![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Merhaba, Ben javaya bugün başladım forumda önerilen e-kitaplardan biriyle. Sorun şu ki anlatılan kodların bir programın classları mı yoksa yeni birer program mı olduğunu ayıramadım. Her türlü hata verdi. Kodlar şu şekilde; BasicWindowMonitor.java import java.awt.event.*; import java.awt.Window; public class BasicWİndowMonitorextends WindowAdapter { public void windowClosing(WindowEVent e) { Window w=e.getWindow(); w.setVisible(false); w.disponse(); System.exit(0); } } HosgeldinizSWF.java import javax.swing.*; import BasicWindowMonitor; public class HosgeldinizSWF { public static void main(String[] args) { JLabel etiket=new JLabel("Java Programına Hoş Geldiniz"); //şeklinde devam ediyor } } Burda bir programa ait ayrı classlar olarak düşündüğümde import BasicWindowMonitor kod satırını ekleyemiyorum hata veriyor. İlk yazdığım public class BasicWİndowMonitor extends WindowAdapter satırıda hatalı oluyor. Ayrı Programlar olarak düşündüğümde birini diğerine import edemiyorum yine.İlkini class olarak belirleyip ikincisini programın main kısmına yazdığımda yine hatalı. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
|
bir paket içerisine dahil etmediğiniz ( package direktifi ile ) sınıflar , adsız ( default ) paket içerisinde değerlendirilir. default paket içerisinden bir sınıfı, import ile aktarmanıza izin verilmez. dolayısı ile adı olan bir paket içerisinden, bu adsız paketteki sınıflara ulaşamazsınız. ( sizin durumunuzda gerek yok, sınıfların ikiside classpath da olsun yeter. ) yani default paket, sadece basit kod denemeleri için kullanılır. bence bir IDE kullanmanız ve GUI içermeyen örneklerle çalışmanız daha faydalı olur. |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
hosgeldinizswf paketi içine BasicWindowMonitor classını ekledim. import BasicWindowMonitor dediğimde yine hatayla karşılaşıyorum.IDE kullanıyorum. Önerileriniz için teşekkürler.Yardımcı olunursa sevinirim. Uğraştırdığım için kusura bakmayın lütfen.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
import hosgeldinizswf.BasicWindowMonitor şeklinde ekleyebilirsiniz. ama ikiside aynı pakete ait ise buna gerek yok. aynı pakete ait olmaları için, her iki dosyanın başında package hosgeldinizsqf; ifadesinin olması lazım. not: import BasicWindowMonitor ifadesi, adsız ( yani default ) paket içerisinden import etmeye çalışıyor. ki bu yasaklanmıştır. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
| BasicWİndowMonitor bunu kücük yap.
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Teşekkür ederim. Sonunda çalıştırdım. İlk yazdığım BasicWindowMonitor pencerinin Xişaretine bastığım anda kapanması içinmiş. Kapanıyor da ama Hosgeldinizswf içine cerceve.getWindowListeners(new BasicWindowMonitor()); ekleyemiyorum.Teşekkürler |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
listener nesneleri, addWindowListener ile eklenir. amaç sadece X e basınca programdan çıkmak ise, window listener gerekmiyor. pencere( yani JFrame nesnesi ) için, setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE) çağrılması yeterli. yoksa sizin örnekteki gibi el ile yaparız. Kod: w.setVisible(false); // pencere artık görünmez, ama hala var. w.disponse(); // pencere artık yok fakat program çalışıyor ( mümkün ). System.exit(0); // programdan da çıktık. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2008
|
siz söylemediniz ben buldum, yayınlıyim benden sonrakiler uğraşmasın fazla ![]() PROGRAM 1.3 KOD. package basicwindowmonitorjava; import java.awt.event.*; import java.awt.Window; class BasicWindowMonitor extends WindowAdapter { public void mainwindowClosing(WindowEvent e) { Window w=e.getWindow(); w.setVisible(false); w.dispose(); System.exit(0); } } PROGRAM 1.4 CODE package hosgeldinizswfjava; import javax.swing.*; class HosgeldinizSWF { public static void main(String[] args) { JLabel etiket=new JLabel("Java Programına Hoş geldiniz!"); JFrame cerceve=new JFrame("HosgeldinizSWF"); cerceve.getContentPane().add(etiket); cerceve.pack(); cerceve.setVisible(true); } } kendim buldum, arada bir kaç kod yanlış olabiliyor sanırım. saygılar. Enson 07/01/2008 14:45 tarihinde mr1yh1 tarafından düzenlenmiştir.. Sebep: lütfen yazı dilini tercih ediniz. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |