![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
Merhaba arkadaşlar, öncelikle konunun acil oldugunu belirtmek isterim yardımcı olursanız sevinirim. Co-location makinamın 80 Mb lik harddisk inin %99 u dolu 1 gb boş yer var ve acilen ek harddisk takmam gerek, server sistem net telekomda barınıyor ben ankaradayım o istanbulda, ben harddisk alıp göndersem takarlarmı veya illa benimmi gitmem gerek, eger bu işlemi ben yapacaksam nasıl yapıcam daha önce hiçbir şekilde 2 tane harddisk i birleştirmedim (web host panelim direct admin). Acilen yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: İzmir
|
Selam, Oyle birlestirmek falan yok. eger zamaninda LVM kurmaidsan (ki kurmadin) Ancak soyle bir sey yapabilirsin. Diyelim Web sayfalari /var/www duruyior sen bunu 30 gb /var partition altinda tutuyorsun... Bu diski takicaksin. fdisk ile partitiona ayiracaksin. Sonra /var/www altinda mount edeceksin. boylece 30 gb var altinda 80 gb www partitionu (yada diski olacak) Cok karmasik geliyorsa, hosting aldigin yerle gorus. Onlar makul bir ucret karsiliginda yaparlar. Buyutulecek bir konu degil. |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Alıntı:
Linux bilginiz varsa DC diski takması yeterlidir gerisini siz yapabilirsiniz veya bir bilenden yardım istersiniz. DC diski takmayabilir çünkü isterseniz ücretli olarak disk takıyorlar. Hem ne tür bir diski sunucu destekliyor bilmek lazım, SATA- IDE vs.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Tekrar merhaba, şöyle birşey yapmayı planlıyorum 300 gb hdd takıp gost la eski harddisk den 300 gb lık harddisk e aktarıcam herşeyi, bu işlemleri acronis le yapmayı planlıyorum, harddisklerin 2 side ıde olucak sizce bir sorun çıkarmı, bu işlem için istanbula gidicem ankaradan, başka çare yok gibi |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| where id='Linux' Üyelik Tarihi: 07/2006 Yer: Trabzon
| Alıntı:
Hiç bir zaman normal çalışan Linux sistemini bozmayın, ek disk eklemek o kadar zor değil ve en uygun çözümdür. Diski donanımsal olarak bağlatın ve Linux bilen birinden yardım alın hepsi bu. Bunun başka kolay yolu olduğun sanmıyorum. Uygun görürsenin Linux konusunda karşılıksız destek sağlayabilirim.
__________________ Her şey Özgür İşletim Sistemi Linux için | |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Linux konusunda okadar fazla bilgiye sahip olmadıgımı söylebilirim, bilmedigim bişeye bilmiyorum diyebilen biriyim, datacenter a düşündügümü söyledim onlarda biliyor para konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini ve karşılıgını verecegimi söyledim ancak o sorumlulugu almayacaklarını söylediler, zbahadır hocam ben hala acronis konusunda ısrarcıyım makina 4 gb remle amd 4600 dual core işlemciyle çalışıyor baya bi site kaldırır daha çift harddisk in ileride de sorun çıkartacagını düşünüyorum eger düşüncemi dogrularsanız içim rahatlar gerçekten. şu an servera 2 adet harddisk takılı tane 80 lik, 1 tanesi web lerin oldugu diyeri yeni taktırdıgım 80 lik, dolu olanda boş olana acronisle tib uzantılı yedek atıcam, daha sonra dolu olan 80 ligi çıkartıp 250 lik hdd yi takıcam ve yedegi attıgım hdd den 250 li lige yüklücem aldıgım yedegi, biraz araştırma yaptım acronis hdd yi oldugu gibi alıyor dll dosyaları dahil. inş düşüncem dogrudur. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |