![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
meraba arkadaşlar. arkadaşlar benim bilgisayarımda 2 tane antivirüs proramı var.norton ve nod 32.ben bunlardan birini silmek yerine aktivasyonunu durdurmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.ve siz nortonumu tavsiye edersiniz yoksa nod 32 mi.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 03/2007 Yer: TR / 34
|
Bir ata sozu vardir, "1 ipte 2 cambaz oynamaz.".. Bence en iyisi tek secim yapmak, zira ben bir ara kullandigimda (norton, avast) birisi digerinin sistem dosyalarini virus olarak algiliyordu ![]() Ben Kaspersky derim. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Aynı anda iki virus programı kullanmak, kullanılabilirliği düşürmekten başka bir işe yaramaz. Microsoftun sunucu güvenliği tarafında yeni geliştirdiği yazılımlarda (Forefront) birden fazla antivirüs firmasının motoru bulunmakta, pakete göre değişmekte ancak bir yazılımla en iyi 7-8 tane firmanın virus motorunu kullanabiliyor. Gerçi buna benzer uygulamaları daha öncede denemişti ancak yakın gelecekte bu çalışma mantığı ev kullanıcılarına kadar iner herhalde. Ürünler bu şekilde gelene kadar bu kadar paranoyak olmaya gerek yok sanırım...
__________________ Yedekleme yap! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| PAsiFisT Tanısızlık Üyelik Tarihi: 09/2005 Yer: İzmir | 35
|
Aynı anda 2 antivirüs programı kullanmaya gerek yok hatta kullanılmamalı. Birbirinin sistem dosyalarına zarar vererek bilgisayarın tamamen güvensiz bir ortama dönüştürülmesine bile neden olabilirler. ayrıca bilindiği gibi anitivirüs programları sistemi aşırı yavaşlatan programlardır. nod32 kaspersky pcclien bitdeffender alanlarında başarılı antivirus programlarıdır. sık sık güncellemeleri yapıldığında desteğe gerek kalmayacaktır. Burda bence 2 antivirus programı kullanmalı mı kullanmamalı mı yerine hangi antivirus programı kullanılmalı ve bir antivirus programı nekadar sıklıkla güncellenmeli konuları tartışılmalıdır. tavsiyem; yukarıda saydığım programlardan biri kullanılmalı ve hergün mutlaka update edilmeli. ve bilgisayarda sanki antivirüs yazılımı kurulu değilmiş gibi dikkat edilmeli. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| En Çetin Cevizci :) Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: Y:212314 Z:92415489
|
Nod 34 tavsiye ederim...
__________________ Tohum saç,bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın, Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın, imazmmodified eden moderator utansın! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |