![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
yapmam gereken ödevim var vede delphide pek fazla bilgim yok yardım ederseniz sevinicem. Sorular 1- append tabloya nasıl bir ekleme işlemi yapar? Araya ekle sona ekle en başa ekle bir sonraki ekle 2- programda yapacağımız işlemleri nerede tanımlarız? 3- bir tabloda yalnızca istenilen bilgilerin girilmesi için hangi özellikler kullanılır 4 -aynı formu tekrar create etmemek için kullanılan komut nedir 5 -tablodaki bir alanı delphide hangi kompanentle edit ederiz 6 -formları ana formun içinde açmak için formun hangi özelliği değiştirlir 7 -after close eventı ne işe yarar 8- BDE companentini kıllanmak için ne yapmak gerekir 9- program içinde yapılan değişikleri veri tabanına kaydetmek için hangi konut kullanılır 10- DBGrid ne işe yarar 11 -program ile veri tabanını hangi kompanent ilişkilendirir 12 -DBNavigatör butonu ne işe yarar cevabı Türkçe meali yenileme english refresh 13 -before delete eventı ne işe yarar 14- BDE de tabloyu bağlamak için modül kısmında hangi nesne oluşturulur 15 -tablo üzerinde işlem yapmak için tablonun………. Olması gerekir 16 -aşağıdakilerden hangisi diğer özelliklerden farklıdır lookup date set lookup key field lookup result field lookup calculator 17 -database desktop programında çalışma klasörü nasıl ayarlanır file-private direction –browse-adres file-open-tablo-adres file-working drectory-browse-adres tools-utilities-add-adres 18-DBGrid i n read only özelliği ne işe yarar 19-delphi de data modül nasıl olşturulur file – new- datamodule database- datamodule 20 ADO table ı ADOconnection a bağlamak için hangi event kullanılır |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
1 tanede degil, 20 tane, notu biz mi alacagiz peki ?
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
buna en kibarından yüzsüzlük denir heralde. daha fazlasını desem vay sen ne terbiyesizsinden tutun da ne ukalasın, ne kadar kendini beğenmişsine kadar gider sonu... fakat hiç tanımadığı insanlardan ödevi için yardım isteyip, yardım alamayınca da serzenişte bulunan birine daha kibar davranamıyorum, kusura bakmayın. gerçek hayatta, hadi bıraktım hiç tanımadığınız birini sıra arkadaşınızdan ödevinizi yapmasını kaç sefer istiyorsunuz? olmaz dediğinde sırf arkadaşınız olması hasebiyle "yaaa ne gıcıksın" deseniz bile karşılığında ne işitirsiniz bir düşünün ondan sonra aklı selim bir şekilde konu açın, cevap yazın lütfen. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Perl Programlama Üyelik Tarihi: 09/2004
|
ipek umarım sorunlarını hep böyle kendin çözersin, en güzeli bu. Kafa çalıştırmak iyidir lakin başka biri bizim için kafasını çalıştırırsa akabinde neler olur varın gerisini siz düşünün. Takıldığın yerde sor burda ki insanların çoğu severek cevap yazar, ama ödev yapın dersen kimse enayi değil!!. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2007
|
bir insan hata yaparda insanın üzerine bukadar gelinmez ben kimseyide enayi yerine koymadım bilsem buraya koyacak kadarda aptal değilim heralde sorun değil sora sora bağdat bulunur bende buraya yazıp laf yiyeceğime kendi başıma yanlış ta olsa oturur yaparım..lütfen böle msj lar atmayın insanı bir konu yazdığınada pişman etmeyin..umarım kırıcı olarak bu yukarıda yazdıklarınız son yazılar olur.böle şeylerde yazacağınıza konuya bakarsınız beğenmezseniz çıkarsınız ben zorlamadım kimseyi saygısızlık yapmak istemem...lütfen sizde yapmayın burası bir forum sitesi böle şeyler yazmanız doğru değil...
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |