Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 30/06/2003, 16:06   #1 (permalink)
Registered User

Varsayılan Bir kasa 4 Harddisk

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bir makineye 4 IDE Harddisk bağlamam gerekiyor.

Bu sebeple danışmak istediğim birkaç şey var :

1 ) 4 IDE nasıl bağlanıyor? Zannedersem Kontrol kartı falan gerekecek. Kontrol kartı konusunda önerileriniz nelerdir?

2 ) 4 Harddisk yuvası olan ucuz bir kasa markası biliyor musunuz? Biliyorsanız adı nedir? Eğer kullandı iseniz memnun kaldınız mı?

3 ) 4 Harddisk yuvası olan bir kasa fakat harddiskkler arası ortalama 1-1,5 santim arası bir boşluk olan ucuz bir kasa markası biliyor musunuz? Biliyorsanız adı nedir? Eğer kullandı iseniz memnun kaldınız mı?

4 ) Bir makineye 4 Harddisk bağlamanın zararlı olabilir mi? Performansı düşürebilir mi? Eğer böyle birşey daha evvel yaptı iseniz ya da bir yerlerde birşeyler okudu iseniz eksileri nelerdi?

Teşekkürler...
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 16:11   #2 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ben tam olarak bilmiyorum ama

raid ide diye reklam var pcnetin arkasında...

ve bence bir zararı olmaz ve bence kesin server kasa al...

www.pasifikbilgisayar.com
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 16:12   #3 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

o adres yazıyor iwii diye bir markanın öyle bir ürünü var
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 16:27   #4 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Zaten her makınaya en az dort IDE takılamıyormu? Yanı Prımary Slave/Master, Secondary Slave/Master seklınde.. Yoksa bıde CD-ROM felan takılacagı ıcınmı?

Bıde sanırım her bıg tower kasada 4 IDE yuvası mevcut.. Yıne bıldıgın gıbı Mıdı Tower'larada takılabılır aslında ama sadece bır IDE'nın bı ayagı havada kalır.. (Bırını bes ceyreklık yuvanın tabanına oturtursun.. Dıger ıkısınıde uc yırmıbeslere)

Yanı ben pek anlamadım.. Senın hesabına sahıp bı baskasımı soruyor yoksa bu soruyu
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 16:33   #5 (permalink)
redial
misafir

Bir kasaya 4 hdd baglamanin en kolay yolu cd-rom dan vazgecmektir

Yapmak istedigin sey ile ilgili bir kart ben de aradim gecen yil ortalarinda ama tr de bulamadim...

Su anda ise, hdd kizaklari kullaniyorum...
Tanesi 8$ a felan alabilecegin bu kizaklarin govdesini kasadaki 5.25 lik bos yerlere bagliyorsun, hdd leri de surgulere monte ediyorsun. Ornegin benim everest marka kasamda 2 hdd ve bir cd-rom ve 2 adet bu kizaklardan bagli. Disk degistirmem gerektiginde, istedigim kzagi takiyorum ve calistiriyorum.
Bu sekilde 7 tane irili ufakli diski kullaniyorum ve bir sorun yasamadim...

Biliyorum, sorunun cevabi bu degil ama, belki daha hesapli bir cozum olur diye yazmak istedim..
Eger daha az ilkellik barindiran bir cozum bulursan bana da haber vermeni rica edecegim
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 17:05   #6 (permalink)
Registered User

Harddisklerin hepsi Ultra DMA/33 IDE mi?

Ultra DMA/66 IDE'ler farkli porttan baglandigi icin (bir gruptan 4 ve digerinden 4 olmak uzere) toplam 8 adet IDE aygit baglamak mumkun.

Mainboard hangisi?
acemi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 17:07   #7 (permalink)
Registered User

Cd-Romlardan vazgeçme, kızaklar falan son çözümler olsa gerek

Bir tane kızak zaten alacağım. Rahat oluyor netekim.

Ancak benim 4 HD'yi alt alta takıp üstüne de bir CD-Rom ve bir Cd-Yazici atmam gerekecek.

Eğer senin dediğin gibi bağlarsam (yani kabloları doldurursam) gidip bir USB Cd-RW falan bulup almam gerekir ki daha en az 5 sene kullanabileceğim 8*8*24 Yamaha'ya büyük bir hakaret olur bu

SCSI'ler için zannedersem böyle kartlar mevcut. Ben de baktığım yerlerde hep SCSI için gördüm, ondan şüphelendim ki IDE için nasıl oluyor diye?

Kasa kısmını ise şunun için sordum : Kızakla, ek ile şunla bunla Harddiskler biryerlere sıkıştırılabiliyor. Ama nasıl ki çoğu PC kasasında disket sürücüsünün hemen altında iki HD'lik boş yer varsa ben orada sıralı 4 Hd olmasını istiyorum. Yani amanda aman 5.25 lik yuvalarıma birşey olmasın derdindeyim Çünkü 5.25 lik en az 3 yuvaya ihtiyacım var ki biri Cd-rom biri Cd-rw diğeri ise kontrol mekanizması için. 200+ dolarlara ihtiyacımı görecek çok güzel kasalar buldum ama farketti iseniz çok pahalı ve bir eksileri de fanları kendileri takmış (bir sürü...)

Kısacası 4 Harddisk yuvasına sahip bir kasa ve 4 IDE Harddiski Cd-Rom kablolarını harcamadan kullanabilme yöntemi.

Big Tower kasalarda HunTER'in dediği gibi (bazılarında) 4 IDE yuvası var. Ama fiyatı ucuz değil. Yani etmeyecek bir fiyat istiyorlar. 100$ bir kasaya verene kadar sanayi de iki demiri deldirip harddisk yuvasının altına takarım Yani ben böyle düşünüyorum. Benim istediğim kasa da sadece yuvalar olsun, extra fanlar güç kaynakları falan olmasa da olur, her türlü tertibimiz hazır.
Eski 30/06/2003, 17:34   #8 (permalink)
...

Kasalar ıcın su adreste bı cok alternatıf var.. Gorebılecegın gıbı pekte pahalı degıller.. http://www.karizmashop.com/ls.asp?de...3%5D+KASA&ca=B

Hatta AOPEN, H600B-B05 P4 MIDI TOWER KASA 300W kasanın toplam bes, 3,5 yuvası (2+3 gızlı) dort adette 5.25 yuvası var.. Fıyatıda 59$.. Guc kaynagınında epey ıyı oldugunu soyledı arkadaslar..

Kontrol kartı ıcınse bısey bulamadım.. Yalnız PROMISE ısmınde bı fırma uretıyormus bunlardan...
Eski 30/06/2003, 17:39   #9 (permalink)
Registered User

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen acemi
Harddisklerin hepsi Ultra DMA/33 IDE mi?

Ultra DMA/66 IDE'ler farkli porttan baglandigi icin (bir gruptan 4 ve digerinden 4 olmak uzere) toplam 8 adet IDE aygit baglamak mumkun.

Mainboard hangisi?
HD'ler Ultra DMA 100.

Anakart ise şu : http://www.asus.com.tw/mb/socket370/...c/overview.htm

Overview kısmında şunu yazmışlar ama : Two UltraDMA/100 IDE dual channel interfaces for up to four devices
Eski 30/06/2003, 17:42   #10 (permalink)
...

Ha controller ıcın suna benzer bı sayfa buldum googleda ama emınım sende bulmussundur http://www.span.com/products/icp.php

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık