![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
Arkadaşlar yazdığım pascal programı 36. satırda hata syntax error veriyor. Bunun nedenini bulamadım.yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Kod: program market_simulasyon;
uses crt;
var
epoke,i,j,x,bas,son:integer;
sira:array[1..4] of integer;
kasa:array[1..4,0..5] of integer;
begin
epoke:=1;
bas:=0;
son:=5;
for i:=1 to 4 do
begin
for j:=0 to 5 do
kasa[i,j]:=0;
end;
while epoke=0 do
begin
begin
sira[i]:=sira[i]+kasa[i,j];
end;
x:=900;
for i:=4 downto 1 do
begin
if sira[i]<x then
begin
if bas=son then
begin
if kasa[i,bas+1]=0 then
begin
x:=sira[i];
j:=i;
end;
end;
else
begin
x:=sira[i];
j:=i;
end;
end;
randomize;
x:=random(1000) mod 2;
if x=1 then
begin
randomize;
x:=random(10);
x:=x+1;
son:=(son+1) mod 6;
kasa[j,son]:=x
end;
begin
if kasa[i,bas]<>0 then
bas:=(bas+1) mod 6;
end;
begin
write(' ',kasa[i,j],' ');
writeln;
writeln;
end;
end.
|
| | |
| | #3 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Sn. Turker arkadasimin dedigini denersen cözüme gidiceksin fakat bende şunu eklemek istedim.. Syntax error demek kodlarin yazilislarindaki hatalar demektir.. Yani yazim hatasi.. Anladigim kadariyla bunu bilmiyorsun, bilseydin cözüme giderdin.. Baştan aşağı sayıcaktın ve Adım adım calistiricaktin programi, 36. satıra gelip, Begin, End ana program blogunu kontrol edicektin.. Genelde bu hatalar If.. Then.. Else nin kullaniminda cikar.. Bu yuzden ekleme yapmak istedim.. Kolay gelsin..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
birazcık fazla satır kullanmışın bunlar kafa karıştırır; for i:=1 to 4 do begin for j:=0 to 5 do sira[i]:=sira[i]+kasa[i,j]; end; yerine for i:=1 to 4 do for j:=0 to 5 do sira[i]:=sira[i]+kasa[i,j]; kullanabilirsin daha az kod satırında kafan daha temiz düşünür |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
hepinize teşekkür ederim. Bugün 2 civarı bitirdim programı. syntax error un ne demek olduğunu biliyordum ama else den önce noktalı virgül gelmemesi gerektiğini bilmiyordum ve bna else'in olduğu satırda hata gösteriyordu ayrıca kodları sürekli blok yapısında kullanmamın nedeni böyle yazmaya alışmak için. Malum ilerde iş hayatına atılınca ne biçim kod yazıyor emesinler ehehe...
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Syntax Error Üyelik Tarihi: 05/2006 Yer: Bursa // İzmit
|
Ama dikkat et.. Nasıl alışırsan öyle gider..
__________________ ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir.. http://www.volkanyildirim.org |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |