![]() | |
| | #1 (permalink) |
| FirstLady Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: shiftdeleted trash
|
Merhabalar, Bilindiği üzere PhotoShop en popüler grafik yazılımlarından biri ve bu programı ögretici/eğitici binlerce döküman bulunuyor. Bu dökümanları türkçeleştirip Türkçe içeriğe kavuşturmak nasıl fikir ? özellikle good-tutorials binlerce döküman var, - bunları türkçeleştirip yayınlamak ne kadar etik ? - doğru olan nedir acaba ?
__________________ Joomla - WordPress - Drupal - phpBB -Coppermine |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Çakma Bilişimci Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Winamp
|
daha önceden böyle geniş bir uygulama yapan yok sanırım bi kaç tane bildiğim site var site var onlarda bahsettiğin kadar geniş kapsamlı değil. kullanıcılarında katılım sağlayabileceği bir site açılırsa güzel olur.Kullanıcılarda yaptıkları türkçeleştirmeleri vb. siteye koyabilmeli böyle bir uygulama çok güzel olur diye düşünüyorum.
__________________ Onun güzelliği kimsede yok! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Hipokondriyak Üyelik Tarihi: 06/2004
|
Neden bunu Photoshop ile sinirlayalim ki? Turkce'ye cevrilmesi gereken o kadar makaleler, notlar, ipuclari var ki (!) Bunu sadece Photoshop ile sinirlamak sacma geliyor. Sadece good tutorials'da degil. Pixel2life sitesinde de cok dokuman mevcut..
|
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Alıntı:
diğer dökümanlar oldukça uzun olduğu için ben sıkılıyorum açıkcası
__________________ Joomla - WordPress - Drupal - phpBB -Coppermine | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Çevirmek zor iş. Kalıba sıkışıp kalıyorsun. Aman ne cümle kullanayım diye düşünüyorsun, kelime aramak zorunda filan kalıyorsun. En iyisi anladığını türkçe yazmak. Hem adami germiyor hem de kendi dusunce yapinlar anlattigin icin daha saglikli. Ceviri basli basina bir is. Bence benim dedigim daha mantikli. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
Aslında ben genelde o yöntemi kullanıyorum. Birebir çeviri söz konusu değl ama yine de alıntılıyorsak, orjinaline bağlı kalmak gerek, ama yine de kalıpsal çeviriyi düşünmüyorum şahsen.
| | |
| | #8 (permalink) |
| Çakma Bilişimci Üyelik Tarihi: 06/2006 Yer: Winamp
|
bence böyle bir proje bir an önce başatılmalı diye düşünüyorum biyerlerden adımı atmalıyız (hemen kendimide kattım işin içine )
__________________ Onun güzelliği kimsede yok! |
| | |
| | #9 (permalink) |
|
turker amcam saolsun dun aksam biraz ogut verdi, onun dedikleri dogrultusunda bir projeyi baslatmis bulunmaktayim azicik zamana ihtiyacim var. sonra da icerik guncellemeleri devam edecek ayni anda 2 site ile daha ugrasmis olmam sebebiyle biraz agir isleyecek ama olsun
| | |
| | #10 (permalink) |
| Murat Yavuz Üyelik Tarihi: 08/2005 Yer: Kayseri
|
Genel olarak makalelerin Türkçeleştirilmesi güzel bir fikir ama bence Photoshop ve bu gibi programlarda buna gerek yok gibi. Çünkü filtrelerin ve diğer çoğu özelliğin ismi çevrilemeyecek şekilde. Lighting Effect yazan kısmı sen ışık efekti olarak çevireceksin, makaleyi okuyan bakacak menülerde ışık efekti diye birşey yok. Yok bunları çevirmem dersen de, yarı İngilizce, yarı Türkçe bir yazı çıkacak ortaya. Ayrıca ekran görüntülerinden de neyin ne olduğu anlaşılıyo. Şevkini kırmak istemem ama başka alanlara yönelmek, olası bir zaman kaybını ortadan kaldırır bence. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |