![]() | |
| | #1 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 04/2003 Yer: İstanbul
|
Merhaba Arkadaşlar. Bir web sayfasındaki arka ve ön plan giflerin senkronize olarak (aynı anda )çalışması mümkün mü? Web konusunda ultra amatör olduğumu ve html kodu yazmayı bilmediğimi de belirterek, konunun daha rahat anlaşılabilmesi için biraz açmam gerekir sanıyorum. Bir web tasarladım ve kendimce bunu oluşturdum.Özelliği ise,(bana göre) bir sayfanın gifler sayesinde arka ve ön plan resimlerinin aynı anda değişerek,(yazılar sabit kalmak şartı ile) belirli aralıklarla (30sn./1dk. gibi) görünümünün değişmesi,yani kabuk değiştirmesi. Bunu personel web server de denedim bir problem çıkmadı. Basit bir uygulamasını ise geocities üzerinde denediğimde ise,resimlerin tarayıcıda açılma zamanları farklı olduğundan abuk sabuk bir görüntü ortaya çıktı. Tüm resimlerin (ön ve arka plan) tarayıcılarda aynı anda açılmasını nasıl sağlayabilirim,eğer böyle bir şey mümkünse tabii. Önerilerinizi bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2003 Yer: alexandretta
|
yüklenen resim çalışır mantığı tarayıcı sayfayı tamamen yüklediğinde "onLoad" gibi bir durumda çalışacak bir javascript sayfanın html düzeneğini tekrardan yenileyecek ki bütün resimler aynı anda yüklenmiş gibi çalışsınlar şu tarayıcının boyutu değiştiğinde sayfayı "yeniden yükletmeden" reload yapan bir sctipt vardı netscape için kullanılan birşey içeriğini hatırlamıyorum burdaki fonksiyonu sadece çağrıldığında çalışacak bir formata sokarsın body takısnın içine de onLoad="duzenlenmis_fonksiyon()" gibi birşey yapabilirsin yani bence sorunun çözümü JavaScript kökenli olacaktır
__________________ gerçekler özgürlüğünüz olabilir Enson 28/06/2003 13:04 tarihinde mems tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |