Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 28/06/2003, 16:52   #1 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul
Varsayılan Upgrade Tavsıyesı...

Selamlar Nıhayet benım emektar makıneyı upgrade edebılecek kadar rahatladım.. Ama yınede fazla bı butce ayıramadım.. Dusundugum ıse su..

Elımdekı PII300, Intel chipset BX Board, 128 PC100 SDRAM, 16bıt ISA Ses, 32MB TNT2 TV Out (Inca), Mıdı Tower Kasa, ISA 36K Modem, ıkı adet PCI ethernetı ve PHILIPS 4x4x9 CD-RW'ı verıp (yanı kasadan sadece HDD'yı cıkarıp),

AMD, THOROUGHBRED 1800+ 1533 MHZ XP CPU BOX (2000+ da olabılır)
108,941,829 TL

EPOX, EP-8RGA+ NVIDIA NFORCE2 DDR ANAKART
212,436,567 TL

TWINMOS, 256MB PC2700 333MHZ DDR SDRAM
59,918,006 (x2 de olabılır) TL

TOKYO, 72A P4 ATX MIDI TOWER KASA
33,590,397 TL

Almayı dusunuyorum.. Ne dersınız? Bırde elımdekı parcaların ederı nedır? Aranızdan almak ısteyen olurmu? Ben burda 100 ıle 150mılyon arası fıyatlar aldım..

Buna karsılık yukarda saydıgım parcalar ıcın karizma KDV dahıl yaklasık 415 mılyon ıstıyor.. Sızce uygunmudur? Son olarak maınboard ıcın (EPOX) neler soylıyebılırsınız?
HunTER hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/06/2003, 17:43   #2 (permalink)
Lunatic Design

kursad Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Smyrna

Seçtiğin parçalar gayet iyi. Fakat kasayı bilmiyorum. Önemli olan içindeki PSU'nun kaliteli olması. Bir de Türkiyedeki AMD işlemcilerin içinden çıkan fanlar pek de iyi değil. 3-4 $ daha fark verim bakır tabanlı bir fan almanı tavsiye ederim. 3000 devirde döndükleri için gürültü de hissedilir ölçüde azalıyor ve 5000 devirlik fanlarla aynı derecede soğutuyor.

Fiyatlar için.

www.mavidonanim.com
www.btdepo.com
www.goldpc.com
www.bogazici.com.tr

adreslerine bakabilirsin.

Elindeki parçalar için de aldığın fiyat normal. İzmir'de olasa daha ucuza giderdi...

Epox anakartların AMD'nin kendi sitesinde de önerildiğini duymuştum. Kullananlar da çok memnun. Alternatif olarak ASUS A7N8X'i öneririm. Deluxe modelini kullanıyorum ve gayet iyi bir anakart.
Eski 28/06/2003, 17:48   #3 (permalink)
...

Pekı.. Sole soruyum bıde 1800+ BOX mı yoksa 2000+ OEM mı tavsıye edersınız? Bıde artan parayı sızce ıkıncı bı 256lık DDR ram'emı yoksa kasa ıle fanamı harcıyım? Bu ıkısı kafamı cok karıstırıyor..
Eski 28/06/2003, 18:47   #4 (permalink)
Lunatic Design

kursad Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Smyrna

Her zaman Box tavsiye ederim. Artan parayı da kasa ile fana ve dolayısıyla soğutmaya ayırmanı tavsiye ederim. Ram'ini ileride yükseltebilirsin. Stabil ama yavaş çalışan bir sistem hızlı fakat sürekli sorun çıkaran bir sistemden kesinlikle iyidir.
Eski 29/06/2003, 03:07   #5 (permalink)
Agresif Üye

turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

kasayı çok fazla gezdirmeyeceksen idare edecek bir kasa alabilirsin ancak iyi bir power supply al mutlaka.çoğu kasanın üstündeki biraz zorlayınca uçuyor.daha doğrusu patlıyor.

işlemciyi box alsan daha iyi olur.overclock yapacaksan amdnin orjinal fanları pek iyi olmaz. yaklaşık3500rpmde dönerler. overclock için 5000rpm ve üstü önerilir.overclock yapmayacaksan box içinde gelen fan yeterli olur.

amd için üç marka önerebilirim. gigabyte,msi ve epox. ancak bazı epox anakartların fiziki tasarımı sorunlu. hangisindeydi hatırlamıyorum ama kartın önünde yer kalmadığı için bazı transistörleri arkaya monte etmişler. bir kaçında ise yine tasarım yüzünden winfast ekran kartı takılamıyordu.(ekran kartı fanı transistörlere denk geldiği için yerine oturtamıyorduk)epox alacaksan bunlara biaz dikkat et. diğer markalarda epox kadar iyidir.

256mb ram artışı gözle görülür bir hız artışı sağlayacaktır. alabildiğin kadar ram al derim.

ayrca 1800+ ile 2000+ arasında mhz cinsinden farka 20-30 dolar verilir mi onuda bir düşün ona göre işlemci seç bence
turker hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/06/2003, 16:18   #6 (permalink)
...

Tamam artık kesınlestı.. CPU 1800+ BOX (Bıraz dusununce uc yıl garantı 200 Mhz den daha cekıcı geldı.) Ama ek ram yok cunku CD-RW'ı vermekten vazgectım.. Yınede hıc olmazsa gelen ram artık TWINMOS degıl KINGSTON. Dahası kasayıda yarın kendım secıcem.. Bakalım belkı oda ıyı bısey olur..

Ama benı tek sevındıren maınbordun epey ıyı olması.. Yanı bundan bı ıkı yıl sonra sadece CPU'yu degıstırerek yoluma devam edebılırım.. Kı sımdılık bu kadarı benım ıcın yeterlı..

Ilgınız ıcın tessekkurler

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı