![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007
|
Ben yapacağım bir proje üzerinde hepinizden algoritma bilgisi almak istiyorum (yani cevaplar ve çözümler farklı olabilir , bu beni kesinlikle rahatsız etmez) Amacım şu; Textbox lar ile oluşturulmuş 5*5 tabloda hücrelerinde, rastgele harfler çıksın ve bu işlem çok hızlı bir şekilde değişerek devam etsin. Kutularda a,b,c,d...z sırasıyla durmaksızın devam etsin istiyorum.Ama her hücrede farklı harf... Bunu yapmak için 5*5 lik başka bir tablo oluşturdum ve 25 tane timer...Timer'lar sayesinde -hücre içindeki değerler birer birer artıyor, -diğer 5*5 lik tablodaki harflerde diğer tablodaki sayılara göre belirleniyor; yani ilk tablodaki, ilk hücre 1 ise diğer tablodaki ilk hücre = a , 2 ise b , 3 ise c...vs Ancak bir sorun var! Bu şekilde 25 timer'ı birden çalıştırmak , hafızayı aşırı zorlamakla birlikte textbox taki harf akışını da donduruyor ; yani textbox lardan değişken olarak bazıları çalışmayabiliyor... Kutularda farklı harflerin sürekli ve hızlı bir şekilde dönmesi için başka önerisi olan? Enson 09/04/2007 22:45 tarihinde vbtarık tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: imla ve yazım hatası |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Alıntı:
Bir bulmaca taslağı hazırlamak için.... | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
arkadaşın dediğini anladım ... matrix yapmaya çalışıyor herneyse cıvıtmiyim..dedigin gibi 25 tane timer bilgisayarı oldukca fazla kastırır.. bunun ıcın bilgisayardaki boş hafızayı visual basic ' e yönlendirmen gerekiyor.. ama bunu her bilgisayarda yapman zor bir iş.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
inanamıyorum ya ben yillardir vb kullaniyorum ve yapamadigim seyler cok azdir...Yani simdi buni vb ile yapamazmiyim? (kolay bir sekilde) , 25 timer zaten pc i cok kasiyor...neyse sakin kafayla bir dusinim...harfleri degisken olarak tanimladim. yine olmadi... yaaa who'll help mee |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: Dünya
|
Dostum bir şeyler yazdım ama türkçe karakterler yok ancak bu kadar yapabildim. Aslında yapılır ama üşengeçlik işte ![]() bir yanlışımı farkkettim harf = Chr(65 + Int(Rnd * 25)) 'kafadan herhangi bi harf salla satırındaki 25 i 26 yap Baktım hiç Z çıkmıyor .. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
Şu programı bir yazamadın gitti .. Ödev mi bu ? satacak mısın ? merak ettim Kullandığın yöntem çok gereksiz bir kere, 25 tane timer ne demek bir kere, bir programda çok fazla timer kullanılmaz çalışma zamanları farklı olsa bile obeb okek gibi hesaplarla uygun bi çalışma zamanı seçer ona göre sürenin belli zamanlarında çalışacak şekilde bir do döngüsü (get tickcount) kullanır her süreç için alt kodlar yazarsın. Fakat daha önce de yazıldığı gibi senin bulmaca programın için öyle timerlara , brute force vari kelime buldurmacalara gerek yok. Sen programı kafanda kurarken büyük yanlışlar yapıyorsun. İş vb yi yıllarca kullanmak tüm deyimlerini ezberlemekle bitmiyor. Direk kodları inatla vemyeceğim zira bu konu için zirilyon tane konu açtın .. Sadece TAM kelime yerleştirmeyi düşünme. 2 harfli kelimelerde var, Bulmaca tahtasında rasgele 2 ~3 yere uzun kelimeler, 2 ~3 yere (az öncekilerle çakışmayacak) ortanca kelimeler yerleştir. Daha sonra program sığacak en fazla harfli kelimeleri denesin.
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Alıntı:
Silver senin dediğin gibi yapamam 60.000 den fazla kelime var db de , sen de çok sağol , ama çok kötüsün | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Silversword Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Antalya
|
db de kaç kelime olduğu önemli değil ki. (hatta bu iş db kullanmak bile fazldan yavaşlık, az ram yiyeyim dersen random file , ram önemli değil hız dersen sıralı dosya yı belleğe çekerek; yapmak daha hoş olacaktır) uzun kelimeleri rasgele yaysın önce sonra kelimeleri bulsun diyorum. Zira senin kodun öyle bir şey ki çok uzun sürede bir bulmaca oluşturabilir ki çoğu zaman elle kesmen gerekir arama buldurma işini. 1hafta yokum sahalarda dönüşte belki yardımcı olabilirim ;herkese iyi günler
__________________ ||||Revlis||||| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |