Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Pascal / Delphi / Delphi.NET

LinkBack Seçenekler
Eski 28/03/2007, 15:27   #1 (permalink)
Üye

Varsayılan Delphi ile Mysql Server

Şimdi benim sorunum şu mysql veri tabanını kullanarak delphide program yazıyorum anacak kullanıcıların yaptığım programı kullanabilmesi için Mysql serveri kurmam yada kurmaları gerekiyo bunun yerine interbase ve mssql (client) deki gibi sadece bir veya 2 veri tabanı çalıştıracak şekilde küçük kapasiteli bir kurulum şekli varmı çünkü 5-10 mb lık bir program için 25-30mb boyutundaki bir serveri kurmak onu ayarlamak kullanıcı için çok zor olabilir bunun bir çaresi varmı arkadaşlar..
bunyaminkopdur hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/03/2007, 15:40   #2 (permalink)
.

Fobus Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bende sormustum ayni soruyu olmuyormus. Eger projenin basindaysan firebird e gec derim kurulum ve konfigurasyon konusunda daha rahat olursun.
Fobus hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/03/2007, 16:51   #3 (permalink)
Üye

hıım anladım ama firebird hiç kullanmadım bildik iyibir döküman varmı acaba olursa onu kullanam.
Eski 28/03/2007, 17:44   #4 (permalink)
Registered User

Ben bir vakit sadece ini, (daemon).exe ve client api'yi yukleyerek calisan bir program yazmistim. mySQL'i servis olarak kurmuyordum, her baslangicta arkaplanda calistiriyordum.

mySQL'e bunun yasal olup olmadigini sormustum. Yasal olmadigi konusunda iddialari vardi. Galiba buna blogda deginmistim. Evet deginmisim : mySQL ve GPL üzerine bir e-posta trafik

Benim kanaatime gore ve arkadaslarla tartismalarimizdan cikan sonuc mySQL'in sadece daemon'ini, dll'sini degisiklik yapmadan karsi sisteme kurmaniz sorun cikarmayacaktir.

Hal boyle olunca ortaya cikan 30MB'lik bir mySQL kurulumu olmayacak. Ortalama 3 MB'lik bir mySQL kurulumu ortaya çıkacak.

Ancak acikcasi sorun cikarmasi muhtemel. (Ama ben gene de programimi bildigim sekilde yaptim verdim )

Ben yerel veritabani olarak Advantage'i onerebilirim. Kurulumu oldukca hafiftir. Ben kullaniyorum ve performansindan da oldukca memnun oldugumu soyleyebilirim. Advantage'in yerel sunucusu tamamen ucretsiz. Paradox mantigina benzer bir mantikla calistigi icin sunucu filan kurmaniza gerek yok, dogrudan data dizinine baglanip istediginiz tabloyla calisabiliyorsunuz.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/03/2007, 08:36   #5 (permalink)
Kodlarım, Canlarım...

cemaliozan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: » Delphi Bölümü «

Ciddi bir projede MySQL kurulumu stabil olsun olmasın bence uygulama için hazırlanacak bir setup ile halledilmeli. Yok ben MySQL kullanmayım daha iyi demek pek mantıklı değil. MySQL 4.0.xxxx herhangi bir kurulama ihtiyaç duymadan sadece gerekli klasör ve dosya yapısının ilgili makinaya kopyalanması ve sonrasında MySQL\bin klasörünü Dos Promp'ta açıp

PHP Kodu:
Mysqld-nt install 
komutunun kullanılması servisin yüklenmesine, akabinde servisi otomatik başlamaya alıp start etmekte servisin her daim kendi kendine koşmasına yetiyor. Kaldıki gerekli dosyaları ve klasörleri kopyalayacak, MySQL Servisinide yükleyip, başlangıçta çalıştıracak kodları yazmakta o kadar zor değil.
Eski 31/03/2007, 11:20   #6 (permalink)
Registered User

Alıntı:
cemaliozan, mesajından alıntı: Mesajı Gör
sadece gerekli klasör ve dosya yapısının ilgili makinaya kopyalanması
Genelde asgari gerekli olanlar (server).exe, my.ini ve (client).dll oluyor.
Ansugo hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07/04/2007, 14:30   #7 (permalink)
Üye

Alıntı:
Ansugo, mesajından alıntı: Mesajı Gör
Genelde asgari gerekli olanlar (server).exe, my.ini ve (client).dll oluyor.
bu üçü malesef olmuyo mysql5 kullanıyorum ben

arkadaşlar eğer kesin bir yolu var sa bana biri yardımcı olsun lütfen firebird kullanayım dedim çıldıracam kayıt yaparken sorun onu yaparken sorun şunu yaparken sorun sorun sorun

ya aslında mysql i kurmadan çalıştırmak sorun değil ama işte mesele olan myli komple taşımamak gerekli minumum buyutta tutmak bunun bi çözümü varmı....

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık