![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006
|
merhabalar arkadaşlar ben bir hafta önce bir sorun yüzünden anakartın pilini çıkartıp taktım anakart bios unu yenilemek için. fakat bir değişiklik oldu heralde bilgisayarım hiç bir şeye dokunmaksızın 30 dak yakın beklediğinde kendiliğinden kapanıyor.download bile yapamıyorum bilgisayarı kendi başına bırakıp.aynı günlerde format atıp windows u da yenilemiştim.bunu düzeltebilmem için bana yardımcı olabilecek olan arkadaşlar lütfen yazsın. denetim masasından güç yönetimine girip her şey için hiç bir zaman kapatma seçeneklerini seçtim.bilen varsa yazablir mi. okuyan ve yazan herkese çok teşekkürler. anakart biostar p4 vmam-m ver 7,8 işlemvi intel p 2,4 ekran kartı 256 mb ati radeon 9250 ram 512 |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Thy Soul is Thy Grace Üyelik Tarihi: 06/2005 Yer: Muratlı\Tekirdağ
|
Donanımsal bir problem yoksa(düzgün takılmamış pil, anakartın biryerlerine hasar vermemişsen vb.) anakartının BIOS'undan bu tür bir ayar olup olmadığını kontrol et.Bunu tek Windows'ta mı yapıyor?Linux vb. ile hiç denedin mi?Kapanış nasıl oluyor.Resetlenir gibi birden mi kapanıyor kapanış ekranı falan çıkıyo mu?
|
| | |
| | #3 (permalink) |
|
linuxta dedemedim xp kullanıyorum. ya şimdi bu dediğim bir haftadır var daha önce olmuyordu. kardeşim birşey olmuş çalışmıyor dedi bir baktım bios ta hdd nin adı çççççççççççççççç diye gözüküyor her şeyi söküp geri taktım anakart pilini de söküp taktım sonra ayarladım çalıştı.açılınca avastı kurup tarattım virüs buldu temizledim hepsini sonra güvenmeyip format attım ve bu problem başladı niye yapıyor anlayamadım
|
| | |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 12/2006 Yer: İstanbul
|
Donanımsal bişi olabilir Anakart'ın şase yapma ihtimali olabilir anakarti kasadan cıkarıp strafor üzerinde iken bi sitemi başlat.Gene olmadıysa ana kartinin bios Update'ini yapmayi dene . Ayrıca elinde imkan warsa başka ramler kullan yada 2 ram yuwasi 2 ram ın warsa 1 ram 1 yuwa şeklınde denemeler yap.
|
| | |
| | #8 (permalink) |
|
arkadaşlar manyak bir virüs varmış virüsü 3x4 ayrı programla bulup temizledim bir kez daha formatladım sonra kurar kurmaz d yi tarattım ve orada da bir iki tane virüs buldu çolaltmadan kendisini silmeye çalıştım ama daha bulunduğu kılasöre dokunmaya kalmadan bilgisayarı resetledi bir iki defa böyle oldu ama sonunda nasıl oldu da silebildim anlayamadım ama bsildim antivirüsler buldu ama silemedi.elle bir şekilde sildik.biraz şanslıydım galiba.yoksa iki hdd ye de format çekmek zorunda kalacaktım.neyse şimdi bir sıkıntı yok bilgisayarda saatlerce açık ama kapanmıyor.yani bekleme durumunda çok şükür.neyse emeği geçen okuyupta yazan ve yazma gayretinde olan herkeslere çok teşekkür ederim.parmaklarınıza ve aklınıza sağlık. tabi dediğim gibi şimdilik bir sorun yok ya da donanısal bir soru vardı da geçici olarak kendini göstermiyor mu bilemem.bu bilgisayar işi gerçekten çok enterasan yıllardır bilgisayarla alakalı bir sorun yaşamamıştım ve her işimi kendim yapardım ama bu sefer beni de çıldırttı o yüzden kesin konuşmak istemiyorum.eğer sorun nüksederse yani virüslerden değildiyse ben tekrar sizin kapınızı çalarım arkadaşlar.kolay gelsin Enson 28/12/2006 03:18 tarihinde turker tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |