![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Denizci Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: Istanbul
|
Sevgili üstadlarım bana başlık konusunda kızmasınlar çünkü yaptığım aramalarda domdocument javascript bölümünde çıktı. Aşağıda verdigim script kendi bilgisayarımda html içinde çalışıyor fakat hosting server'uma attıgımda aşagıda bulunan xml satırında engellenmiş olarak hata veriyor. Aşağıdaki script bir radyo adresine ait olup eklerinde nowplaying.js uzantıları da var . Benim üstadlarımdan ricam bu engellemeyi nasıl kaldırabilirim , ayrıca buna benzer domdocument'lı ticker olarak çalışan dosyalar da server'umda çalışmamaktadır acaba server panelinde fonksiyon eksiklikleri mi vardır ve çalıştırabilmek için hangi komut veya komutlar gerekmektedir. ORNEK SCRIPT -------------- <SCRIPT language=javascript> var nowPlaying = new ActiveXObject("Msxml.DOMDocument"); function refreshTitleArtist() { nowPlaying.async = ; nowPlaying.load("http://www.arionradio.com/XMLSongs.xml") if (nowPlaying != null) { var nodeSong = nowPlaying.getElementsByTagName("Song"); if (nodeSong(0) != null){ var strTitle= nodeSong(0).getAttribute("title"); if (strTitle != "") { title.innerHTML = strTitle; } else{ title.innerHTML = "-"} } var nodeArtist= nowPlaying.getElementsByTagName("Artist"); if (nodeArtist(0) != null){ var strArtist= nodeArtist(0).getAttribute("name"); if (strArtist != "") { artist.innerHTML = strArtist; } else{ artist.innerHTML = "-"} } } } var oRefresh; oRefresh = window.setInterval("refreshTitleArtist()", 20000); </SCRIPT> ----- Şimdiden yardımlarınıza teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim. Sevgilerimle armator |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Ceviz Kıracağı Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Kocaeli
| Alıntı:
ajax konusunda makaleler bölümündeki yazıları incele ve her platform için xmlrequest nesnesi oluşturmaya çalış.kolay gelisn. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
hayır bu js server tarafında çalıştırılmak için kodlanmamış ki. yine istemci tarafında çalışacaktır. sorun güvenlik ayarlarının ActiveX denetimlerini kabul etmeyecek şekilde yapılandırılmasından kaynaklanıyor olabilir. Kullanıcı kabul etmezse ActiveX kontrollerini çalıştıramazsın.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Denizci Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: Istanbul
|
Sevgili anov Benim teknik bir bilgim yok , konuyu biraz daha açalım mı derim. Yani istemci derken ziyaretçiyi mi kastediyorsun, yoksa benim hosting server'umun istemcisi olarak mı kastediyorsun. İnanin günlerdir google'da bu konuda araştırma yapıyorum yeterli bir cevap bulamadım. Ayrıca denemedigim php kod kalmadı http://www.arionradio.com/XMLSongs.xml dosyasını ekrana veremedim. Bu ve buna benzer müzik sitelerinin bazılarında netice alamadım. Kaynağı görüntüle ile çalan parçayı görebiliyorsun ama ekrana vermiyor. Yani kısacası hem bu scripti server'umda çalıştıramadım hem de degisik php kodlarla ekrana yazdıramadım. Umarım siz üstadlar bir çözüm bulurlar. Sevgilerimle armator |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
şu an yeterince vaktim yok ama madde madde açıklayayım: kglz nin dediği kısmen doğru linux makina üzerinde değil ama ziyaretci mozilla veya türevi bir tarayıcı kullanıyorsa bu script çalışmaz bu bir. ama script yine ziyaretçi tarafında çalışacak veya çalışmayacaktır. (js olduğu için) ikincisi dönen koleksiyondan () normal parantez ile çocuklara erişiyorsun. [] köşeli parantez kullanmak gerekmez mi? nodeSong(0) yerine nodeSong[0] gibi... ne yapman gerekir? daha önceki konulardan bir kod bloğu bulacaksın. nowplaying nesnesini oluştururken o kod bloğundan faydalan. try{}catch bloklarıyla önce senin oluşturduğun nesnenin 2. versiyonunu sonra senin oluşturduğun nesneyi onuda oluşturamazsa XmlHttpRequest nesnesini oluşturacak. bu kod bloğuyla o nesneyi oluşturduktan sonra bir dene. bu nesne sanırım activex engellenir kuralına bir istisna idi. tabii doğru nesneyi mi kullanıyorsun şu anda hatırlamıyorum eski konularla karşılaştırmam lazım.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |