![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
Şimdi benim sorunum şu mysql veri tabanını kullanarak delphide program yazıyorum anacak kullanıcıların yaptığım programı kullanabilmesi için Mysql serveri kurmam yada kurmaları gerekiyo bunun yerine interbase ve mssql (client) deki gibi sadece bir veya 2 veri tabanı çalıştıracak şekilde küçük kapasiteli bir kurulum şekli varmı çünkü 5-10 mb lık bir program için 25-30mb boyutundaki bir serveri kurmak onu ayarlamak kullanıcı için çok zor olabilir bunun bir çaresi varmı arkadaşlar..
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Ben bir vakit sadece ini, (daemon).exe ve client api'yi yukleyerek calisan bir program yazmistim. mySQL'i servis olarak kurmuyordum, her baslangicta arkaplanda calistiriyordum. mySQL'e bunun yasal olup olmadigini sormustum. Yasal olmadigi konusunda iddialari vardi. Galiba buna blogda deginmistim. Evet deginmisim : mySQL ve GPL üzerine bir e-posta trafik Benim kanaatime gore ve arkadaslarla tartismalarimizdan cikan sonuc mySQL'in sadece daemon'ini, dll'sini degisiklik yapmadan karsi sisteme kurmaniz sorun cikarmayacaktir. Hal boyle olunca ortaya cikan 30MB'lik bir mySQL kurulumu olmayacak. Ortalama 3 MB'lik bir mySQL kurulumu ortaya çıkacak. Ancak acikcasi sorun cikarmasi muhtemel. (Ama ben gene de programimi bildigim sekilde yaptim verdim ) Ben yerel veritabani olarak Advantage'i onerebilirim. Kurulumu oldukca hafiftir. Ben kullaniyorum ve performansindan da oldukca memnun oldugumu soyleyebilirim. Advantage'in yerel sunucusu tamamen ucretsiz. Paradox mantigina benzer bir mantikla calistigi icin sunucu filan kurmaniza gerek yok, dogrudan data dizinine baglanip istediginiz tabloyla calisabiliyorsunuz. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
Ciddi bir projede MySQL kurulumu stabil olsun olmasın bence uygulama için hazırlanacak bir setup ile halledilmeli. Yok ben MySQL kullanmayım daha iyi demek pek mantıklı değil. MySQL 4.0.xxxx herhangi bir kurulama ihtiyaç duymadan sadece gerekli klasör ve dosya yapısının ilgili makinaya kopyalanması ve sonrasında MySQL\bin klasörünü Dos Promp'ta açıp PHP Kodu:
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
| Alıntı:
arkadaşlar eğer kesin bir yolu var sa bana biri yardımcı olsun lütfen firebird kullanayım dedim çıldıracam kayıt yaparken sorun onu yaparken sorun şunu yaparken sorun sorun sorun ya aslında mysql i kurmadan çalıştırmak sorun değil ama işte mesele olan myli komple taşımamak gerekli minumum buyutta tutmak bunun bi çözümü varmı.... | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |