![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
Merhaba; Açık olan pencereden yeni bir pencere acıyorum. Acılan pencere JFrame den türemiş bir sınıf. Pencere açıldıgı zaman önce ana pencerenin boyutunu alıp daha sonra kendi boyutuna geciyor. Gözü yoran bi hal almış durumda. Kodu yazıyım: Ana formda yeni pencere söyle cagırılıyor Kod: form_gor form_2=new form_gor(); form_2.addWindowListener(kapat); form_2.setResizable(false); form_2.setVisible(true); Kod:
public class form_gor extends JFrame implements ActionListener{
.................
public form_gor(){
super("deneme");
this.setBounds(200,30,790 ,550);
.................
}
..............
}
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Luke is back... Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Benzer ufak bir kod yazdım ve denedim, böyle bir problem gözlemlemedim. Buraya yazmadığın kod bölümlerinde probleme sebep olacak bir şeyler yazılmış olabilir mi ? Bu arada örnek yazdığım programcık (Sadece resize olayını test etmek için). her tıklamada bir pencere açılıyor ama ana senin bahsettiğin flicker tarzı şey olmadı bende. Kod: import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class test extends JFrame
{
public test(int k)
{
this.setBounds(100*k, 100*k, 40*k, 60*k);
JButton button = new JButton();
button.setText("Tıkla");
button.addActionListener(
new ActionListener(){
public void actionPerformed(ActionEvent e)
{
test t = new test(1);
t.setVisible(true);
}
}
);
this.getContentPane().add(button);
}
public static void main(String[] args)
{
test t = new test(2);
t.setVisible(true);
}
}
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2005
|
Merhaba; Programım Applet'dan türemiş. Sorun burdan kaynaklanıyor olabilirmi. Applet'tan türemiş sınıftan yukardaki ana form denen sınıf cagırılıyor. O formdada istenirse diğer form cagırılıyor. Söyleki: browserda acılan Appletım var, browserdaki arayüzden sifreyi kontrol ediyorum, sifre dogru ise ana form yeni pencere olarak (browser değil.) acılıyor. yazdırma işlemi sırasında da diğer ikinci form açılıyor. O titremede burda yaşanıyor. Kendi kodumda sizin gönderdikleriniz yada standart JFrame işlemlerindeki kodlar dışında özel bi kod parçası kullanmıyorum. Konsol programlarımda bu tireme sorunu yok. Sadece Appletlarda bu tarz bi sorun yasıyorum. Teşekkür Ederim. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |