![]() | |
| | #1 (permalink) |
| ofk Üyelik Tarihi: 05/2005 Yer: Ankara // izmit
|
Merhaba arkadaşlar Delphi de excel tablolarından veri alıp bunları nasıl yönetebiliriz? Örnek olarak; excel tablosunu döngüyle alıp A1 hücresini kendi veritabanı tablomdaki(bilgi) ogrenci_no, B1 hücresini ogrenci_adi..., S1 hücresini dogumtarihi alanına eklemek istiyorum. Daha sonra bir alt satıra geçip A2 hücresini ogrenci_no, B2 hücresini ogrenci_adi ... bu şekilde excel tablosundaki bütük kayıtları access veya mysql veritabanımdaki tabloya aktarmak istiyorum. Bu işlemler delphi'de nasıl yapılır? Şimdiden teşekkürler... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Beyin&Ceviz Üyelik Tarihi: 10/2004
|
Daha önce bir yerde görmüştüm. Kod: // uses kismina ComObj ekle
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var Book : Variant;
FileName : String;
Excel,Sheet : Variant;
begin
Excel := CreateOleObject('Excel.Application');
repeat
FileName := Excel.GetOpenFileName;
until FileName <> '0';
Book := Excel.WorkBooks.Open(FileName);
Excel.Visible := False;
Sheet := Book.Worksheets[1];
Showmessage(Sheet.Cells[1,1]);
end;
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2004
|
arkadaşlar yukarıdaki gibi, excelll hücrelerindeki verileri yanyana almaya çalıştığımda hata veriyor..ben excell den database me verileri nasıl atabilirim acaba???(access veya mysql farketmez..herhangi biri hakkında bilgi verseniz yeterli benim için....)
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 04/2008
|
procedure Tveri_ice_aktarim.Button1Click(Sender: TObject); var book:variant; excel,sheet:variant; satir, sutun:integer; str, str2:string; begin ProgressBar2.Position:=0; ProgressBar2.Max:=10000; ProgressBar2.Step:=1; excel := createOleObject('Excel.application'); OpenDialog1.Filter := 'Excel Dosyalarý (*.xls)|*.xls;*.xlsx'; if opendialog1.Execute then begin book:= Excel.WorkBooks.Open(OpenDialog1.FileName); try Screen.Cursor := crHourGlass; sheet := book.worksheets[1]; kactanekirmizi:=0; for satir:=1 to 10000 do begin ProgressBar2.Position:=ProgressBar2.Position+1; Application.ProcessMessages; str := sheet.cells[satir, 1]; str2 := sheet.cells[satir, 2]; if (str2<>'') and (str <> '') then begin if (sheet.cells[satir, 3].Interior.ColorIndex=3) or (sheet.cells[satir, 6].Interior.ColorIndex=3) then begin kactanekirmizi:=kactanekirmizi+1; continue; end; vt.ara_aktarma.Insert; for sutun:=2 to 14 do vt.ara_aktarma.Fields[sutun-1].AsString :=trim(sheet.cells[satir, sutun]); vt.ara_aktarma.Fields[15].AsString :=sheet.cells[satir, 1]; vt.ara_aktarma.Fields[16].AsString :=sheet.cells[satir, 15]; vt.ara_aktarmaOKUL_KODU.AsString :=sheet.cells[satir, 16]; vt.ara_aktarmaOKUL_TURU.AsString :=sheet.cells[satir, 17]; vt.ara_aktarma.Post; end; end; Excel.quit; excel:=Unassigned; finally Screen.Cursor := crDefault; showmessage(inttostr(kactanekirmizi)+' tane kayýt alýnmadý (kýrmýzý iþaretli olduklarý için)'); showmessage('Excel den içe aktarma iþlemi tamamlandý'); end; end; vt.ts_ara_aktarma.CommitRetaining; dbgrid1.Tag:=0; end; kodların tammaı için Buradan |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2007 Yer: DELPHI LAND
|
sürekli Aynı konular konuşuluyor. Birçok güzel , çalışan örnek var sitede. Arama yapınız. Konuyu kapatıyorum .
__________________ Soru Sormadan Önce: http://forum.ceviz.net/pascal-delphi-delphinet/announcement-soru-sormadan-once.html Sigarayı BIRAKMANIN YOLLARI.......! http://www.yesilay.org.tr/sigara_nasil_birakilmali.asp |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |