![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
yapmak isteğim şey mesela edit 1 içine girilen değer ile edit 2 içindeki değer çarpılacak ve sonuç edit3 ve label da görünecek fakat edit 2 içerisinde girilen değer sabit bir değer olacak ve sadece ben isteğim zaman değişecek ve edit2 değer girmeye kapalı olacak bunu nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese tşk ederim.
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
edit1 e girileni tamsayıya çevirmek için: strtoint(edit1.text); edit2 yi kapatmak için edit2.enabled:=false; bir buron koyarsın yada onchange e şunu yazarsın: edit3.text := inttostr (edit1.text * edit2.text); bunlar yeterli olur sanırım |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| . Üyelik Tarihi: 02/2003
| Alıntı:
edit3.text := inttostr (edit1.text * edit2.text); Bunu kullanmalısınız. edit3.text:=inttostr((strtoint(edit1.text))*(strto int(edit2.text))); | |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
| Alıntı:
var sayi1:integer; sayi2,sonuc:real; begin sayi2:=3.14; // Sonradan atama yaparsan değişir sayi1:=strtoint(edit1.text); // Burada ve bir altta çevirmeleri yaptık sonuc:=sayi1*sayi2; // Carpma islemi atadigimiz degiskenlerle yaptirdik, direkde cevirirken yapilabilir.. edit3.text:=floattostr(sonuc); // Edite sonucu yazdirdik label1.caption:=floattostr(sonuc); // Label'e sonucu yazdirdik end; Nicin hem label hem edit e sonuc yazdirmayi istedin anlamadim ama yinede dediklerini uyguladim.. Eger edit2 deki ilk değeri programda göstermek istiyorsan, Formun Create olayina asagidaki kodu eklemen gerekiyor.. Ve değişkenleri yerel yerine, global tanimlaman gerekiyor.. Ayrica edit2 ninde değiştirilmemesi için ayni FormCreate özelligine eklemen gerekiyor.. Ve program mantıklı gelmedi bana Edit2 değiştirilmeyecek fakat sonradan değiştirilebilir olsun demişsin.. Benim verdigim PI sayisini değiştirebilirsin fakat kullanici değiştiremez.. Neyse kodlar geliyor.. edit2.text:=floattostr(sayi2); // Ilk degerini gösterdik edit2.readonly:=true; // Değer değiştirilmemesini sagladik
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |