Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Ağ / Güvenlik

LinkBack Seçenekler
Eski 29/03/2007, 19:56   #1 (permalink)
Üye

Uyarı Kerio Winroute Firewallda Bağlantı Problemi

İyi Çalışmalar.
Ben Kerio Winroute Firewallu yeni kurdum.
şu anda network de 35 user internete çıkıyor.

Sabahları ve Akşamları Userlar azaldığında Sorun Yok.Gayet Güzel Bir Şekilde İnternete Çıkabiliyoruz Fakat Öğlen İşlerin Yoğun Olduğu Zamanlarda Sayfalar ya çok yavaş açıyor yada şu aşağıdakine benzer bir hata veriyor.

"www.ceviz.net" "Server is not responding"

gibi bir hata alıyorum.
burada extradan yapmam gereken ayarlar varda ben yapmadığım için mi bukadar yavaş yada başka bir yerde sorun mu var acaba.

Kerio Winroute un kurulduğu Pcnin Özellikleri

Core2 Duo 1.86 İşlemci.
2 Gb. Ram
300 Gb. 8mb. Sata2 disk var.
2 ad. 1gb(surecom 10/100/1000) lik ethernet kartı
Modem:Zoom X5

Özellikleride Bu Şekildedir.
Sorunun Nerede Olduğu Kerio ya yabancı olduğum için anlayamadım.
bilgisi Olan varsa Yardım ederseniz Sevinirim.

Kolay Gelsin.
PaSsiOn hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29/03/2007, 21:20   #2 (permalink)
Üye

Verdiği hata mesajı Tam Olarak
Connection to forum.ceviz.net failed (The server is not responding.)
Eski 29/03/2007, 22:37   #3 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi

sorunun cevabini bulmusun iste kerio adli ürünü kurudgun pcnin
kaynaklari kullanici sayisina yetmiyor.. daha hizli bir bilgisayar üzerine kurmanlazim..
Eski 30/03/2007, 11:20   #4 (permalink)
Üye

35 user için Bu Özellikler Yetersiz mi kalıyor.
Core2 Duo 1.86 İşlemci.
2 Gb. Ram
300 Gb. 8mb. Sata2 disk var.
2 ad. 1gb(surecom 10/100/1000) lik ethernet kartı
Modem:Zoom X5

Peki Nasıl Bir Konfigürasyon Yapmalıyım Kerio Winroute u düzgün bir biçimde kullanabilmem için. Max:50 user bu bilgisayar üzerinden internete çıkacaktır.
Eski 30/03/2007, 16:04   #5 (permalink)
Üye

Predator Adlı Üyenin Profil Grafiği

Sorunun sistem kaynaklarından kaynaklandığını sanmıyorum, Vasat denilebilecek bir sistemde çok daha fazla kullanıcı ile kerio kullanmıştım ve performans sorunu yaşamadım.

Ancak sizde probleminizin kerio'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilk olarak emin olmalısınız.

Sorunun yaşandığı saatlerde kerio üzerinden değilde, kullandığınız aynı donanımlar üzerinden (modem,switch,kablo,pc) direkt olarak internete çıkınız. Belki sorun ağ donanımlarınızdan kaynaklanıyordur. Buna emin olduktan sonra kerio ile ilgilenmenizde yarar var...
Eski 30/03/2007, 18:15   #6 (permalink)
Üye

modemi direk bilgisayara bağlayınca kerionun kurulu olduğu bilgisayardan gayet hızlı ve rahat bir şekilde internete girebiliyorum.
ayrıca modemi direk switch e bağladığımda ise tüm terminallerden ve kerionun kurulu olduğu bilgisayardan da gayet güzel bir şekilde internete girebiliyorum.
artı olarak da kerioyu kaldırıp yerine wingate kuruncada tüm terminallerden internete girebiliyoruz rahat bir şekilde ama wingate tam istediklerimi bana sunmadığı için kullanmıyorum.
İstediğim Kullanıcıların Hangi saatlerde web sitelerine girdikleri ve internetteki tüm aktivitelerinin kontrol edilmesini istiyorlar.
kullanıcı grupları yaparak o grupların interneteki yetkilerini ayarlamak istiyoruz.(Örn:Pc1:sadece internet,msn türevi programlara girmesin...Pc2:internette şu sitelere girebilsin diğerlerine giremesin.)
Firewall da olması gerekiyor.
ve tabikide istatistik tutabilmeside önemli bizim için..
araştırmalarıma göre kerio winroute tam aradığım program ama onuda bu sorunum yüzünden kullanamıyorum.
Acaba client lardan bazılarında wirüs varda omu kerio yu kitliyor olabilir.Eğer sebep buysa kerio üzerinden bunu görebilirmiyim.
Birde kerionun kurulduğu Pc Windows Xp Pro extradan hiçbir yazılım yok üzerinde sadece kerio kullanılacak..
Kerionun web sitesinde Xp dede gayet performanslı bir şekilde çalıştığı yazıyor.işletim sisteminden olmasa gerek.
Eski 03/04/2007, 23:05   #7 (permalink)
Üye

bende de aynı sorun var,
ayrica
www.silkroadonline.net
www.bariya.com
sitelerine girmiyor,

www.sdfasd.com failed (Connection actively refused by the server.)
hatasi aliyorum

ama direk internete baglandigimda sorunyok, kesin bir ayar problemi ama çözemedim
kerio ya ticket attim onlardan da cevap yok
orkunp hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06/04/2007, 12:56   #8 (permalink)
Üye

Arkadaşlar Ben Server is not responding uyarısını almıyorum artık neden yada nasıl olduğunu bilmiyorum.Modemimi değiştirdim belki ondan olabilir.Zoom x5 vardı artık airtires var.
Birde arkadaşlar bu winroute ile ilgili türkçe döküman bulabileceğim bir yer varmı acaba??
Bu Rules larla yetkilendirmelerle ilgili döküman bulabilirsem çok iyi.

Birde bu kerioda bazen durup dururken sisteme birşeyler oluyor ve bazı sitelere girmemeye başlıyor.Mesela ssk yada google a giriyor ama yahoo ya girmiyor.Modemi kapatıp açınca bu problem ortadan kalkıyor ama sorun nereden kaynaklanıyor acaba?Bunun gibi bir sorun yaşayan ve çözen arkadaşlar var ise nasıl çözdüklerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.
Son olarak da winroute un internet sharing i hızlandırılabilir mi?Şu anda stabil bi hızdayız ama direk modemi switch e bağladığımdaki hızından biraz daha yavaş.
Eski 06/04/2007, 17:53   #9 (permalink)
Üye

bu winRoute aynı anda kac session destekliyor. Eğer session sayısı yeterli ise bu sefer bence iç ağında virus var war. Sistemin session sayısını bitiriyor bu yüzden sana cevap vermiyor. Sistem donanımıyla bir alakası yok.
UnBiaSeD hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/04/2007, 09:43   #10 (permalink)
Üye

winroute nin aynı anda kaç session desteklediğin bilmiyorum.Bunu winroute üzerinden öğrenebileceğimiz biryer varsa bakıp söyleyebilirim.
Local ağda virüs var.Winroute nin antivirus eklentisi McAfee "new_malware.bl" diye bir wirüs buldu 7-8 terminalde.Onları Temizleyeceğim Bugün.Ondan Sonra Tekrardan Sorunla İlgili Yazarım Buraya Belkide Tek Sorun virüsdür İnş.

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık