![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Merhaba arkadaşlar Yeni üye kaydında database baktığımda üyeler adsoyad bilgilerini ........... aaaaaa aaa aaaa aaaa abcddddd dddd 123456 ......... ........ 333333 33333 gibi girmişler ,nasıl yaparım'da bu tür girişleri önlerim bana fikirlerinizi önerilerinizi söyleyebilirmisiniz |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Konunun ASP ile alakası nedir anlayamadım. Siteni ASP ile yazmış olman yetmez...
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #3 (permalink) |
| 007 Üyelik Tarihi: 08/2005
|
Aktivasyon yada ne bileyim şu ufak kodlardan oluyor ya , yazıyoruz öyle kayıt oluyoruz , büyük ihtimal tools la sitenin db sini çökertmek için ha bire üye oluyorlar . Sadece 1 tanemi böyle üye var yoksa Gözüne çarpan daha varmı ? |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2004
|
Bunun icin robotla alinmis olmasina gerek yok. Normal bir uye de ismini yazmak istemeyebilir. Once orada gercek isim yaziyor olmasi ne ise yarar bu sorunun cevabi lazim. Yani ha gercek ismi olan Ahmet Yilmaz yazmis olsun, ya kafadan atma Ali Veli yazmis olsun, ya da Znnnnk Dnnnk. Ne farkedecek? |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Küçük ama çok etkili :) Üyelik Tarihi: 01/2005 Yer: İzmir
|
Merhaba : Kişisel bilgilerini insanlar vwermek istemeyebilir. Buna zorlamak da bana akılcı gelmiyor. Zorladığınızda da bu şekilde sonuçların ortaya çıkması normal. Projenin içeriği nedir, nerede ve hangi amaçla kullanılıyor bilemem. Ancak illa ki gerçek bilgileri almanız gerekiyorsa o halde TC kimlik No sorgulaması yapabilirsiniz. Bu durumda kullanıcının birçok temel bilgisine tek kalemde ulaşmak mümkün olacaktır. Ya da kendi denetim mekanizmanızı oluşturabilirsiniz. Elbette bu da çözüm değil kesinlikle. Ama en azından bir parça çözüm olabilir. Örneğin numerik değerleri engelleyebilirsiniz. Ya da bir harfin yanyana 3-4 kez yazılmasını engelleyebilirsiniz vs.. Ancak en başta da dediğim gibi gerçekten gerekmediği sürece üyeleri zorlamamak lazım bu tip şeyler için. Kullanılabilirlik ve kullanıcı dostu taarım, yazılım konularında genel olarak tavsiyem www.altiustutasarim.com ve hatta bu konu bana bir form nasıl tasarlanmalıdır mevzusunu da anımsattı ki işte onun da yanıtı yine üstad Mehmet Doğan'dan. İşte burada Kolaylıklar..
__________________ İnsanın başına ne gelirse ya meraktan, ya da meraktan.. ![]() Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep. (Scott Adams) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Abicim sen komple yanlIşsIn.. - kullandIgIn dil nedir? binbir çeşit dilde forum var. - konunun burasIyla alakasI nedir? - yapmak istedigini anladim, kişiler kendi adini girmesede olur ama rastgele "jkasdhjasd","abababab","cccfffff" gibi yazmasinlar istiyorsun. Yani rastgele girilen degerleri engellemek istiyorsun, ama dedigim gibi hipotezde komple sorun var.
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |