![]() | |
| | #1 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: 34
|
mysql'de zarar gormus bir tablo getirdiler ve bundaki bilgileri kurtarmam isteniyor. kullandigim sistem : w2k server, mysql 4.0.13 check, repair, analyze komutlarina baktim, denedim, ama olmadi. soyle bir hata aliyorum. Can't open file: 'soskonaylik.MYD'. (errno: -1) bunun cozumu var midir? eger varsa nasil? cozumu yoksa nasil bir aciklamasi olabilir? saygilar..
__________________ . Enson 09/06/2003 20:20 tarihinde Hard`n`Dark tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2003
|
bu su demek: table fiziksel olarak duruyor. ama icerigi bos vede uzerinde hicbir degisiklik yapilamiyor. bunu duzeltmek icin mysql issamchk te belli duzenlemeler yapacaksiniz. mesela eger errno 145 aliyorsaniz kullanilmasi gereken command myissamckh -r bu aldiginiz hatayi coppy edip google ye yapistir vede ara. belli formlarda mutlaka bir cozumu vardir veya nasil yapman gerektigi. ama sorun table fiziksel var ama uzerinde hicbirislem yapilamiyor. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: 34
|
@mkarabulut : hocam dosya silinmis degil ve okuma yazma izini sorunu da yok.. myd, myi, frm dosyalarinin ucu de elimde mevcut.. @seyduna27 : mysql.com'daki documentation'da mysql'in 3.23.13'ten sonraki surumlerinde myisamchk'in yerini repair komutunun aldigi yaziyor. repair komutunu denemistim zaten. yine de myisamchk'i de denedim. degisen bi sey yok. http://www.mysql.com/doc/en/Table_maintenance.html diger veritabanlarini cok fazla incelemeden ahkam kesmek gibi olacak ama mysql'i bu yuzden sevmemeye basladim.
__________________ . |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2003
|
bu surume gore degismez : cozum burda yatiyor bence uyandirmasi senden ![]() Running "myisamchk" produces the following: > >[c:\mysql\data\news]..\..\bin\myisamchk.exe article >Checking MyISAM file: article >Data records: 29 Deleted blocks: 2 >...\..\bin\myisamchk.exe: warning: Table is marked as crashed >- check file-size >- check key delete-chain >- check record delete-chain >- check index reference >- check data record references index: 1 >...\..\bin\myisamchk.exe: error: Found 28 keys of 29 >- check record links >...\..\bin\myisamchk.exe: error: Keypointers and record positions doesn't >match >MyISAM-table 'article' is corrupted >Fix it using switch "-r" or "-o" > >Then it can be fixed: > >[c:\mysql\data\news]..\..\bin\myisamchk.exe -o article >- recovering (with keycache) MyISAM-table 'article.MYI' >Data records: 29 Not: table yi repair etmekle bu yukardaki methodu demek ayni degil. table yi repair ederek errno:145 i aldigin bir hatayi duzeltemezsin mesela |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |