![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Ben sitemde her dökümanın altına yorum yazabilmesi için bir bölüm yaptım. Yorum yapma işlemi hızlı olması ve sayfa yeniletme derdi olmaması için java ile yazdım. Kod: <script language="javascript">
function postRequest(strURL){
var xmlHttp;
if(window.XMLHttpRequest){ // For Mozilla, Safari, ...
var xmlHttp = new XMLHttpRequest();
}
else if(window.ActiveXObject){ // For Internet Explorer
var xmlHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlHttp.open('POST', strURL, true);
xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
xmlHttp.onreadystatechange = function(){
if (xmlHttp.readyState == 4){
updatepage(xmlHttp.responseText);
}
}
xmlHttp.send(strURL);
}
function updatepage(str){
if(str=="commyes"){
document.f2.comm.value='';
alert("Yorumunuz başarıyla iletilmiştir. \n\nOnaylandıktan sonra döküman altına görünebilecek...");
}else if(str=="commno"){
alert("Hata oluştu yorumunuz iletilemedi...");
}
}
function set_comment(nere){
var doc2 = document.f2.doc2id.value;
var yer = nere;
var comment = document.f2.comm.value;
var url = "comment_action.php?doc2=" + doc2 + "&nere=" +yer + "&comm=" + comment ;
if (document.f2.comm.value==""){
alert("Yorum Kutusunu Doldurunuz...");
} else {
postRequest(url);
}
}
</script>
şeklinde bir script yazdım. Firefox tarayıcıda hiç bir sorunum yok ancak Explorer tarayıcı ile yorum eklemeye çalıştığımda yazdığım yorumdaki ilk türkçe harften (ı,ç,ö,ğ,ü) sonrasını kesiyor ve veritabanına eksik kaydediyor. Bu konuda fikri olanlar var mı acaba ?? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Sorunu hallettim fakat yinede garip geldi bana. bu scripten gelen verileri $_GET[] ile okuyordum, bunu $_POST[] olarak okuttuğum zaman yorum yazısı düzeldi yazıldığı gibi firefox ve explorerda kayıt yapıyor. Bütün verileri $_POST ile okutmayı denediğimde bu sefer 32bit haline dönüştürülmüş döküman id sini okumadı veri tabanına boş kayıt girdi. bende yorum hariç diğerlerini $_GET[] yorumu $_POST[] ile okutturarak sorunu çözmüş oldum. Kafama takılan $_GET il $_POST arasında böyle bir farklılık olması normal midir. Ben ikisinin arasındaki tek farkın yöntem olduğunu düşünüyordum |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |