![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Shanghai, Çin
|
merhaba geçen günlerde amd 2.0 dan intel core 2 duo ya terfi ettim.. işlemcimin mhz sini de 800mhz ye çıkardım .. fakat programların açılışında farkedilir derecede bir hızlanma göremedim. bu neden olabilir? artık photoshopta büyük boyutlu çalışmalarda bilgisayarım kilitlenmiyor bu çok güzel ama ya açılış hızı?
__________________ - [ www.gulhangulez.com ] - |
| | |
| | #4 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Hızlı açılmaması sisteminizin yavaş çalıştığı anlamına gelmez. Mesela evdeki bilgisayarım ekrandan kayan ışık 1 defa geçmeden açılıyor p4 2.4. Ama çift çekirdekli bir amd satmıştım en az 8 defa geçiyordu. Yani kurduğunuz programlarla ve hardiskinizdeki boş alanla bağlantılı. Yani problem işlemcinin değil Hdd nin.
|
| | |
| | #5 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Shanghai, Çin
|
hdd olayı hiç aklıma gelmemişti.. buarada Fobus'un "ekranda kayan ışık bir defa geçmeden pc açılıyor" olayına büyülendim. hdd: samsung 7200 rpm , sata kötü de değil o kadar ama
__________________ - [ www.gulhangulez.com ] - |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
Aslında problemin nerede olduğunu anlamak için tüm konfigürasyonu vermelisin.Ama hız farkı istiyorsan 64bit'e uyumlu bir sistem kurup ram arttırabilirsin bence.Toms Hardware'de Core 2 Duo'lar ile AMD'ler arasındaki hız farkını Photoshop,3DMax,Maya bağlamında irdeleyen grafikler vardı galiba.Ram arttırmak render gibi süreçlerde büyük farklar yaratmasada açılış hızını arttırıyor. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| - Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: bursa
|
Bende p4 ten core dua ya gectiğimde şu değişiklikleri farkettim.Belki açılış hızı cok iyi değilsede performans olarak cok iyi.Dediğin gibi onunla 2-3 program calıştırırken core duo ile 4-5 programı aynı anda kasmadan kilitlenmeden calıştırabiliyorum.core duo nun en buyuk artısı hızdan ziyade performansı. Birde diğer configurasyonlarda hız ve performans için onemli etken. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |