![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 11/2004 Yer: Shanghai, Çin
|
Ben grafik tasarımıyla uğraşıyorum ve donanımdan o kadar da anlamıyorum. Kendime bu sistem i oluşturdum. Almadan önce sizin fikrinizi almak istedim. Arasıra (call of duty 2) gibi oyunları oynuyorum, sizce bu sistem anakart ve ekran kartı nasıl? PD INTEL 2.13 GHZ 1066MHZ CORE2 DUO 2MBE6400 264 USD+KDv----------------448,59YTL ASUS P5B P965 COR2 DUAL LGA775 PCIE16X FSB1066 130 USD+KDV----------------220,90YTL ASUS 512 MB ASUS AX1600 PRO DDR2 PCIEX DVI 120 USD+KDV----------------203,90YTL 1 GB 800MHz KINGSTON DDR2 170 USD+KDV----------------288,86YTL -------------------------------------------toplam : 1,159 ytl
__________________ - [ www.gulhangulez.com ] - |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
Gecen gun bir arkadasla bu konuda konusuyorduk. Yani sistemler muazzam sekilde gelisiyor ama biz grafik islerinde o farki goremiyoruz diye. Mesela ikimizde de son model ekran karti filan var, ama fark yok diyorduk. Bu konuda birisi bizi aydinlatsa? Zannedersem bir sure once sadece grafik isleri icin uretilmis ozel uretim ekran kartlari gormustum. Diger kartlar oyunlar icin uretildigi icin en iyi performansi bu tur ozel kartlar verir filan diyordu. Alıntı:
| |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
7 gb yetmiyor ha! doğrudur valla... insan birşeyler yaratmakla falan uğraşınca 1 sn beklemeye bile dayanamıyor.. internet olsa bu neyse alıştık ama..peki sizce anakartım kötü mü? deluxe ler çok pahalıydı, ben de bunu seçtim iyidir herhalde diye, eğer bu fiyat aralığında daha iyi bildiğiniz bir kart varsa onu alayım, tavsiyeniz nedir?
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
| Alıntı:
CAD,CAM ve 3B tasarım için bilgisayar kullanılacaksa grafik kartı ve olabildiğince çok ram ve olabildiğince hızlı bir işlemci almak gerekir. ram ve grafik kartı yaptığınız çizimlerdeki poligonlar ve bunun üzerine uygulanan kaplamaları takılmadan, kesintisiz ve düzgün gösterilmesi için, hızlı işlemcide bu çizimin render edilmesi sırasında kullanılacaktır. Oyun oynayacağım ama arada ufak tefek CAD çizimleri de yaparım diyorsanız ekran kartı alın, 2GB ram oyunlar için yeterli olur. İşlemci olarak, her ne kadar çift çekirdekli olanlar oyunlarda bir işe yaramasada, ileriyi düşünerek çift çekirdekli işlemci alın. Bu arada şunu da belirteyim, 1024x768 gibi düşük çözünürlük kullanıyorsanız 500$lık ekran kartı ile 300$lık ekran kartı aynı oyunda aynı performansı verecektir.(İstisna bir kaç oyun olabilir.) Ekran kartı incelemelerine dikkat ederseniz oldukça yüksek çözünürlüklerde bu testleri yaptıklarını görebilirsiniz. Son bir not, ekran kartları sadece 3D uygulamalarda tam performans çalışır(yani oyun oynadığınızda). | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| Alıntı:
| |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
şu an çift çekirdeği de kullanabilen program(windows üzerinde çalışanlar elbette) ve oyun sayısı(oyun hiç olmayabilir de emin değilim.) bir elin parmakları kadar. Ancak hem vistanın hem de bahar ayında yeni piyasaya çıkacak oyunların çift çekirdeği kullanacağı düşünülürse pek o kadar gereksiz bir yatırım olmaz gibi. en azından bilgisayarı aldıktan sonra 2-3 sene upgrade yapamam deniyorsa...
|
| | |
| | #9 (permalink) |
|
evet haklısınız o kadar da yüksek bir ekran kartına ihtiyacım yok normal çözünürlükte oynuyorum çünkü... ama şu çift çekirdek desteklememe olayı yanılmıyorsam bunun programlarla bir ilgisi olmaması lazım.. 64 bit olayı her program tarafından desteklenmiyor onu biliyorum ama.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |