Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 09/04/2007, 20:31   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan grub win çözümsüzlüğü

öncelikle bu ilk mesajımda bu konu hakkında sadece bu forumu değil bir cok formu ve dökümanı tarattıgımı,ancak çözüme ulaşamadıgım için bir başlık açmak zorunda oldugumu belirtmek istedim.bu nedenle kullanıcılardan özür dilerim konu kalabalıgı yaptıgım için...

sistemimde iki adet hdd var.1.samsung sp0.. 2 . fujitsuvs.. (master olan samsung )
samsung olan hdd iki parça.1.bölümünde xp yüklü,,2.bölümünde ise pardus var ama tam olarak yüklenememiş durumdadosya sistemi vfat görünüyor

diger harddiskim olan fujitsu hdd ise su an kullanmakta oldugum pardus 2007 yüklü.sistem açılışında grub loading diyor ama win xp seceneklerde yok!.sadece pardus oluyor.cok arastırdım belki denemeler de yaptım olmuyor yapamıyorum..henuz yeni kullanıcıyım. altta bios ve grub.conf, menu.lst dosyalarının iceriklerini yazıyorum.bu arada bu dosyalarda değişilik yapamıyorum ben,üstüne yazdırma yapamıyorum sanırım yetkili kullanıcı olarak tanılayamaıyorum kendimi sisteme...bu arada hda xp yüklü olan hddiskim

GRUB:CONF dosya içerigi===>>
default 0
timeout 10
splashimage = (hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz
background 10333C

title Pardus 2007.1 Felis chaus
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/kernel-2.6.18.8-80 root=/dev/hdb1 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,themeardus console=tty2 mudur=language:tr quiet
initrd (hd0,0)/boot/initramfs-2.6.18.8-80

MENU:LST icerigi=====>>
default 0
timeout 10
splashimage = (hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz
background 10333C

title Pardus 2007.1 Felis chaus
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/kernel-2.6.18.8-80 root=/dev/hdb1 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,themeardus console=tty2 mudur=language:tr quiet
initrd (hd0,0)/boot/initramfs-2.6.18.8-80

ŞİMDİDEN COK COK TESEKURLER EDİYORUM VE BEKLİYORUM CVPLARINI YARDIMLARINIZI.DEDİGİM GİBİ BU DOSYALARDA DEĞİŞİLİK YAPAMIYORUM YANİ ÜSTÜNE YAZAMIYORUM.SAYGILAR
cedubal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09/04/2007, 20:40   #2 (permalink)
Üye

mrcplus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Dosyalarda işlem yapabilmek için root olarak dosyalara erişebilmeniz gerekiyor.

Bir konsol açıp su komutunu yazın. Ardından sizden bir parola isteyecektir. Sistemi kurarken belirlediğiniz root parolasını yazıp enter a basın. Dosyaları açabilmek içinde #kedit dosya yolu şeklinde bir komut kullanabilirsiniz (kedit yerine tabi başka bir metin editörüde olur)

Ayrıca şu adrese bir göz gezdirebilirsiniz.

Enson 09/04/2007 20:42 tarihinde mrcplus tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: ekleme
mrcplus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık