![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2006
|
Arkadaşlar yaptığımız programların satışını nasıl yapabiliriz? Yani şartlar nelerdir. bu işten para kazanılacağına göre vergi vermek gerekir mi? Yani bir site açıp yaptığımız programları direk satışa sunabilir miyiz? Bunun için neler gereklidir? Yaptığımız bir programı nasıl lisanslarız?(lisans sözleşmesi yapılıyorya) Yani kısacası bu işten para kazanmak istiyorsak nelere dikkat etmeliyiz? Yasal prosedürler nelerdir? Rica etsem biraz bilgilendirir misiniz? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007 Yer: istanbul
|
Malum programları satışa sunmadan basit de olsa bir koruma mekanizması koymalısın Web üzerinden satış yapacaksan demolarını hazırlamalısın Download sitelerine koyabilirsin Vergi konusunda serbest programcılar için muafiyet var vergi dairesinde kayıt açmak gerektiğini düşünüyorum fatura da kesebilirsin o zaman Örnek bir lisans sözleşmesini aşağıdaki adreste bulabilirsin. Sen kendi programına göre değişiklikler yapabilirsin http://www.ampyazilim.com.tr/docs/lisans.htm |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Tembel Coder Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Gönderdiğiniz link lisans değil sadece satış sözleşmesi , üretici firma tarafından hazırlanmış. Ama lisans olayı nedir nasıldır ben de tam bilmiyorum ![]() Program satma olayına gelince , herhangi bir ticari kuruluş kdv ve gelir vergisini ödeyerek yazılım için fatura keserek satabilir, ayrıca birşeye gerek yok.
__________________ meteryus.com // yakında yeniden |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007 Yer: istanbul
|
Bu konuda bildiklerim : Lisans bir sözleşmedir, alıcının yazılımı veya ürünü hangi çerçevede kullanacağınızı belirler, kullanım hakkı, değiştirme hakkı, çoğaltma hakkı gibi haklar içerebilir. Fatura konusunu anlamadım, programı ben satıcam faturayı kim kesecek ? veya alan firma bana ödediği parayı nasıl muhasebeleştirecek ? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Başka bir konu; Benim bildiğim, eğer bir programlama dili ile bir program yazıp da bundan ticari kazanç sağlayacaksanız, o programlama dilinin orjinal lisanslı sürümünü kullanıyor olmanız gerekiyor. Diyelim ki Delphi ile yazdınız, satabilmeniz için Delphi lisansınızın olması gerekli. Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımdan öğrenmiştim, ama araştırmadım yani doğruluğundan emin değilim, eğer ticari kazanç düşünüyorsanız, araştırın bu konuyu. Belki yönetici arkadaşların bilgisi vardır ?? |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Shanghai, Çin
|
iyi ama evde kullandığın delphi nin lisansı varmıydı diye kim sorar ki?
__________________ - [ www.gulhangulez.com ] - |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Micy Üyelik Tarihi: 10/2006 Yer: Bursa
| Alıntı:
Ticari amaca, ticari ahlak yakışır.
__________________ The End..! | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2007
|
Aslında benim demek istediğim, tabii ki lisanssız kullandığın Delphi ile yaptığın programı da satarsın, ama ilerde işlerin çok açılır ve büyürsen, o zaman Borland'dan yada artık Microsoft'tan adamlar gelir bakar lisansına. Yani ufak çaplı takılcaksan, aile, arkadaş arasında satarım diyosan sorun yok ama, şirket kurcam, ticari program yazcam diyosan, o zaman lisans gerekecektir.
|
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2006
|
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Şirket olarak değilde amatörce hazırladığım programları örneğin market otomasyonu hasta takip, stok kontrol vb. programları sembolik rakamlarla satabilir miyim diye sormuştum yani şirket kurmadıktan sonra vergi olayı sanırım yok. (programcılık sertifikam var ) programları satmak için bu yeterli heralde. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |