![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
ARKADAŞLAR UZUN SÜREDİR BU PROBLEMLE UGRASIYORUM VE ARTIK COZUMU OLMADIGINI DUSUNMEYE BASLADIM SORUNUM SU DELPHI 6.0 DA BIR FORM CREATE EDIYORUM (tform2:=form2.create(self)) VE CREATE ETTIGIM BU FORMDAN BASKA BIR FORM ( Form3 ) CAGIRIYORUM VE Form3 UZERINDEKI BIR DbGride CIFT TIKLAYINCA BURADAKI BIR ALANIN String'ini Form2 UZERINDE BIR Edite ALIYORUM BURAYA KADAR HERSEY NORMAL FAKAT PROGRAMDA AYNI FORMUN BIRDEN FAZLA ACILIP AYNI ANDA FARKLI KAYITLARIN KULLANILMASINI DOLAYISIYLA ISLEM YAPILABILMESINI ISTIRYOUM BUNDAN DOLYAI Form2'yi BIRDEN FAZLA CREATE ETMEM LAZIM FAKAT Form2'yi BIRDEN FAZLA CREATE ETTIGIM ZAMAN VE HERHANGI BIR Form2 DEN Form3'ü CAGIRDIGIM ZAMAN Form3 UZERINDEKI DbGrid STRINGI EN SON CREATE EDILEN Form2'ye GIDIYOR AMA BEN DIYELIMKI ILK CREATE EDILEN Form2 YE GELMESINI ISTIYORUM YANI HANGI Form2'DEN CAGIRILDIYSA DATANIN ORAYA GELMESINI ISTIYORUM YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM ARKADASLAR |
| | |
| | #2 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Ben şöyle Bir yol izledim. 1.formun button clicki Kod: ALEditMutfakKodu.Text:=FRehberMutfak.Goster(1,1,(Sender AS Taledit).Text,1,(sender as TalEdit)); DegstrBTN.SetFocus; Kod: Function TFRehberMutfak.Goster(CursorKonum, FilitreKonum: integer;
Filitre: String;DonecekDeger:integer;Sender: TAlEdit):String;
begin
EditFocus:=CursorKonum;
if FilitreKonum=0 Then ActiveSQL('Select * from Mutfaklar',Query);
if FilitreKonum=1 Then ACtiveSQL('Select * from MUTFAKLAR where ID like '+pack('%'+Filitre+'%'),Query);
if FilitreKonum=2 Then ActiveSQL('Select * From MUTFAKLAR where MUTFAKISMI like '+pack('%'+Filitre+'%'),Query);
if FilitreKonum=3 Then ACtiveSQL('Select * from MUTFAKLAR where ACIKLAMA like '+pack('%'+Filitre+'%'),Query);
FRehberMutfak.ShowModal;
if DonecekDeger=1 then Result:=QueryID.Text;
if DonecekDeger=2 Then Result:=QueryMUTFAKISMI.text;
if DonecekDeger=3 Then Result:=QueryACIKLAMA.text;
end;
FRehberMutfak On Show Kod: procedure TFRehberMutfak.FormShow(Sender: TObject); begin if EditFocus=1 Then Aledit1.SetFocus; if EditFocus=2 Then ALedit2.SetFocus; if EditFocus=3 Then Aledit3.SetFocus; end; |
| | |
| | #3 (permalink) | ||
|
hocam cok ıyı fakat ben yanlıs anlattım kusura bakma benım problemım şu: form2 ısımlı bır formum var ve form3 ısımlı bır formum var form2 (ogrencı kartları) form3 (ogrencı lıstesının) goserildigi bır form olsun form2 dekı bır butonla form3 gosterılıyor ve form3 te bulunan bır dbgrid icinde ogrenci isim ve soyisimleri listeleniyor ve kullanıcı form3 uzerındekı dggridde ıstedıgı ogrencı uzerıne cıft tıklıyor ve dbgriddekı ısım ve soyısım alanları form2 (ogrencı kartında) bulunan edıt lere aktarılıyor ve form3 kapatılıyor buraya kadar sorun yok hersey normal fakat ana menuden 2 adet form2(ogrencı kartı) acıldıgını dusunelım ve kullanıcı ılk actıgı ogrencı kartından(form2) den form3 u yanı ogrencı lıstesını cagırsın ve buradakı dbgrıdde ıstedıgı ogrencı ısmı uzerıne cıft tıklasın dbggrıddekı ısım ve soyısım alanlarının strıng degerlerının kullanıcının uzerınde bulundugyu form2 ye gelmesı gerekıyor fakat en son acılan form2 ye gelıyor oysa kullanıcı 2 adet form2 (ogrencı kartı) acmıstı ve ılk actıgı form2 den lısteyı cagırmıstıınsallah anlatabılmısımdır arkadaslar kusura bakmayın karısıklık ıcın kafam allak bullak kodlar burda arkadaslar cari kartın gosterilmesi icin form da butona tıklayınca (Form28FaturaFormu) Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #4 (permalink) |
|
dostum sana değişik bir çözüm önerim var, ben bu tarz problemleri bu şekilde çözüyorum.. ama sende işe yarar mı, başka bir soruna yol açar mı bilmem.. form2 deki butona bastığında (on click event), 2 satır kod ekle ve ADOconnection:= FALSE; hemen ardındanADOconnection:= TRUE; yap, böylelikle form3 açıldığında bir nevi refresh yapmış gibi olursun..ve yeni açılan form3'ün daha öncekinden haberi bile olmaz.. bu da benim fikrim, denemekte fayda var ![]() kolay gelsin.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
arkadaslar ılgınız ıcın tesekkur ederım sorunu ansugo hocam sayesınde hallettım ornek ıcın lınk burada download edıp ınceleyebılırsınız http://forum.ceviz.net/yaratilan-for...ek-t39094.html |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |