![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Kod ile nesne oluşturup bu nesnenin form üzerinde görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim Acaba bir fikri olan var mı? Text_box := TEdit.Create(NIL); Text_box.Left:=10; Text_box.Top:=10; Text_box.Width:=100; Text_box.Height:=25; Text_box.Text:='MERHABA'; Text_box.Visible:=tRUE; Bu Şekilde yazıyorum bir görünyü elde edemedim bana yardımcı olursanız sevinirim... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| İptal Durumu Üyelik Tarihi: 01/2006
|
delphi bilmiyorum ama o create fonksiyonunun içindeki nil ne oluyor. (nil in ne olduğunu biliyorum, yani neden kullanıyorsun demek istedim) bence o nil yerine üreteceğin nesneyi hangi komponent üzerine yerleştirmek istiyorsan onun adresini (handle değeri falan) vermelisin. yani ana formun tutucu değerini oraya yazarsan text box ın ana form üzerine yerleştirilir. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
T:=10; L:=150; A:=t_tABLE.FieldCount; Sayac:= 1; For i:= 0 to A-1 do begin H:=25; W:=25; Text_box:= TEdit.Create(Self); Bilgi := t_tABLE.FieldByName(t_tABLE.FieldDefList.Strings[i]).AsString; With Text_box do // Text_box devamli yazmayi engelliyor... Text_box:= TEdit.Create(Self); Begin Parent := Self; Name := 'Text_box'+IntToStr(Sayac); Left := L; Top := T; Width := W+(length(Bilgi)*5); Height := H; Text := Bilgi; End; Text_Box nın Name Kısmı Sayac Sayesinde değişiyor... Ben Bunu Kod içerisinde çağırmak istediğimde nasıl çağırabilirim... Çünkü Çalışmadığı sürece orada text_box olduğunu Delphi anlamıyor... TEdit(self.Components[1]).Name Çağırmam Mümkün Ama Buda İşi Zorlaştırıyor ben Verdiğim İsimle Çağırmak istiyorum.Örneğin Text_box1.Text Dediğimde içindeki bilgi Gelsin istiyorum... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Coder Üyelik Tarihi: 04/2005 Yer: Php
|
Text_box := TEdit.Create(application); Text_box.parent:=Form1; Text_box.Left:=10; Text_box.Top:=10; Text_box.Width:=100; Text_box.Height:=25; Text_box.Text:='MERHABA'; Text_box.Visible:=tRUE; parent eklemen yeterli. create kısmındaki application ise üreteceğin componentin hangi nerne tarafından üretildiğini belirtir. Burada uygulamanın ürettiğini varsayıyorum. bu kısma herhangi bir nesneyi yazabilirsin. mesela bir panelin içinde görünmesini istiyorsan o panelin adını yazabilirsin. parent kısmında nesnenin nereye ait olduğunu yazmalısın. arkadaşlar zaten gerekli açıklamayı yapmışlar... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| .... Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Adana
|
İzninizle küçük bir ekleme yapacağım: Delphi uygulamalarında formların sahibi Application nesnesidir. Forma yerleştirilen nesnelerin sahibi ise genellikle formdur. Başka bir deyişle projenin veya uygulamanın çalışması sona erdiğinde Application nesnesinin kontrolünde formlar bellekten silinir. Benzer şekilde ilgili form yok edildiğinde forma yerleştirilen nesneler formun kontrolünde yok edilir. Nesneler ilgili sınıfın Create() metodu ile oluşturulurken nesnenin sorumlusu veya Owner’ı parametre olarak verilir. Kod ile oluşturulup forma yerleştirilen nesnelerin sorumlusu olarak genellikle geçerli Class anlamında Self veya uygulamayı temsil eden Application nesnesi seçilmektedir. Nesnelerin görüntülenmesinden kimin sorumlu olduğu Parent özelliği sayesinde seçilmektedir. Nesnelerin Parent özelliğinde değişiklik yaparak görüntüleneceği yeri değiştirebilirsiniz.
__________________ Memik YANIK-www.memikyanik.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |