![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
mrb arkadaşlar uygulamamda oracle ile veritabanı yapıyorum arayüz olarak da delphiyi kullanıyorum. Formları oluşturdum ama bi yerde hata veriyo ve benim kod bilgim az olduğu için anlayamıyorum neden olduğunu yardımcı olursanız sevinirim. hata oluşturan kod sorgu kodu aşağıda kırmızı renkli kısım unit Unit20; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, Grids, DBGrids, StdCtrls, DB, Ora, MemDS, DBAccess, OraSmart, Mask, DBCtrls; type TMUSSORGU = class(TForm) GroupBox1: TGroupBox; ADI: TDBText; SOYADI: TDBText; UYRUK: TDBText; OraSession1: TOraSession; OraTable1: TOraTable; OraDataSource1: TOraDataSource; Button1: TButton; DBGrid1: TDBGrid; procedure Button1Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var MUSSORGU: TMUSSORGU; implementation {$R *.dfm} procedure TMUSSORGU.Button1Click(Sender: TObject); type TForm20= class(TForm) Button1: TButton; GroupBox1: TGroupBox; ADI: TDBText; SOYADI: TDBText; UYRUK: TDBText; OraSession1: TOraSession; OraTable1: TOraTable; OraDataSource1: TOraDataSource; Button2: TButton; procedure GroupBox1Click(Sender: TObject); procedure Button2Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form20: TForm20; implementation {$R *.dfm} procedure TMUSSORGU.GroupBox1Click(Sender: TObject); begin var Form2: TForm2; implementation uses unit1; {$R *.dfm} procedure TMUSSORGU.Button1(Sender: TObject); begin ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value<>'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='uyruk='+''''+uyruk.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value=<>'') and (uyruk.Value'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='SOYADI='+''''+soyad.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value'')) then begin showmessage('EN AZ BIR KOLON DOLU OLMALIDIR'); end; ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value=<>'') and (uyruk.Value<>'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and SOYADI='+''''+soyad.Value+''''+' and UYRUK='+''''+UYRUK.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value=<>'') and (UYRUK.Value'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and SOYADI='+''''+soyad.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value='') and (soyad.Value=<>'') and (UYRUK.Value<>'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='SOYADI='+''''+soyad.Value+'''' and UYRUK='+''''+uyruk.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; ıf ((ad.Value=<>'') and (soyad.Value='') and (uyruk.Value<>'')) then begin oratable1.Filtered:=false; oratable1.Filter:='ADI='+''''+ad.Value+'''' and UYRUK='+''''+uyruk.Value+''''; oratable1.Filtered:=true; end; end; end; end; end. |
| | |
| | #3 (permalink) | ||
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Ortada TForm20 isminde bir Form yoksa ki burada gözükmüyor, olmayan bir formu gözükmediginden hata göstermesin? Burası Unit'imiz, koyu yere dikkat ediniz.. Alıntı:
Şurasıda hatamız, koyu yerlere dikkat ediniz.. Alıntı:
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org | ||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |