Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 04/04/2007, 02:43   #1 (permalink)
Üye

KanKenan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Uyarı Linux Server, Ek Harddisk - ACİL

Merhaba arkadaşlar, öncelikle konunun acil oldugunu belirtmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.
Co-location makinamın 80 Mb lik harddisk inin %99 u dolu 1 gb boş yer var ve acilen ek harddisk takmam gerek, server sistem net telekomda barınıyor ben ankaradayım o istanbulda, ben harddisk alıp göndersem takarlarmı veya illa benimmi gitmem gerek, eger bu işlemi ben yapacaksam nasıl yapıcam daha önce hiçbir şekilde 2 tane harddisk i birleştirmedim (web host panelim direct admin). Acilen yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.
KanKenan hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04/04/2007, 10:52   #2 (permalink)
Üye

delifisek Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İzmir

Selam,
Oyle birlestirmek falan yok. eger zamaninda LVM kurmaidsan (ki kurmadin)
Ancak soyle bir sey yapabilirsin.
Diyelim Web sayfalari /var/www duruyior
sen bunu 30 gb /var partition altinda tutuyorsun...

Bu diski takicaksin. fdisk ile partitiona ayiracaksin. Sonra /var/www altinda mount edeceksin. boylece 30 gb var altinda 80 gb www partitionu (yada diski olacak)

Cok karmasik geliyorsa, hosting aldigin yerle gorus. Onlar makul bir ucret karsiliginda yaparlar. Buyutulecek bir konu degil.
delifisek hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05/04/2007, 23:48   #3 (permalink)
Üye

Bilmeden taktırdım diger hdd yi bugün hala çözebilmiş degilim sorunu, datacenter dan tam olarak ne talep etmeliyim, birazdaha açıklarsanız sevinirim
Eski 06/04/2007, 18:27   #4 (permalink)
where id='Linux'

zbahadir Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Trabzon

Alıntı:
KanKenan, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Bilmeden taktırdım diger hdd yi bugün hala çözebilmiş degilim sorunu, datacenter dan tam olarak ne talep etmeliyim, birazdaha açıklarsanız sevinirim
delifisek durumu güzel ifade etmiş.
Linux bilginiz varsa DC diski takması yeterlidir gerisini siz yapabilirsiniz veya bir bilenden yardım istersiniz.

DC diski takmayabilir çünkü isterseniz ücretli olarak disk takıyorlar. Hem ne tür bir diski sunucu destekliyor bilmek lazım, SATA- IDE vs.
zbahadir hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/04/2007, 21:42   #5 (permalink)
Üye

Tekrar merhaba,
şöyle birşey yapmayı planlıyorum 300 gb hdd takıp gost la eski harddisk den 300 gb lık harddisk e aktarıcam herşeyi, bu işlemleri acronis le yapmayı planlıyorum, harddisklerin 2 side ıde olucak sizce bir sorun çıkarmı, bu işlem için istanbula gidicem ankaradan, başka çare yok gibi
Eski 07/04/2007, 21:54   #6 (permalink)
Üye

dkoksal Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Bu işleri yapmak için para talep ederler ama çok yüksek rakamlar olacağını sanmam. Ayrıca yazdıklarından bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmadığını çıkartıyorum. Bence en doğrusu bilen birilerine yaptırman..
dkoksal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/04/2007, 22:13   #7 (permalink)
where id='Linux'

zbahadir Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Trabzon

Alıntı:
KanKenan, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Tekrar merhaba,
şöyle birşey yapmayı planlıyorum 300 gb hdd takıp gost la eski harddisk den 300 gb lık harddisk e aktarıcam herşeyi, bu işlemleri acronis le yapmayı planlıyorum, harddisklerin 2 side ıde olucak sizce bir sorun çıkarmı, bu işlem için istanbula gidicem ankaradan, başka çare yok gibi
Sunucu Linux olduğuna göre diskcopy yapman fstab tablosu uymayacağından sorunlara yol açacaktır.

Hiç bir zaman normal çalışan Linux sistemini bozmayın, ek disk eklemek o kadar zor değil ve en uygun çözümdür.

Diski donanımsal olarak bağlatın ve Linux bilen birinden yardım alın hepsi bu. Bunun başka kolay yolu olduğun sanmıyorum.

Uygun görürsenin Linux konusunda karşılıksız destek sağlayabilirim.
zbahadir hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08/04/2007, 00:27   #8 (permalink)
Üye

Linux konusunda okadar fazla bilgiye sahip olmadıgımı söylebilirim, bilmedigim bişeye bilmiyorum diyebilen biriyim, datacenter a düşündügümü söyledim onlarda biliyor para konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini ve karşılıgını verecegimi söyledim ancak o sorumlulugu almayacaklarını söylediler, zbahadır hocam ben hala acronis konusunda ısrarcıyım makina 4 gb remle amd 4600 dual core işlemciyle çalışıyor baya bi site kaldırır daha çift harddisk in ileride de sorun çıkartacagını düşünüyorum eger düşüncemi dogrularsanız içim rahatlar gerçekten.
şu an servera 2 adet harddisk takılı tane 80 lik, 1 tanesi web lerin oldugu diyeri yeni taktırdıgım 80 lik, dolu olanda boş olana acronisle tib uzantılı yedek atıcam, daha sonra dolu olan 80 ligi çıkartıp 250 lik hdd yi takıcam ve yedegi attıgım hdd den 250 li lige yüklücem aldıgım yedegi, biraz araştırma yaptım acronis hdd yi oldugu gibi alıyor dll dosyaları dahil. inş düşüncem dogrudur.
Eski 12/04/2007, 11:53   #9 (permalink)
Üye

dkoksal Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara

Yedeklerinizi imkan varsa farklı bir makinada saklamanızı öneririm. Hatta farklı bir mekanda olan farklı bir makine. Nedeni ise oldukça basit, yangın çıkabilir, sel basabilir, alev alabilir, deprem olabilir...
dkoksal hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık