Text\0*.txt\0"; char szFile[MAX_PATH]; char szFileTitle[MAX_PATH]; sprintf(szFile,""); sprintf(szFileTitle,""); memset(&ofn,0,sizeof(OPENFILENAME)); ofn.lStructSize=sizeof(OPENFILENAME); ofn.hwndOwner=hWnd; ofn.lpstrFilter=(LPSTR) szFilter; ofn.nFilterIndex=2; ofn.lpstrFile=(LPSTR) szFile; ofn.nMaxFile=sizeof(szFile); ofn.lpstrFileTitle=(LPSTR)szFileTitle; ofn.nMaxFileTitle=sizeof(szFileTitle); ofn.Flags=(OFN_FILEMUSTEXIST | OFN_HIDEREADONLY | OFN_PATHMUSTEXIST | OFN_NOCHANGEDIR );//|OFN_ENABLETEMPLATE // ofn.lpTemplateName=MAKEINTRESOURCE(IDD_OPEN); if(GetOpenFileName(&ofn)==TRUE){ char szTemp[256]; sprintf(szTemp,"Selected file is %s (full path: %s)", ofn.lpstrFileTitle,ofn.lpstrFile); MessageBox(hWnd,szTemp,"Info",MB_OK|MB_ICONINFORMA TION); ////// Otvarqne na faila za chetene///////// FILE *fp; std::string dstr("");//sazdavane na dinamichen string char ch; int i=0; if((fp = fopen(ofn.lpstrFile,"r"))==NULL) exit(1);// fp=fopen(ofn.lpstrFile,"r");// while((ch=fgetc(fp))!=EOF){ dstr.append(1,ch); } fclose(fp); SetWindowText(hEdit, dstr.c_str()); } } void OnSaveAsFile(HWND hWnd){ OPENFILENAME ofn; char szFilter[]="All\0*.*\0Text\0*.txt\0"; char szFile[MAX_PATH]; char szFileTitle[MAX_PATH]; sprintf(szFile,"Default"); sprintf(szFileTitle,""); memset(&ofn,0,sizeof(OPENFILENAME)); ofn.lStructSize=sizeof(OPENFILENAME); ofn.hwndOwner=hWnd; ofn.lpstrFilter=(LPSTR) szFilter; ofn.nFilterIndex=2; ofn.lpstrFile=(LPSTR) szFile; ofn.nMaxFile=sizeof(szFile); ofn.lpstrFileTitle=(LPSTR)szFileTitle; ofn.nMaxFileTitle=sizeof(szFileTitle); ofn.Flags=(OFN_FILEMUSTEXIST | OFN_HIDEREADONLY | OFN_PATHMUSTEXIST | OFN_NOCHANGEDIR ); ofn.lpstrDefExt="txt"; if(GetSaveFileName(&ofn)==TRUE){ char szTemp[256]; sprintf(szTemp,"Selected file is %s (full path: %s)", ofn.lpstrFileTitle,ofn.lpstrFile); MessageBox(hWnd,szTemp,"Info",MB_OK|MB_ICONINFORMA TION); FILE *fp; char *p; int length = GetWindowTextLength(hEdit); char *pr=new char[length]; //sazdavane na dinamchen masiv ot simvoli if((fp = fopen(ofn.lpstrFile,"w"))==NULL) exit(1); if(GetWindowText(hEdit,pr,length+1)){ p=pr; // ukazatel kam nachaloto na niza while(*p){ if(fputc(*p++,fp)==EOF) exit(1); } } fclose(fp); } } sanirim baska yerlerede koymam gerekio birseyler.daha yeni basladim.anlayamiyorum :S |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
| Alıntı:
bunlar ne yaa , vb dili mi değişti ne oldu? bunlar vb kodlari değil ki | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005
|
Oncelikle bu soruyu C++ kisminda sorarsaniz yardim almaniz cok daha kolay olur ![]() Ikinci olarak OnOpenFile ve OnSaveAsFile fonksiyonlarini biryerden kopyalayip buraya yapistirmissiniz ama WindowProcedure'in sadece bir kismini vermissiniz. Kodun tamamini gormeden bir sey soylemek zor yinede gorunen kadari ile hem fonksiyonlar oldukca kotu yazilmis hemde window procedure icerisinde menu komutlarinin alinmasi yanlis gibi duruyor. Bir windows command mesaji alindiginda menu ile ilgili mesaj olup olmadigini anlamak icin wParam parametresinin low word kismina bakmalisiniz. //Ornegin case WM_COMMAND: { switch(LOWORD(wParam)) { case IDM_OPEN: OnOpenFile(hWnd); break; ... } } Eger projenizin tum dosyalarini C++ kisminda ve daha manali bir baslik altinda ilisitirebilirseniz elimizden geldigince yardim etmeye calisiriz. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |