Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 06/04/2007, 13:32   #1 (permalink)
Cevizci

Varsayılan Uzak pc bağlantısı

Dün akşam, başka bir semtteki arakadaşım ile radmin2.2 programını kullanarak
bağlantı sağladık.

Ancak, O benim bilgisayarıma bağlanabilirken ben O nun bilgisayarına bağlanamadım.

ip adresine ping attığımda ben cevap alamıyorum, O benim ip me ping
attığında cevap alabiliyor.

Ne tür bir sorun vardır acaba benim bilgisayarımda?
bahtiyarsenoglu hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06/04/2007, 13:39   #2 (permalink)
En Çetin Cevizci :)

ApexLoader Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Y:212314 Z:92415489

guvenlik duvarı açık olabilir. o esnada bir antivürüs çalışıyor olabilir.. veya modemde doğru IP noya yonlendirmemiştir. veya modemin kendi guvenlik duvarı açıktır...
Onu sürdürmeyen çırak utansın,

imazmmodified eden moderator utansın!
ApexLoader hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06/04/2007, 15:12   #3 (permalink)
Cevizci

Teşekkürler

bunları bi kontrol edelim.

Birde, O nun makinasını benim ağ komşularımda görebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Yani O nun bana paylaşım vereceği bir klasöre map olmak istiyorum
Eski 06/04/2007, 15:19   #4 (permalink)
PAsiFisT Tanısızlık

agnosi Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir | 35

ip adresine ping attığında cevap alamıyorsan durum başka. ip adresinde bi yanlışlık var demektir. ya da iç ip mi verdi acaba sana o arkadaş?
Eski 06/04/2007, 15:53   #5 (permalink)
Cevizci

www.ipadresimne.com dan aldığı ip adresini veriyor bana
Eski 06/04/2007, 16:38   #6 (permalink)
007

ProJecT Adlı Üyenin Profil Grafiği

Alıntı:
bahtiyarsenoglu, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Teşekkürler

bunları bi kontrol edelim.

Birde, O nun makinasını benim ağ komşularımda görebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Yani O nun bana paylaşım vereceği bir klasöre map olmak istiyorum

hamachi Programını dene . genelde herkes oyun için kullanıyor ama Dosya paylaşımıda var.
ProJecT hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10/04/2007, 03:57   #7 (permalink)
Cevizci

Modemden ve dosya ve yazıcı paylaşımı için gerekli portları açarak uzaktaki makinadan paylaşım verilen bir klasöre map olmayı başardık nihayet.

Bu durumda ne gibi güvenlik zaafiyetleri olabilir. Ya da güvenlik sorununu nasıl minimize edebiliriz?

(Amacım şu: Access te bir uygulama geliştirdim. 2 mdb dosyası var, biri veritabanı rolünü üstlenecek ve merkezde olacak,
diğeri programların olduğu ve kullanıcıların muhatap olacağı mdb. Bu mdb deki tablolar, merkezdeki tablolara bağlı olacak. Birkaç deneme yaptık. Hız pek tatmin edici olmasa da iş görüyor.
Güvenlik için Access in kullanıcı seviyesinde güvenlik sistemini şuan devrede. Gerçi nekadar güvenli tam bilmiyorum)
Eski 14/04/2007, 19:32   #8 (permalink)
Üye

Alıntı:
bahtiyarsenoglu, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Modemden ve dosya ve yazıcı paylaşımı için gerekli portları açarak uzaktaki makinadan paylaşım verilen bir klasöre map olmayı başardık nihayet.

Bu durumda ne gibi güvenlik zaafiyetleri olabilir. Ya da güvenlik sorununu nasıl minimize edebiliriz?

(Amacım şu: Access te bir uygulama geliştirdim. 2 mdb dosyası var, biri veritabanı rolünü üstlenecek ve merkezde olacak,
diğeri programların olduğu ve kullanıcıların muhatap olacağı mdb. Bu mdb deki tablolar, merkezdeki tablolara bağlı olacak. Birkaç deneme yaptık. Hız pek tatmin edici olmasa da iş görüyor.
Güvenlik için Access in kullanıcı seviyesinde güvenlik sistemini şuan devrede. Gerçi nekadar güvenli tam bilmiyorum)
ben de basit anlamda bu sekılde bir sey yapmak ıstıyorum ıkı merkezden talep yapılıyor bende buradan alım surecını vs takıp etmek ıstıyorum. accesste basıt bısı yaptım ama bunu nasıl paylastıracagım konusunda fıkrım yok. hamachı kurdum radmınıde daha once kullanmıstıstım. ama hamachıde nedense jız cok dusuk hıcbır dosyayı karsıdan kopyalayamdım. netlimiter 9 -10 kb baglantı gosterıyor ama gelen gıden dosya yok agdan acmak ıse ımkansız databaseı kıtlenıyor hemen. bu konuda bır yardımcı olabılrısneız cok sevınırım 3 haftadır ugrsıyorum yapamadım gıttı yaptıgım basıt ornegıde ekledım paylastıramadıgım ıcın gelistirmedim ...
Eklenmiş Dosyalar
File Type: rar satin alma database.rar (34.0 KB, 1 views)
sqrm hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16/04/2007, 03:57   #9 (permalink)
Syntax Error

HaokaH Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Bursa // İzmit

Radmin'in sende server(sunucu) betigi kuruludur ama o kurmamIşta olabilir onda sadece client(istemci) vardIr.. Yani oda server kurmalI eger kurmadIysa şayet..

Veya Antivirus/Firewall gibi web kalkanI benzeri programlar veya windows kendi bişenlerini açIk tutuyordur.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık