Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Visual Basic

LinkBack Seçenekler
Eski 09/04/2007, 22:43   #1 (permalink)
İptal Durumu

Soru siz olsaydınız n'apardınız?

Ben yapacağım bir proje üzerinde hepinizden algoritma bilgisi almak istiyorum (yani cevaplar ve çözümler farklı olabilir , bu beni kesinlikle rahatsız etmez)

Amacım şu;

Textbox lar ile oluşturulmuş 5*5 tabloda hücrelerinde, rastgele harfler çıksın ve bu işlem çok hızlı bir şekilde değişerek devam etsin. Kutularda a,b,c,d...z sırasıyla durmaksızın devam etsin istiyorum.Ama her hücrede farklı harf...

Bunu yapmak için 5*5 lik başka bir tablo oluşturdum ve 25 tane timer...Timer'lar sayesinde

-hücre içindeki değerler birer birer artıyor,
-diğer 5*5 lik tablodaki harflerde diğer tablodaki sayılara göre belirleniyor; yani ilk tablodaki, ilk hücre 1 ise diğer tablodaki ilk hücre = a , 2 ise b , 3 ise c...vs

Ancak bir sorun var! Bu şekilde 25 timer'ı birden çalıştırmak , hafızayı aşırı zorlamakla birlikte textbox taki harf akışını da donduruyor ; yani textbox lardan değişken olarak bazıları çalışmayabiliyor...

Kutularda farklı harflerin sürekli ve hızlı bir şekilde dönmesi için başka önerisi olan?

Enson 09/04/2007 22:45 tarihinde vbtarık tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: imla ve yazım hatası
vbtarık hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/04/2007, 23:52   #2 (permalink)
İptal Durumu

hiçbir önerisi olan yok mu?
Eski 10/04/2007, 09:49   #3 (permalink)
01000011 00111001 1101110

CodeMania Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: 59500

seri numarası yaratmayamı çalışıyorsun bu şekilde?
Eski 10/04/2007, 10:43   #4 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
seri numarası yaratmayamı çalışıyorsun bu şekilde?
hayır! bu harfler çok hızlı bir şekilde , her yerde farklı olarak dönerken , yan yana ve alt alta anlamlı bir kelime oluşturuyorsa , o harfleri duracak ve kelime oluşacak , her yerde anlamlı kelime oluşuncaya dek devam edecek...Database den yaralanıyorum...

Bir bulmaca taslağı hazırlamak için....
Eski 10/04/2007, 12:22   #5 (permalink)
Üye

arkadaşın dediğini anladım ... matrix yapmaya çalışıyor herneyse cıvıtmiyim..

dedigin gibi 25 tane timer bilgisayarı oldukca fazla kastırır.. bunun ıcın bilgisayardaki boş hafızayı visual basic ' e yönlendirmen gerekiyor.. ama bunu her bilgisayarda yapman zor bir iş..
blaco hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10/04/2007, 13:00   #6 (permalink)
İptal Durumu

inanamıyorum ya ben yillardir vb kullaniyorum ve yapamadigim seyler cok azdir...Yani simdi buni vb ile yapamazmiyim? (kolay bir sekilde) , 25 timer zaten pc i cok kasiyor...neyse sakin kafayla bir dusinim...harfleri degisken olarak tanimladim. yine olmadi...
yaaa who'll help mee
Eski 10/04/2007, 17:22   #7 (permalink)
Üye

Acoustic Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Dünya

Dostum bir şeyler yazdım ama türkçe karakterler yok ancak bu kadar yapabildim. Aslında yapılır ama üşengeçlik işte

bir yanlışımı farkkettim
harf = Chr(65 + Int(Rnd * 25)) 'kafadan herhangi bi harf salla
satırındaki 25 i 26 yap

Baktım hiç Z çıkmıyor ..
Eklenmiş Dosyalar
File Type: zip Form1.zip (1.1 KB, 2 views)
Acoustic hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10/04/2007, 17:32   #8 (permalink)
Silversword

Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Antalya

Şu programı bir yazamadın gitti .. Ödev mi bu ? satacak mısın ? merak ettim

Kullandığın yöntem çok gereksiz bir kere, 25 tane timer ne demek bir kere, bir programda çok fazla timer kullanılmaz çalışma zamanları farklı olsa bile obeb okek gibi hesaplarla uygun bi çalışma zamanı seçer ona göre sürenin belli zamanlarında çalışacak şekilde bir do döngüsü (get tickcount) kullanır her süreç için alt kodlar yazarsın.

Fakat daha önce de yazıldığı gibi senin bulmaca programın için öyle timerlara , brute force vari kelime buldurmacalara gerek yok.
Sen programı kafanda kurarken büyük yanlışlar yapıyorsun. İş vb yi yıllarca kullanmak tüm deyimlerini ezberlemekle bitmiyor.

Direk kodları inatla vemyeceğim zira bu konu için zirilyon tane konu açtın .. Sadece TAM kelime yerleştirmeyi düşünme. 2 harfli kelimelerde var, Bulmaca tahtasında rasgele 2 ~3 yere uzun kelimeler, 2 ~3 yere (az öncekilerle çakışmayacak) ortanca kelimeler yerleştir. Daha sonra program sığacak en fazla harfli kelimeleri denesin.
Eski 10/04/2007, 19:50   #9 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
Acoustic, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Dostum bir şeyler yazdım ama türkçe karakterler yok ancak bu kadar yapabildim. Aslında yapılır ama üşengeçlik işte

bir yanlışımı farkkettim
harf = Chr(65 + Int(Rnd * 25)) 'kafadan herhangi bi harf salla
satırındaki 25 i 26 yap

Baktım hiç Z çıkmıyor ..
türkçe dil desteği problemini ben hallederim , güzel bir birleşim , çok sağolasın...

Silver senin dediğin gibi yapamam 60.000 den fazla kelime var db de , sen de çok sağol , ama çok kötüsün
Eski 10/04/2007, 20:59   #10 (permalink)
Silversword

Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Antalya

db de kaç kelime olduğu önemli değil ki.
(hatta bu iş db kullanmak bile fazldan yavaşlık, az ram yiyeyim dersen random file , ram önemli değil hız dersen sıralı dosya yı belleğe çekerek; yapmak daha hoş olacaktır)
uzun kelimeleri rasgele yaysın önce sonra kelimeleri bulsun diyorum.
Zira senin kodun öyle bir şey ki çok uzun sürede bir bulmaca oluşturabilir ki çoğu zaman elle kesmen gerekir arama buldurma işini.

1hafta yokum sahalarda dönüşte belki yardımcı olabilirim ;herkese iyi günler

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık