![]() | |
| | #2 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 02/2003
|
Hangisini kullanmak istiyosanız kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem Firebird Veya MYSQL Forumu ararsanız Zeos bileşeni, MySQL ve firebird hakkında bilgi bulabilirsiniz. Zeos Bileşeni Veritabanlarına erişmek için kullanılabilecek bir bileşendir.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
örnek kodu olan yok sanırım. 1-access veri tabanı kullanmayı düşünüyorum. veri tabanı bağlantı kodlarını verebilecek olan varmı? 2-forma bir kaç edit ekledim bunlara kayıt girince kaydet butonuyla nasıl veri tabanına aktaracak yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
| //örnek olarak kolay bir şey bunu büyüte bilirsin. var q : ttable; begin q := ttable.create(nil); try q.tablename='gırıs.dbf'; q.open; q.insert; q.fields[0].sstring := edit1.text; q.post; end; finally q.free; q.close; end; //seklinde yaparsan veriyi kaydedersin; |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
| //örnek olarak kolay bir şey bunu büyüte bilirsin. var q : ttable; begin q := ttable.create(nil); TRY q.tablename='gırıs.dbf'; q.open; q.insert; q.fields[0].asstring := edit1.text; q.post; end; FINALLY q.free; q.close; END; End; //seklinde yaparsan veriyi kaydedersin; |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
öncelikkle çok teşşekür ederim. karflake şimdi delphi 6 kullanıyorum ve adoconnection ve adodate setleri ekledim. adoconnetiona tıkladım ve use data link file deyip veri tabanını ordan bulup ekledim. sonra form crace olayına aşağıdaki kodları ekledim. Kod: //Aşağıdaki komut veritabanının fiziksel yolunu belirtiyor
adoconnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;'+
'Data Source='+GecerliKlasoruAl+'ajanda_ccx.mdb;'+'Mode=Share Deny None;'+
'Persist Security Info=False';
Kod: //Öncelikle adodateset’lerin connection özellikler ayarlanıyor adodataset2.Connection:=ADOConnection1; adodataeset2.commandtext:='select * from ajandam order by adi'; //Daha sonra adodataset aktif hale getirilir adodataset2.Active:=true; [Error] Unit1.pas(31): Undeclared identifier: 'GecerliKlasoruAl' 1- select * from ajadam(benim tablomun adı) by adi dediğimizde buraya ne yazacam oradaki alanlardan birinin adınımı eğer öyleyse her alan için bunu yazacakmıyım. direk tabloya bağlantı kurmuyormu? 2- benim formda editler olacak onlara bilgi girilecek ve kaydet butonu olacak editlere bağlatıyı nasıl kuracam ve kaydet butonun kodlarını verirmisniz size zahmet. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |