![]() | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2006
|
Evet DLL yazmam şart. O DLL deki class com+ nesnesi (CAPICOM) referans edecek. Ben bir entegrasyon yapacam yani. DLL i alacak x kişisi, basit basit yapacak işlemlerini. Ama gel görki koca Delphi nasıl olurda kendisi tarafından yazılan bir DLL projesindeki Class' ı uygulamada create edemez?! Yada ben birşeyler kaçırıyorum. İlgin için teşekkürler. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Yalın halde kodlar yok elimde, com+ yazmaya başladığımdan gereksiz Interface ve referanslar olacaktı, kodu göndermek istemedim bende. Atıyorum: type TPersonel = class private _isim : string; _soyisim :string; public procedure setIsimSoyisim(isim:string;soyisim:string); function getIsimSoyisim:string; end; procedure TPersonel.setIsimSoyisim(isim:string;soyisim:strin g); begin _isim:=isim; _soyisim:=soyisim; end; function Tpersonel.getIsimSoyisim:string; begin Result:=_isim+' '+_soyisim; end; şimdi bu class unitte adam akıllı çalışıyor. fakat ben yeni bir dll projesi açtığımda bu dllin içine bu classı yazdığımda öncelikle bu dll i kullanacak bir uygulamadan bu classa nasıl referans edeceğim? diğer bir sorun ise dll projesinde exports altında bu TPersonel in fonksiyon ve prosedürlerini dışarıya nasıl vereceğim? exports altında bunları deklare edemiyorum. özetle bu dll in içindeki classlara ister konsol istersemde win vcl uygulamasından erişmek istiyorum. misal; var hehe: TPersonel; begin hehe:= TPersonel.Create; hehe.setIsimSoyisim('Güldüm','Gülme'); showmessage(hehe.getIsimSoyisim); end; C# ta lokum gibi oluyor bu. Projeye referans halinde dll ekleniyor. o dll deki tüm classlara erişim sorunu yaşamıyorum. şimdiden teşekkürler. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Kodlarım, Canlarım... Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: » Delphi Bölümü «
|
anlaşılan class deklarasyonun DLL. içinde. Ama sınıfı dll. de yapılandırmıyor (create/constructor) ve canlı bir nesne olarak export etmiyorsun. Yani sadece class deklarasyonuna başka bir uzay adresinden atıfta bulunmaya çalışıyorsun. Atladığım bir şey yoksa, ilgili DLL. de yapılandırılmayan, bellekte bir örneği bulunmayan, export edilmeyen bir sınıfın bu biçimde kullanılamaması mantığa aykırı görünmüyor. C. deki kullanımda muhtemelen ilgili kütüphaneyi referans geçiyorsun. Delphidede class deklarasyonunun bulunduğu unit'e referans olarak ekleyerek kullanabilirsin. Ama bir DLL olarak uygulamanın bellek uzayına yükleyip, DLL fonksiyonu çağırır gibi kullanamazsın.
__________________ Haberbox | Tek Sevgi | Genel Seçimler | Magice Book | Yerel Seçimler Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin... |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
uzun yazınca sanırım ne istediğimi anlatamadım, derdimi özetlersem: *bir class yazmalıyım ama bu dll de olmalı *bu dll deki class ı herhangi bir projede kullanmalıyım *classın metotlarını static olarak kullanmaktan söz etmiyorum, o dll deki classtan türeteceğim nesne üzerinden kullanacam. teşekkürler |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |