![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
|
Merhaba java'da yeniyim, Soracağım şey çok basit kaçabilir. Bir dosyadan input'u satır satır okurken bir kelimenin, atıyorum "java" kelimesinin geçtiği satırları bir dosyaya yazdırmak istiyorum. Satır satır okumak için readLine() fonksiyonunu kullanıyorum ve bundan sonra readLine().matches("java") yazdıgım zaman nedense doğru satırları basmıyor. Nasıl bir fonksiyon kullanabilirim ya da ne yapabilirim? Yardım edebilecek olan varsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Matafleur Üyelik Tarihi: 02/2003
|
readLine() sana bir String dondurmekte, bir string in icerisinde baska bir stringin olup olmadigini anlamanin bir yolu indexOf metodunu kullanmaktir. yani readLine().indexOf("java") gibi.. bu sana java kelimesinin okudugun satirda hangi karakterden itibaren gectgini gosterir. javadoc lari okumani tavsiye ederim.. sevgi, saygi.. _DD_
__________________ if u wanna fuck with the eagles u've gotta learn 2 fly |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: samsun
| Alıntı:
galiba okuduğun satırı bir String e aktarıp onun üzerinde işlem yapacağına, her adımda başka bir satır okuyorsun ![]() sen en iyisi kodu buraya yaz, görelim. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2007
| * Dogru satirlari basmiyor derken sadece "java" yazan kelimelerimi yazmak istiyorsunuz yoksa java ile baslayip devam eden tum kelimeleri mi ? "java" kelimesinin geçtiği satırları basmak istiyorum ve bunun için dosyayı satır satır okuyup satırı okuyan readLine() fonksiyonunun dönderdiği string'te "java" kelimesini aramak mantıklı geldi, ama bunun için doğru fonksiyonu kullanamadım sanırım. matches() kullandım, bu da içte regular expression alıyor ve "java"yı reg. exp. olarak veriyorum, ancak olmadı. * yani readLine().indexOf("java") gibi.. bu sana java kelimesinin okudugun satirda hangi karakterden itibaren gectgini gosterir. indexOf() fonksiyonu işime pek yaramaz gibi, çünkü ben index'ten ziyade boolean'a dönen bir fonksiyon arıyorum ki, eğer true ise o satırı alsın. Aşağıda kullanmak istediğim kod parçasını yolluyorum, belki daha anlaşılır olur. Yardımlarınız için teşekkürler. //in dosyanın adı while(in.available() !=0 && (in.readLine().matches("java")) ) { //eğer matches() true'ya dönerse o line için, loop'a girecek ve o satırı basacak p.println (in.readLine()); } } |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |