![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
merhaba arkadaşlar bir sorum var form üzerine birkaç edit koydum bunları bir butonla denetleyerek içindeki sayılar 10 dan büyükse farklı bir renk, 20 den büyükse farklı bir renk almalarını sağladım. bu değerleri renkleriyle birlikte bir dosyaya kaydetmek istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. bu konuda yardım rica ediyorum... herkese kolay gelsin... |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
VAR DOSYA : TextFile; KAYIT : STRING[110]; BEGIN AssignFile(DOSYA,'RENK.INI'); {$I-} RESET(DOSYA); {$I-} IF IOResult <> 0 THEN BEGIN //ShowMessage('DOSYA YOK'); Rewrite(DOSYA); KAYIT :='ISTEDIĞINI YAZ'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); CloseFile(DOSYA); END; Reset(DOSYA); ReadLN(DOSYA,KAYIT); EDIT1.TEXT := KAYIT;// TURUNDE DIYEBİLİRSİN RENKLERLE ILGILI NE YAPIYORSAN SAYET; END; |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Ini dosyasi kullanman cogu zaman daha uygun olur. delphi.about'ta http://delphi.about.com/od/objectpas.../aa120401a.htm makalesi bu konuda referans olabilir.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
|
Orada hata vermemesi lazım çünkü ben aynısını kullanıyorum...Su olabilir senin kullandığın Unitler arasında AssignFile uniti olmaya bilir...System Unitini ekle değilse... Sorun yok yani ben aynısını kullanıyorum sadece renk yerine bende WSDL.INI yazıyor... Kolay Gelsin... |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
uses bölümünde System varsa çalışması lazım dur bende ki de değiştirmeden atayım sana AssignFile(DOSYA,'WSDL.INI'); {$I-} RESET(DOSYA); {$I-} IF IOResult <> 0 THEN BEGIN //ShowMessage('DOSYA YOK'); Rewrite(DOSYA); KAYIT := 'ProvizyonIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'SevkBildirimIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'OdemeBilgisiIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'OdemeDurumKontrolIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'FaturaBilgisiIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'RaporIslemleri.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); KAYIT := 'YardimciIslemler.wsdl'; WriteLN(DOSYA,KAYIT); CloseFile(DOSYA); END; Reset(DOSYA); FOR I := 1 TO 1 DO ReadLN(DOSYA,KAYIT); WSDLADI := KAYIT; CloseFile(DOSYA); |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
tamam şimdi oldu ama değer siyah renkte yazılıyo neden böyle oldu yani programı çalışırınca edit1 deki sayıyı bir butonla denetliyorum 15 den büyükse mavi yazıyo diğer butona da bu kodları yazdım wsdl.ini dosyasına kaydediyo. edit1 e mesela 20 girince butona basınca edit1 deki 20 azısı mavi oluyo, diğer butona basıp dosyaya kaydedince ise siyah yazıyo ben oraya da mavi yazılmasını istiyorum 20 nin bilmiyorum anlatabildimmi bunu yapmak mümkünmü acaba yardımların içn teşekkürler ayrıca
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
Formun Active Özelliğinede Yaz Dosyadan okuma işlemini... AssignFile(DOSYA,'WSDL.INI'); {$I-} RESET(DOSYA); {$I-} Reset(DOSYA); FOR I := 1 TO 1 DO ReadLN(DOSYA,KAYIT); WSDLADI := KAYIT; CloseFile(DOSYA); Bu kısmını kullanarak okuma yapacaksın dosyadan ondan sonra buton renk değişikliği için yazdığın bölümü buraya da yazacaksın... Dosyaya Direk Mavi Yazabileceğini Düşünmüyorum o belki yapılabilir ama ben bilmiyorum öyle bir ihtiyacım hiç olmadı çünkü... Araştırma gereğini görmedim. Ama dosyaya yazıların renklerini yaz sonra okursan sorun olmaz ama... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |