![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
ben bu yıl bilgisayar programlama bölümüe başladım ve okulda bize pascal gösteriyorlar ama malesef ben bu konuda tam bir cahilim en azından yüzeysel olarak bu konuda beni bilgilendirecek bir kitap veya bi kaynak önerirseniz çok memnun olurum.... açıkçası ben başlı başına pascalı anlatan bir kaynaktan ziyade derslere bir ön hazırlık yapabileceğim basit bir kaynak arıyorum.... yardımlarınız içn şimdiden teşekkürler....
|
| | |
| | #2 (permalink) |
| READ ONLY Üyelik Tarihi: 05/2003 Yer: MERSİN
|
benim ufak odev arşivimde 5-6 tane pascal ile ilgili birbirinden bağımsız ve daha çok yeni oğrenmye başlayanlara yönelik dosyaları buraya koyuyorum. Bu arada pascal ya da basic bunlar önemli değildir. Yüksekokullarda size öğretilen bu dillerle ilerde bir program yazın diye verilmiyor. Amaç programlama mantığını öğrenme yolun kullanacağınız dilin çok basit bir dil olmasıdır ki pascal ve basic bunun için yeterli. Sizin burada bu programlama dilini oğrenmekten çok enerjinizi programlamanın mantığını öğrenmeye harcamınız lazım. bunun için sanırsam size akış şemaları ve algoritma dersi de veriliyor. bunlara ağırlık verirseniz daha iyi yol alırsınız. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007 Yer: istanbul
|
mehmetîn de dediği gibi öncelikle algoritma mantığını, yani adım adım öncelikleri.. eğer bunu kavrarsan yapamayacağın program kalmaz. sadece programların temel bilgilerini aldıktan sonra taşları yerine oturtman kolay olacaktır.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
|
1 - programın yazım kurallarını öğren 2 - algoritma kurmayı öğren 3 - araştır ve komut öğren. bir çok komutun benzer işlevleri olduğunu bilmen gerek. sana en uygunu ile hareket et. kestimeden gitmek bazen gerçek kestirme olmaya bilir ![]() acaba diyorum ufak bir manuel mi yazsak. Pascal a giriş :P |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 01/2007
|
öncelikle bende kendime göre birşeyler katmak isterim 1. Algoritma mantıgını ögrenmelisin 2. Değişken nedir, değişken tipleri nelerdir, program nerede kodlanır, fonksiyon ve prosedurler neler yapar, ne işe yarar bunları öğrenmelisin 3. Bol bol hayal ve azim etmelisin |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
o kadar kasmaya gerek yok. sonuçta pascal ın devri geçti. sadece delphi için bir ön hazırlık olabilir bu noktadan sonra. işte o kadar yazsak yeter sanki.. ama nerede yazacağız nasıl yapacağız???.. şu html help benzeri birşey mi yoksa delphi de bayağı bir program mı? yoksa flash mı? yada online?
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |