![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Uye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Şu konudaki uygulama yillar oncesine donmeme neden oldu: http://forum.ceviz.net/delphi-ile-no...mi-t41013.html 2004 yili. Advantage veritabani kullanarak Delphi'de hazirladigim bir uygulamada metin editoru olmasi gerekiyordu. O güne kadar yaptigim tum uygulamalarda metin editorunu, uygulamanin icine gomerdim hep. Girilen metinler de veritabaninda saklanacak turden kayitlardi. Ansugo gibi ben de fazladan 3. parti bilesen kullanmayi sevmeyen bir yazilim gelistiriciyim. Oyle olmasaydim her proje icin metin editoru unit'i hazirlamak yerine piyasada bolca bulunan Rich-Text bilesenlerini kullanmayi tercih edebilirdim. Ama veritabanina zengin metin gondermemin gerekebilecegi her uygulama icin her seferinde tasarim yapmanin da hosuma gittigi soylenemezdi. Ben de oturdum, OPad'i yazdım. OPad, parametre alabilen bir zengin metin editoru. Advantage veritabani kullanan uygulamalarda, ShellExecute metoduyla veritabani katalogunuzu, tablonuzu ve tablodaki alaninizi parametre olarak gecip metin düzenleme ve veritabanina saklama islemleriniz icin acabiliyorsunuz OPad'i. Ekte gonderdigim dosyalar arasinda dbtest.cmd diye bir dosya oldugunu goreceksiniz. Bu dosyaya cift tiklarsaniz OPad'i parametre ile baslatabilirsiniz. OPad, otomatik olarak sample dizinindeki kataloga baglanacaktir. dbtest.cmd dosyasini Not Defteri ile acarsaniz eger OPad'in alabilecegi tum parametreler listelenecektir. OPad'a, tabloya nasil bir filtre uygulayacagini ve hangi kayita gidecegini bile soyleyebilirsiniz. OPad'i opad.exe'ye cift tiklayarak acmayi secerseniz siradan bir zengin metin editoru ile karsilasiyorsunuz. Ama programin Dosya menusunde sizi Veritabani adinda bir secenek bekliyor, bir goz atmakta yarar var. ![]() Not: OPad, Windows ME altinda, klasik Windows gorunumunde hazirlandigi icin DB Navigator (Gezgin) penceresinde boyutlandirma sorunu var, pencereyi asagi dogru biraz genisletmeniz gerekiyor. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Bir adet ekran görüntüsü. Mercan adinda muhtarlar icin yazdigim bir programin Gelen-Giden Evrak modulunden calistiriliyor OPad. Mercan programi arkada siyah-beyaz olarak kullanilamaz hale gelip OPad'den cikilmasini bekliyor uslu uslu. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
güzel bir çalışma arkadaşım ben henüz delphiye yeni başladım ve veritabanı uygulamalarımda advantageyi kullanmayı düşünüyorum tabi önce delphiyi öğrenebilirsem opadin kaynak kodlarını benimle paylaşırsan inan çok sevinirim şimdiden teşekkürler..iyi çalışmalar dilerim..bekliyorum.....
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |