![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
ben not degrlendirme programı yapmaya çalışıyorum sorumu söyle acıklıyayım 1.vizeyi 2 vizeyi finali ekrandan sistiyorum bunların ortalamasını alıyorum ve onu ortalama adında bir degişkene atıyorum. sonra bu ortalama 50 den küçükse kullanıcıdan butunleme notunu girmesini istiyorum butunleme notunu aldıktan sonra biraz önceki ortalama degişkeni ile bütünleme notunun ortalamasını alıyorum ortalamayı ayrı bir butanla hesaplatıp ayrı bir butonlada ortalama ile bütünlemenin ortalamasını hesaplatmaya calısyorum ynalız ikinci butona bastıgımda sadece bütünleme degişkenindeki degeri alıyor hesaplıyor yani önceden buldugum ortalama degerini ordan alıp kullanamyıyorum bunu nasıl yapabilirim. kodların bir kısmı söyle ortalama:=(vize1+vize2)*0.15+fina*0.7; edit4.Text:=floattostr(ortalama); if ortalama>50 then begin showmessage('tebrikler sınıfı gectiniz'); end else begin showmessage('lütfen bütünleme notunu giriniz'); end; end; end; procedure TForm2.Button2Click(Sender: TObject); var ortalama:real; butunleme:integer; ortalama2:real; begin butunleme:=strtoint(edit5.Text); ortalama2:=ortalama*04+butunleme*0.6; edit6.text:=floattostr(ortalama2); end; end. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Global olarak tanımlarmısın değişkeni.. Yerel yani o prosedüre ait bir değişken tanımlamışsın.. Prosedürlerin en üstündeki var blogunda tanimlarsan değişkeni, her prosedürde kullanabilirsin.. Kolay gelsin..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
malesef global olarak tanımlamış olmama ragmen o degeri kullanamıyorum. hesaplamaıyı o degeri alamaan yapıyor. hmustak class kullan derken biraz acarmısın nasıl bir kod yazmalıyım daha önceden buldugum o degri kullanmak için teşekkürler |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
| Alıntı:
hmustak ustatim zaten gereken yardimi gösterecektir.. Tekrar kolay gelsin..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: /root/
|
biz PM den görüştük fakat MSN'de buluşamadık. Aslında konuşulan Global değişken ve class (aslında anlatmak istediğim class değildi nesne idi ya neyse bi kere yazdık) konusunda 1-2 örnek yapmayı düşünüyordum beraber
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |