![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Lunatic Design Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Smyrna
|
Birkaç gün öncee yeni bir Philips107P monitör aldım. Keskinliği, parlaklığı ve görüntü kalitesi mükemmel. Aperture grill teknolojisini kullanan monitörde garip bir renk yansıma problemi yaşıyorum. Şöyle ifade edeyim; windows'un masaüstü mavi renkli (win2k standart rengi). Bir pencere açtığımda sanki photoshopta motion blur efekti gibi sağ ve sol tarafına doğru uzanan ve gittikçe azalan beyaz bir gölge oluşuyor. Beyaz bir zemin üzerinde koyu renkli bir nesneyi gezdirirken de monitörün belli bölgelerinde kontrast değişikliği oluyor. Daha çok üst sağ tarafta... Sony marka bir AG monitörü incelediğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Monitör teknik servise gitti ve kendi bilgisayarlarında bir problem olmadıklarını söylediler. Sonuç Ekran kartı arızası ya da uyumsuzluğu imiş. Monitörü getirdiklerinde bir de derdimi kendi bilgisayarımda anlattım. Teknisyen bu konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Sorunu öğrenip bana bildirecekler. Şimdi ben de bu şekilde idare etmek zorundayım. 107P model monitör kullananlar, ya da bu konuyla ilgili bilgisi olanlar bir çözüm yolu sunabilirler mi? |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Daha önce 107E ve eski bir 14" monitörü aynı makinede kullandım ve bu veya buna benzer bir sorunla karşılaşmadım. Fakat sana katılıyorum. Akşam arkadaşımın makinesinde deenemeliyim. Teşekkürler.
__________________ www.corelturk.blogspot.com |
| | |
| | #4 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Soruna cevap degıl ama konuyla ılgılı benımde benzer sorunlarım var.. Ama bendekı monıtor 17" Vestel.. Ve ılk aldıgımda genıs bı alanda parlak bı renk goruntuledıgınde (beyaz gıbı) once kontras, sonrada ısık yavas yavas dusmeye ve goruntu kenarlardan ortaya dogru daralmaya baslıyordu.. Mudehale etmessem sonunda goruntu tamamen koypulup, kapatıp bı kac dakka beklemezsem gerı gelmıyodu.. Sonra maınboard ve ekran kartı degıstı (Creative yerıne, Inca marka bı TNT2 taktım) bu sorunla bı daha karsılasmadım.. Ama bu seferde her restart ardından monıtoru bıkez acıp kapatmak zorunda kalıyorum.. Yoksa goruntu gelmıyor.. Tabı cok onemlı degıl ama, yınede rahatsız edıcı.. Pıyasada cokca oldugundan belkı benımle aynı sorunu yasıyan bırı vardır, bı soruyum dedım... Sorun nedır sızce? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Öcü Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Fâni bir yer
|
Madem başladık monitör sorunlarını paylaşmaya, ben de kendi sorunumu anlatayım. Benim LG Studioworks E700B Flatron monitörüm var ve bu monitörde sağ tarafta (saatin gösterildiği tarafta), saatin genişliği kadar genişlikteki ve görülebilir alanın yüksekliği kadar yükseklikteki bir alanda objeler normalden daha ince gözüküyor. Mesela bir pencereyi başlığından tutup o alana doğru sürüklersem o pencerenin sağ üst köşesindeki "kapat" düğmesi inceliyor, dikdörtgenleşiyor. WinXP Pro ve Asus GeForce4 MX 440 kullanıyorum. Fikri olan?
__________________ Çırak programcı usta programcıya dedi ki "Usta hadi Ceviz.Net foruma girelim bilgiyi paylaşalım". Usta dedi ki "Forum nedir? Ceviz nedir?" Çırak da şöyle dedi:"Sen ne biçim bi ustasın be usta yemişim senin ustalığını!" Ustaya Ceviz'i gösterdi ve usta aydınlandı. - M. Taç |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Linery gibi bir ayar olmalı sadece kenarların kalınlığını ve inceliğni ayarlıyor.
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Öcü Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Fâni bir yer
| Alıntı:
__________________ Çırak programcı usta programcıya dedi ki "Usta hadi Ceviz.Net foruma girelim bilgiyi paylaşalım". Usta dedi ki "Forum nedir? Ceviz nedir?" Çırak da şöyle dedi:"Sen ne biçim bi ustasın be usta yemişim senin ustalığını!" Ustaya Ceviz'i gösterdi ve usta aydınlandı. - M. Taç | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Monitörde renlerle ilgili yada görüntüyle ilgili sorun varsa garantiside varsa derhal teknik servise yollayın elektronik aksamda kesinlikle sorun vardır. Bende LG 795 FT PLUS monitör var ve 4 defa servise yolladım. kırmızı renk ara sıra gidiyordu berbat bi renge bürünüyordu ekran sonra teknik servise gidiyor bulamıyorlar sorunu ve bana geri yolluyorlardı, 2 aya yakın yapmıyordu bu problemleri fakat en fazla iki ay sonra yine berbar görüntü ile karşılaşıyordum. bu arada olanda kargo ücretlerinin bir kısmının bana girmesine oldu 80 milyon kargo ücreti ödemiştirim. 3 gün önce 3 yıllık garanti süreside doldu. 10 temmuz 2000 de almıştım monitörü. 4 ay önce yine aynı problemlerden yolladım. ve yine bulamamışlar bana sağlam diyor bizde hiç yapmıyor problem ya ben yalan mı söylüyorum derken yine yolladılar geri bende kışındı eve götürdüm. nemliydi biraz monitör taktım fişe patladı. işte tamir oldu dedim. hemen sabahı günü geri yolladım monitör böyle oldu dedim onlarda kargodandır dediler ama kargo anlaşmalı firmasıydı. ve yine 15 gün sonra eve geldi süper. daha ilk görüntüden arızanın gittiği belli oluyordu. ve 4 aydır süper çalışıyor hiç sorun yok allaha şükür. adak bile adamıştım 2 yıl önce su yapılsın şunu yapacam dedim ama yapacam inşallah yoksam sırf bunun yüzünden cehennemde yanacam. Bilgisayarların en korktuğum bölümü monitörleri.
__________________ www.duzgun.com |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Problemim çözülmedi fakat bahsettiğim şeyin problem olmadığını anladım. Teknik servis bir başka 107P monitör getirdi. Aynı sorunlar bunda da vardı. Yani monitörün özelliği imiş. Anlaşılıyor ki Philips ucuz ürün piyasaya sunmak için kaliteden taviz vermeye başladı...
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: Mersin
|
Arkadaşlar benim de bir problemim var monitorle ilgili,eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. 107E2,ekranın sağ üst köşesi sanki su varmış gibi bulanık gösteriyor,alalı 1buçuk yıl oldu garantisi var ama faturayı bulamadım,servisi de görmeden birşey söylemem dedi hem fiyat hem de sorun konusunda.bende boşverdim götürmedim. Bu,neyden kaynaklanıyordur ve tamir maliyeti ne kadar tutar?
__________________ KNOWLEDGE IS POWER |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |