![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Arkadaşlar daha önce sorulduysa şimdiden herkesten özür dilerim. Ben delphi 7 de editbox içindeki bir yazıyı iki ye bölüp bunları da iki farklı değişkene atamak istiyorum. Örnek : Editbox ımdaki metin şu diyelim : 123-48 Şimdi ben bu metnin "-" işaretinden önceki 123 ve "-" işaretinden sonraki 48 i seçmek ve bunlarıda a:=123; b:=48; diye iki değişkene atamak istiyorum. Bunu yaparken editbox ımdaki bilgiler veritabanımdan geldiği için bazen "-" işareti öncesinde iki haneli bazen üç haneli yazı olabiliyor yani 12-434 veya 143-65 gibi. Yani "-" işareti öncesi ve sonrası yazının kaç haneli olduğu standart değil değişiyor. Bu noktada bana yardımcı olacak arkadaşlara ve fikir ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var. Teşekkürler.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Bu sayfanin en altinda bir Split fonksiyonu var: http://forum.ceviz.net/yeni-baslayan...db-t21210.html Oradaki ornegi sizin yapmak istediginiz seye uyarlarsak: procedure UseSplit; var s: TStringList; begin s := TStringList.Create; try Split(Edit1.Text, '-', s); // burada bir seyler yapiliyor... finally s.Free; end; end; |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Verdiğiniz yoldan giderek örneğimi aşağıdaki gibi geliştirdim. Sorunsuz çalışıyor. Benim gibi ihtiyacı olanlar olabilir diye kodları aşağı yazıyorum : Forma 1 adet button, 1 adet Editbox1 ve bir adet Memo1 ekledim. Editbox a girdiğim yazı veya rakamların aralarında boşluk olması kaydıyla program boşluklar arasındaki değerleri birer birer alıp memo1 e ekliyor. Ben örnek olsun diye memoya eklettirme yaptım ama istediğiniz işlemi yaptırabilirsiniz. Örneğin ben editbox kutusundaki girilmiş rakamları ayrı ayrı veritabanına kaydetme işlemini yapmak için kullanacağım. procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var A: TStringList; c: integer; i: integer; b:string; f:integer; begin A := TStringList.Create; try Split(' ', Edit1.Text , A) ; c:=(a.Count); for i:=-1 to c-2 do begin f:=i+1; b:=a[f]; // burada memoya ekletmek yerine başka işlemlerde yaptırabilirsiniz... Memo1.Lines.Add(b); end; finally A.Free; end; end; |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Pardon yukarıda verdiğim kodun çalışması için aşağıdaki kod satırlarını da eklemeniz gerekiyor implementation altına. procedure Split (const Delimiter: Char; Input: string; const Strings: TStrings) ; begin Assert(Assigned(Strings)) ; Strings.Clear; Strings.Delimiter := Delimiter; Strings.DelimitedText := Input; end; |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |