![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2006
|
Küçük çaplı(40pc) bir xp home workgroup içinde makinamdaki(xpprosp2) dosyaları paylaşıma açtığımda eş zamanlı olarak \\makinam şeklinde 20 makinadan fazlası benim bilgisayarıma erişemiyor. Bu sorunu aşmak için nt,2000,2003 server gibi işletim sistemleri kullamak gerekiyor. 2003 server enterprise kurduğumda makinama bu sorun ortadan kalkıyor. Fakat yeni bir sorun geliyor yüksek lisans maliyeti! Bu yüksek maliyeti aşmak için aklıma 2k3server = Cygwin + samba + Xp pro sp2 formülü geldi. sizce bu formül ne kadar uygundur. Bana ne gibi exstra sorunlar getirir makinama fazladan bir işlem yükü oluşturmamak için cygwin in en düşük olarak nasıl bir konfigürasyonda kurabilirim. Ayrıca bunu makinanın her açılışında çalıştırmak için neler yapabilirim, Cygwin üstüne sambayı Xp de bir sistem servisi olarak tanımlayabilirmiyim. Daha önce bu formülü uygulayan arkadaşlar yada herhangi unix tabanlı makinada samba üzerine çalışmış arkadaşlar bana bir ön bilgi kaynak verebilirse memnun olurum. Dipnot: Kullandığım makinayı unix tabana çevirmek yada harici bir makinaya unix + samba kurmak gibi bir şansım yok şu anda o yüzden Cygwin üzerine ısrar etmekteyim. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2005 Yer: Yapayalnız Hücresinden..
|
Buna benzer bir çözümü işte bende düşünmüştüm ama, bildiğim kadarıyla Cygwin her program için yeniden derlenme ve düzenleme gerektiriyor, bildiğim kadarıylada samba için hazır cygwin mevcut değil. Bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı cevap yazarsa sevinirim. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| chroot delisi Üyelik Tarihi: 07/2005 Yer: Bornova
|
Cygwin, Unix system çağrılarını Win32'ye çeviren tek DLL üzerinde çalışır. Yapısı itibariyle çok yavaştır. Bir yazılımı Cygwin'e aktarmak, Linux üzerinde çalışan kodu başka bir Unix türevinde (mesela FreeBSD'de) derleyip çalıştırmak gibidir. Samba'nın boyutları düşünüldüğünde, bu çabaya değeceğini sanmıyorum. Samba'yı geliştiren ustalar, açık kod aleminin şövalyeleri oldukları için, ne Cygwin'i, ne de farklı bir yöntem izleyerek makul hızda çalışan Mingw32'yi destekledikleri sistemlere eklemiyorlar. Fakat ekip dışından deneyenler olmuş elbette. Google'ı dolaşın, belki işinize yarayacak örnekler vardır. Naçizane tavsiyem, kendinize birer Linux kurun. Göreceksiniz ki Linux için makine ayırmaya değer. Samba çalıştırın, WINS yapın, network kendine gelsin. Linux üzerinde yapabileceğiniz çok şey var. Benim bu iş için seçimim Ubuntu 6.06 (Dapper) olurdu. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |